Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A magyar férfiak hány %-a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A magyar férfiak hány %-a lehet meleg vagy biszexuális?

Figyelt kérdés
2018. nov. 2. 19:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Oke, akkor spekulaljatok ujjszopos modon az alapjan, hogy mit szeretnetek eredmenynek kapni. Legfelebb nem lesz koze a valosaghoz. Nem teljesen ertem, hogy nektek ez miert jo mondjuk.

Szerintem nevetseges a feltetelezes, hogy egy tobb ezer fos reprezentativ felmeresben mindossze minden 5. ember mondott igazat.

2018. nov. 3. 13:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg az a nevetseges, hogy 2,5szeres nagysagrendbeli kulonbsegekrol beszelven nem gondolsz bele abba, ha ket felmeres kozott ket es fel nagysagrendbeli kulonbseg van, akkor tobb nem is lehet.

Egyebkent meg ezek a par szazalekok egy atlag felmerest figyelembeveve nagyjabol a hibahataron belul vannak, 2-3-4%os hibahatarok vannak alapbol.

Tehat a reprenzentativ felmeresek alapjan azt kellene feltetlezni logikusan, hogy akkor valahol 0-10% kozott.

2018. nov. 3. 14:39
 13/19 A kérdező kommentje:
a 81%-os válaszadó miért akarja mindenképpen elérni, hogy a melegeket kevesebbnek gondoljuk, mint amennyi valójában? Egyékbént a válaszai hasznossága magukról beszél, nem is értem miért ennyire elkötelezett, hogy kommentáljon
2018. nov. 3. 16:23
 14/19 anonim ***** válasza:
33%

Mert veled ellentétben érdekel a tudomány és fontosnak tartom a tudományos módszertan, és nem az alapján teszem le a véleményemet valami mellett, hogy mit szeretnék eredménynek kapni. A melegek attól nem fognak kevesebbet érni, hogy kevesebben vannak. Jeez, én is meleg vagyok, egyszerűen próbálom objektíven vizsgálni a kérdést. Kinsey eredményeit félreértelmezték és innen jött ez a 10+%. Ő maga is arra jutott, hogy az emberek csupán 1-3%-a határozza meg magát teljesen melegnek. Szerintem 1-3% is jelentős része a társadalomnak, nem értem mi ezzel a bajod. Ehhez hozzájönnek a biszexek, akikkel már megvan az áhított 10+%-od...

[link]

De vicces mennyire kardoskodtok egy vélemény mellett, amit semmivel se tudtok alátámasztani. Minden egyes komment csak "hallott" valami kutatásról, majd amikor rámutattam egy rakás kutatásra, ami más eredményt hozott ki egyből nem érdekelt semmilyen kutatás. :D A fentebb említett Kinsey tanulmány, amiről mindenki "hallott valahonnan" azt hozta ki, hogy a férfiak 11%-a határozta meg magát teljesen biszexuálisnak (egyenlően vonzódnak férfiakhoz és nőkhöz), illetve 10% volt az, aki 16 és 55 éves kora között legalább 3 éven keresztül teljesen homoszexuális VAGY többnyire homoszexuálisnak határozta meg magát. Szóval ebben is benne vannak a biszexuális férfiak egy része. De amennyire úttörő volt Kinsey munkája napjainkra már ez számít elmaradottnak, nem az újabb kutatások, amikre korábban hivatkoztam. :D Noha összecsengenek, mert 10%+-t mindkettő csak biszexuálisokkal együtt hoz ki.

[link]

Ha kizárólag a homoszexuális férfiakról van szó, akkor nem maradt semmi a kezetekben csak az a feltételezés, hogy a felmérések tévednek, mert 1. az emberek hazudtak és/vagy 2. a statisztikai hiba lefele csökkenti az értéket. 2. mellett nem igazán lehet érvelni, maximum feltételezni, hisz miért pont lefele csorbít és nem felfele? Az 1. pont jogos, hisz sokkal nagyobb eséllyel hazudik a szexuális orientációról egy meleg, mint egy heteroszexuális, de azért szerintem a nyugati országokban feltételezhetjük, hogy az emberek legalább fele igazat mond róla egy anonim felmérésnél.

Tekintve, hogy senki nem hozott fel semmilyen bizonyítékot, ami megváltoztatta volna a véleményemet, továbbra is feltételezem, hogy a férfiak körülbelül 2-5%-a teljesen homoszexuális. A felsőhatárt 7% környékére tenném, de az már túlzónak gondolom valamelyest. A biszexek más kérdés, ők többen vannak.

