Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor valaki azt mondja, hogy "Nekem nincs bajom a melegekkel, DE . " az nem a világ legnagyobb álszentsége?
A legtöbb ember ezt mondja és szerintem ez pont azt jelenti, hogy igenis van, hiszen:
- de, ne járkáljanak kézenfogva
- de, ne csókolózzanak
- de, ne vonuljon az Andrássyn
blablabla
A válaszod a kérdésedre:
A melegfelvonulással a melegek egyenjogúságáért próbálsz tenni valamit. Ha nem tettek volna 100-200 éve a nők semmit az emancipációért, ugyanott tartanánk: mosás, főzés, vasalás.
"A melegfelvonulással a melegek egyenjogúságáért próbálsz tenni valamit. Ha nem tettek volna 100-200 éve a nők semmit az emancipációért, ugyanott tartanánk: mosás, főzés, vasalás."
Kezdjük ott hogy miért is kéne a másik embernek tudnia a másikról hogy meleg?Számít ez valamit pl egy tárgyalásnál?Egy telefonbeszélgetésnél?Számlabefizetésnél?Egyáltalán nem.Az hogy kinek milyen a nemi identitása az nem tartozik a világra hanem max azokra akikkel megakarja osztani (barátok,család stb) de nekem egy ismeretlen ember ne próbálja rám tukmálni hogy ő meleg mert nem érdekel.
Igen, ez tipikus álszent szöveg, de megvannak ennek a hagyományai nálunk ("vannak zsidó barátaim, de..." "ismerek rendes cigányokat is, de..." stb. és utána persze jön a fröcsögés). Bizonyos szempontból még inkább jobb az ha valaki legalább nyíltan homofób, mint hogy ilyen ócska dumával jöjjön.
Én amúgy azt szoktam erre mondani, hogy "semmi bajom azzal ha vki néger, ha csak otthon, a négy fal között az". Rávilágít hogy valójában milyen ellentmondás van ebben a mondatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!