Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A szülőknek miért szégyen, ha...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szülőknek miért szégyen, ha a gyerekük meleg?

Figyelt kérdés

A szüleim mindig nagyban hangoztatják, hogy mekkora szégyen lenne, ha én meleg lennék. Nos ebben a legviccesebb, hogy én meleg vagyok, és emiatt nem merem nekik elmondani. Teljesen normális életet élek. Tanulok, dolgozom és több éve van egy párom, akivel nagyon szeretjük egymást. Semmivel sem másabb a kapcsolatunk, csak annyi, hogy nem egy lányt, hanem egy fiút szeretek.

Nem merem elmondani a szüleimnek, mert tisztelem és szeretem őket, de bánt az is, hogy a páromat eltitkolom előlük. Miért szégyen ez?

26 F/m

2018. okt. 8. 22:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Melegséggel, transzneműséggel, interszexualitással élni nem erkölcsi út, nem politikai nézet, nem félresiklott neveltetés, hanem biológiai állapot, meghatározottság. Az illető akkor is az, ha egy lakatlan szigeten másik embert se lát életében. Innentől kezdve aki nekiáll "erkölcsi" megközelítésben okos lenni, az kizárólag önmagáról állít ki bizonyítványt.

Hogy a sok elfogadó csak szájal, de ha a saját gyerekéről lenne szó... Nem, nem szájalnak, a melegség alsó hangon félmilliós tétel kishazánkban (újabb félmillió a kikacsintgatós házas emberek, mindenféle nem épp hagyományos fétissel), ne higgyük már, hogy nem jött velük még szembe ez a történet. Sőt. Ma már mindenkinek van a szűkebb-tágabb családjában meleg, akiről tudja, csak hát bizonyos (általában idősebb) embereket meg szoktak kímélni ennek tényétől, mondván neki már nem érdemes bolygatni ilyenekkel a lelki békéjét...

Az unokakérdésről meg annyit, hogy elég sok melegnek van saját vérből gyereke, ha akarják hát megoldják egy leszbikus párral, egy gyerekre vágyó aszexuális nővel, vagy papíron különálló emberként fogadnak örökbe, azt kész. Úgyhogy ne játsszuk itt az eszüknet.

2018. okt. 9. 12:32
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Állító kérdés. Hanyagoljuk. Nem mindenkinek szégyen, csak a tanulatlan, műveletlen, intoleráns proliknak.
2018. okt. 9. 22:46
 13/24 anonim ***** válasza:
40%
Gondolom vidéki vagy..
2018. okt. 10. 03:10
 14/24 anonim válasza:
96%
Újfent törlésre került a válaszom, csak azért, mert én ki merem mondani, hogy nem minden olyan heppy, mint ahogyan itt páran leírják. Igenis van olyan, mikor a szülő szégyenként éli meg, kimondottan vidéken, kisebb városokban, községekben. Senki nem szerei, ha ujjal mutogatnak rá.
2018. okt. 10. 06:41
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Olyan ,,értékrenddel'' rendelkeznek, ami nem éppen helytálló már a mai korban.

Nyugati-európai családoknál általában az a lényeg, hogy a gyerek, él és egészséges.

Másodlagos szempont lehet, hogyha viszi valamire az életben, de nem szégyellik ha pl meleg, ugyanis náluk sokkal fontosabb az, hogy a gyerek boldog legyen, nem róluk, szülőkről szóljon a világ, ők már éltek, minek élni más életét is?. Nem lesz unoka? na és, a gyerek boldog, ezért mi is.

De ilyen példák szerencsére vannak itt is.

Szóval a ,,miért'' kérdésre a válasz, az hogy ők más neveltetést kaptak, más értékrendben nőttek fel, ami mostmár konzervatív, beszűkült szemlélet.

Ha nem lennének a gyűlölködők, a hangadók, akik próbálják alien-ként beállítani az azonos neműket, ez a kérdés nem lenne téma, hiszen ha mindenki elfogad valamit, akkor mi miért ne? Jelenleg pedig azon kellene túllépni a szüleidnek pl: ,, hogy miért érdekel engem, hogy más még nem volt képes túllépni ezen, megugrani azt, hogy az egészség, a boldogság fontosabb szempont nekem, mint az hogy más mit fogad el, meg milyen véleménye van róla...

Ha független vagy a szüleidtől pénzügyileg, akkor akár el is mondhatod. Igen romolhat a kapcsolat köztetek, de ha szülőként inkább lemond rólad, minthogy elfogadjon, 26 évesen, akkor nincs értelme látogatni se. Akkor ő csak egy valaki aki felnevelt, mert a társadalom megkövetelte tőle, hogy legyen gyereke, hogy legyen anya, hogy legyen háziasszony, DE ha nem fogad el, mindent csak dísznek csinált, képmutatásból.

2018. okt. 10. 15:55
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

Hiába pontoztátok le a válaszomat.

Én is vidéki meleg vagyok,és tudom mi a helyzet.

Az emberek susmotolnak,eleve állandóan a másik életével foglalkoznak.

Annyira egyszerű életet élnek,semmi hobbijuk,csak ez,a pletykálás.

2018. okt. 10. 16:55
 17/24 anonim ***** válasza:
80%

engem is lepontoztak, gondolom azt hiszik ilyen szülő vagyok amit leírtam, de szerencsére nem és még gyerekem sincs

csak leírtam ők mit gondolhatnak, érezhetnek

2018. okt. 11. 07:02
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
#16 osal ertek egyet
2018. okt. 11. 12:21
 19/24 A kérdező kommentje:
Szülő vagyok, arról az oldalról, akik ezt rosszul élik meg. A fiam 23 éves, meleg, fővárosban lakik a barátjával. Mi vidékiek vagyunk. Egy nyugat-magyarországi kis városban lakunk, ahol már évek óta megy a susmus a fiamról, hogy miért nincs barátnője ennyi idősen, miért visel szűk nadrágot és miért olyan lányos a hangja. Borzasztó ezt az érzést mindennap átélni. Fáj, hogy az emberek így vélekednek rólunk, és a munkahelyemen is sokszor kellemetlen. Igen szégyellem, kudarcként élem meg, mert mindent megadtunk neki, és itt nem anyagi javakra gondolok. Mindvégig egészséges családkép volt előtte. Az apjával 30 éve vagyunk házasok, soha nem veszekedtünk, békességben éltünk. Ezen nincs mire büszkének lenni sajnos.
2018. okt. 11. 17:02
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező te most mit beszélsz?

A kérdésedben meg 26 éves fiú voltal. Most meg mar egy 23 éves szülője. Mi a fene?

2018. okt. 11. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!