Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Szerintetek ezt hogy kéne...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ezt hogy kéne megbeszélnem a fiammal?

Figyelt kérdés

Szóval én apa vagyok. És van egy fiam, aki meleg. Hát meg kell mondanom, nem volt a legegyszerűbb dolog elfogadnom, de a vérem, és úgy szeretem, ahogy van. Ő valahogy nem rám ütött. Szóval alacsony, vékony, nem az ereje miatt szeretjük. Egy éve összejött egy férfivel, láttam is, hát eléggé féltettem tőle egész idáig, mert magas, kigyúrt, szóval értitek...

Elég mocsok volt tőlem, de én azt kértem a fiamtól, hogy ne hozza hozzánk. Nemrég aztán nálunk volt a fiunk, és felhívta. Elég hangos volt a telefonja, úgyhogy hallottam beszélni a párját is. És azzal kezdte, hogy ne haragudjon, tudja, hogy nálunk van, és nem is zavarta volna, de... (ezt nyilván nem írom le, mert magánügy. Teljesen érthető volt, vészhelyzet volt.). A lényeg az, hogy sugárzott a szavaiból a tisztelet.

Ezen megörültem, tettem egy próbát, és elmentem hozzájuk. Egyedül, nem is szóltam a feleségemnek.

És megismertem a párját, aki egy végtelenül értelmes, felvilágosult, tisztelettudó ember. Nagyon jót beszélgettünk. A fiammal persze madarat lehetett volna fogatni. :D

És a munkám miatt elég jól meg tudom állapítani, ha valaki feszélyezve érzi magát. És azt láttam, hogy nálunk nem érzi magát olyan biztonságban, mint a párja mellett. Amit a párja felől tapasztaltam, az a szeretet mellett a végtelen tisztelet. Elképesztően tiszteli a fiamat. Van is mire, rengeteget dolgozott azért, hogy ilyen jól éljen. Emberileg pedig tényleg... Nagyon büszke vagyok rá. Nekem megtiszteltetés, hogy egy ilyen jó embert nevelhettem. Nyilván ebben benne van a mi munkánk is, de ő maga jó ember, és nem mi tettük azzá.

És ahogy megismertem a párját, és láttam, milyen boldog, hogy beszélek vele, rájöttem, hogy mekkora dolgot vettem el tőle, és borzasztó lelkiismeret-furdalásom van.

És valahogy szeretnék vele beszélni, elmondani neki, hogy elb**ztam. És hogy helyre akarom hozni. Biztos vagyok benne, hogy nem haragszik rám, csak magamból kiindulva biztos nem esett jól neki, hogy nem akartam megismerni a párját.

És nem tudom, mit mondjak neki. Ebben kérnék tőletek segítséget.

2018. szept. 1. 21:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
A közös ebéd jó ötlet! Így látja a fiad,hogy nyitsz a párja felé! Ha pedig kettesben lesztek ugyanilyen egyszerűen ,mint ahogy ide leírtad elmondhatod,hogy sajnálod! Minden jót kívánok!
2018. szept. 2. 02:09
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

A "sajnálkozás" nem azonos a bocsánatkéréssel. A sajnálat a saját cselekvés megbánását fejezi ki, de azzal a másik fél hol lesz kárpótolva? Sehol. Ez egy távolságtartó, kényelmes formája a bűnbánatnak, az első gesztus, amit sajnos egyre inkább a bocsánatkérés helyett, annak megúszására használnak, főleg a hüle amcsi filmekben. (Népnevelő hatás. :-s )

Az ebéd tényleg egy remek ötlet, mert tényleg egy gesztus, hogy nyitsz mindkettejük felé, de az sem egy rossz javaslat, hogy ebéd után maradj egy kicsit kettesben a fiaddal és beszélgessetek négyszemközt, ott majd ha gondolod, akár azt is megcsinálhatod, hogy mutasd meg neki ezt a topikot, így a fiad is látja, hogy azért lelkileg te is tanácstalan voltál és te is "vezekeltél" korábbi elfogultságod, kijelentéseid miatt! Öleljétek meg egymást ott már úgyis az érzelmek mondják el a bocsánatkérésedet! :)

2018. szept. 2. 02:29
 13/20 A kérdező kommentje:

Nagyon jó hangulatban telt az ebéd. :D

Sose fogok rájönni, hogy csinálja a feleségem, hogy pontosan délben már mindenki eszik. :D

Szóval sikerült beszélnem mindkettejükkel. A párja is hasonlóan kedélyes ember. Ahogy oltogatták egymást, az valami fenomenális volt. :D

A fiam ugye balkezes, de büszkeségből jobb kézzel fogja a kanalat/villát. És most ahogy emelte jobb kézzel a villát, és tátotta a száját, az egész adag kaja leesett. A párja éppen ivott, és nem bírta megállni nevetés nélkül, szóval az üdítő az orrán jött ki. Azt tényleg látni kellett volna. Ilyen vidám ebédben is rég volt részem. :D A feleségem úgy nevetett, hogy beszélni se tudott. :)

De komolyra fordítva a szót, volt alkalmam beszélni külön-külön velük, és bocsánatot is kértem. Azzal a feltétellel bocsátottak meg, ha jövő vasárnap mi megyünk ebédelni, meg ha elfogadjuk azt az idézem: "kib**zott k**va kocsit, míg szerívben van a tiétek". :D Mert volt egy kisebb balesete a feleségemnek, és a fiam már egy hete könyörög, hogy fogadja már el addig addig az övét. (Tudni kell, hogy ez volt a harmadik alkalom, hogy káromkodni hallottam. :D)

Úgyhogy szerencsésen zárult a dolog. És jó lecke volt, ezentúl nem fogok ennyire külső alapján megítélni másokat.

Megmutattam neki a kérdést is, nem is szólt semmit, csak mosolygott. :)

Köszönöm a segítséget! :)

2018. szept. 2. 14:06
 14/20 anonim ***** válasza:
92%
Esküszöm ez dobta fel most a mai unalmas napomat :D úgy örülök nektek. A fiadnak és párjának pedig sok szép hosszú közös évet kívánok (egyébként a 2-es hozzászóló voltam)
2018. szept. 2. 14:37
 15/20 anonim ***** válasza:
93%

Hatalmas TISZTELET kedves apuka! Nálam az évszázad férfija címet kiérdemli. Képes voltál elfogadni, hogy hibáztál, és bocsánatot kértél, nem csak a fiadtól, de a párjától is.

Sok boldogságot kívánok az életedhez! :)

2018. szept. 2. 15:12
 16/20 anonim ***** válasza:
90%

Ugyan a kérdésről lényegében lemaradtam, de nagyon jól esett a történetet olvasni. Lehet, hogy én vagyok túl szentimentális, de én végig bőgném örömömben az egész napot, ha apám odaállna elém és egy ilyen szituációban bocsánatot kérne tőlünk.

Nagyon jó szülők vagytok, biztos vagyok benne, hogy ezt a fiatok is így gondolja! ;)

2018. szept. 2. 17:48
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
De jó ilyet olvasni!!!
2018. szept. 2. 22:04
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
Bárcsak az én apám is eljutna idáig.. Le a kalappal!
2018. szept. 3. 16:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen kérdésektől mindig egy kicsit visszatér a hitem az emberekben... :D Örülök neki, hogy vannak ilyen felfogással rendelkező szülők is. :)
2018. szept. 9. 13:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
igazi happy end!
2018. szept. 28. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!