Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ezt hogy kéne megbeszélnem a fiammal?
Szóval én apa vagyok. És van egy fiam, aki meleg. Hát meg kell mondanom, nem volt a legegyszerűbb dolog elfogadnom, de a vérem, és úgy szeretem, ahogy van. Ő valahogy nem rám ütött. Szóval alacsony, vékony, nem az ereje miatt szeretjük. Egy éve összejött egy férfivel, láttam is, hát eléggé féltettem tőle egész idáig, mert magas, kigyúrt, szóval értitek...
Elég mocsok volt tőlem, de én azt kértem a fiamtól, hogy ne hozza hozzánk. Nemrég aztán nálunk volt a fiunk, és felhívta. Elég hangos volt a telefonja, úgyhogy hallottam beszélni a párját is. És azzal kezdte, hogy ne haragudjon, tudja, hogy nálunk van, és nem is zavarta volna, de... (ezt nyilván nem írom le, mert magánügy. Teljesen érthető volt, vészhelyzet volt.). A lényeg az, hogy sugárzott a szavaiból a tisztelet.
Ezen megörültem, tettem egy próbát, és elmentem hozzájuk. Egyedül, nem is szóltam a feleségemnek.
És megismertem a párját, aki egy végtelenül értelmes, felvilágosult, tisztelettudó ember. Nagyon jót beszélgettünk. A fiammal persze madarat lehetett volna fogatni. :D
És a munkám miatt elég jól meg tudom állapítani, ha valaki feszélyezve érzi magát. És azt láttam, hogy nálunk nem érzi magát olyan biztonságban, mint a párja mellett. Amit a párja felől tapasztaltam, az a szeretet mellett a végtelen tisztelet. Elképesztően tiszteli a fiamat. Van is mire, rengeteget dolgozott azért, hogy ilyen jól éljen. Emberileg pedig tényleg... Nagyon büszke vagyok rá. Nekem megtiszteltetés, hogy egy ilyen jó embert nevelhettem. Nyilván ebben benne van a mi munkánk is, de ő maga jó ember, és nem mi tettük azzá.
És ahogy megismertem a párját, és láttam, milyen boldog, hogy beszélek vele, rájöttem, hogy mekkora dolgot vettem el tőle, és borzasztó lelkiismeret-furdalásom van.
És valahogy szeretnék vele beszélni, elmondani neki, hogy elb**ztam. És hogy helyre akarom hozni. Biztos vagyok benne, hogy nem haragszik rám, csak magamból kiindulva biztos nem esett jól neki, hogy nem akartam megismerni a párját.
És nem tudom, mit mondjak neki. Ebben kérnék tőletek segítséget.

Szia! Szerintem ilyesmit kene mondanod neki.
Sajnalom, hogy rossz volt az előítéletem a barátoddal kapcsolatban, de a napokban elmentem hozzá, hogy jobban megismerjem es nagyon szimpatikosnak tűnt. Remélem hogy nem haragszol rám.
En kb ezt mondanam neki.

Üdv kedves Apuka!
(Most én is kicsit zavarban vagyok, magázzam Önt, vagy tegezzem. :) )
Szerintem nem az a gond hogy hogyan beszélje meg vele ezt, hanem az hogy szégyenli magát és nem meri a fia előtt ezt beismerni. Ez lehet itt a fő gond. Ha elfogadja tőlem, csak egy olyan alkalmas pillanatban mondja ki neki ugyanezt a történetet ugyanezekkel a gondolatokkal, amit ide is leírt, nem kell semmi extra! Ez a legegyszűbb, csak tegye meg, és ne azon őrlődjön, hogy mit mondjon, mert azt ide nagyon szépen leírta! Csak mondja, és azt is, hogy tévedett, elhamarkodottan ítélkezett, és vonja vissza amit kijelentett neki! Higyje el, így a legegyszerűbb! :)
Üdv mindenkinek!
A kedves #5 válaszolónak mondanám először, hogy nyugodtan tegezzen csak. Az interneten ez a bevett forma, így semmi probléma nincs vele. És természetesen köszönöm érdemi válaszod!
Hasonlóan mindenkinek köszönöm!
Beszéltem a feleségemmel, és talán vele is kellett volna kezdenem, mert a legjobb tanácsadó. Így azt főztük ki, hogy holnap áthívjuk őket ebédre, és bocsánatot kérek tőlük.

:)
Kedves Apuka! Azért írtam így, hogy érezd, semmi ciki nincs abban, ha őszinte vagy, magaddal és másokkal egyaránt, és hiába akarja a sajnos egyre felszínesebbé váló világunk elhitetni hogy kívülről kell erősnek és tökéletesnek látszani, a te családod is jól mutatja, hogy nem ez a helyes irány, és nem szégyen felvállalni egymás előtt nyíltan az érzelmeinket! :) Nem azt kell keresni, ami elválaszt, ami különbség, hanem azt, ami összeköt, ami megoldás, ami közös! Remélem ebből okultál, és ezentúl szeretni fogod a fiadat! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!