2018. nov. 3. 17:40
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
több van, mint bárki gondolná, szerintem biszexekkel együtt több, mint 10-15 %
2018. nov. 3. 21:19
 16/19 anonim ***** válasza:
77%
#14/15 Érdekes, hogy a tudományra hivatkozol és azzal próbálod bizonygatni, hogy a homoszexuálisok csak egy elenyésző kisebbség ami nyilvánvalóan nem igaz. A homoszexualitás az Ábrahámi vallások elterjedéséig mindenhol természetes és elfogadott, sőt a legnépszerűbb szexuális viselkedés volt. Kb. 100-150 éve kezdtek a nemi orientációkon alapuló indentitások kialakulni, ami normaként állította fel a heteroszexualitást. Azelőtt az emberre természeténél fogva szexuális lényként tekintettek ami bármely szexuális preferencia gyakorlására képes, mert képes is volt míg a vallások el nem tüntették a szexualitás széles skáláját. Mára már ezek az indentitások, főleg Nyugaton lehanyatlóban vannak és ott az emberek igen csak nyitottak a homoszexualitás felé. Kelet-Európa ilyen elmaradott, hogy az emberek még mindig ennyire ragaszkodnak akár saját maguk megbélyegzéséhez, a nemi tudatukhoz, itthon igen korlátozottak a szexuális szokások még a heterók köreiben is, ez az az ország ahol egy szexuálisan aktív nőt elítélnek és lekrváznak. Ha pedig a heteró társadalom ilyen elmaradott tudati, erkölcs stb. szinten képzelhető mennyire súlyos a helyzet melegfronton. Hogy a melegek aránya itt csak 10% lenne nevetséges ennél jóval magasabb és magasabb lesz az arány, ha az emberek elkezdenek nyitni, ez a nyitottság ami miatt Nyugaton magasabb számok jönnek ki.
2018. nov. 3. 22:44
 17/19 anonim ***** válasza:
57%
Ja és még a fentihez annyit, hogy Az ember természetes állapota a biszexualitás és csak a kulturális, erkölcsi közeg ami mérvadó, hogy mennyire nyitott szexuálisan. Nyugaton nem csak elfogadásról van szó, hanem egyre többen fedezik fel a homoszexualitásukat. Talán nagyon régen lehet 10% mikor a szexualitás történeti fejlődéséről, és magáról a szexualitás egyéni alapú fejlődéséről kevesebbet tudtak, mind máig vannak olyan emberek pl. akik tagadják, hogy biszexuálisok léteznének, vannak akinek még 2018-ban is megkell magyarázni, hogyan lehetséges, hogy valaki a saját neméhez vonzódik. Nem is olyan régen még azt gondolták, hogy az egész szexuális sokoldalúság nem is létezik, hanem az azonos neműek közötti szex csak lázadó viselkedés.
2018. nov. 3. 22:58
 18/19 anonim ***** válasza:

Nagyon szeretnéd magad többnek gondolni, mi több, objektívnek, de elég jól lejön az a belterjes, kényszeres önigazoló gondolkodás amibe beleestél.

Én az 5-7 százalékot is irreálisan kevésnek tartom, de azt már inkább elfogadom.

Talán a kizárólagosan melegek tényleg nagyon kevesen vannak, de akkor viszont van egy nagyon masszív biszex tábor.

Ugyanakkor az összes ilyen felmérés torzít, mert ma a kultúrális közeg amiben élünk még mindig arra ösztönöz, hogy elnyomjuk még a gondolatát is, ez pedig masszívan befolyásolja a viselkedést.

Ha én csak abból indulok ki amit eddigi életem során láttam, és tapasztaltam akkor a többségi társadalom alapbeállítása sokkal inkább bi.

Persze tudom téged ezek nem hatnak meg, kapaszkodj csak a számokba.

2018. nov. 4. 03:27
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt találtam egy web oldalon:

A válaszok alapján megállapították, hogy az európaiak 6 százaléka vallja magát melegnek, leszbikusnak, biszexuálisnak, vagy éppen transzneműnek.Míg Németországban a lakosság 7,4 százaléka tartja magát az LMBT közösség tagjának, addig Magyarországon csak 1,5 százalékos az arányuk - vagy csak ilyen kevesen merik felvállalni. A véleményem szerint kb 6-8% lehet maximum ezek alapján.

2018. nov. 5. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!