Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Szerintetek egy nyíltan meleg...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egy nyíltan meleg emberek mennyire van Magyarországon jövője?

Figyelt kérdés
Mondjuk jogászként, tanárként?
2017. dec. 16. 00:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
98%
En is multinal dolgozom, sokan diplomasok 3-4 nyelven beszelnek. Van nehany meleg is, es senkit nem zavar. Jofejek. Szerintem ez csak az ostoba, sik hulye embert zavarja, aki az agyaval nem kepes felfogni azt, hogy nem vagyunk egyformak, es csak skatulyakban kepes gondolkodni. 24/F
2017. dec. 16. 11:54
 12/16 anonim ***** válasza:
97%

Azért jó 'nyíltan" melegnek lenni mert Jogom van hozzá!

Hogy ne kelljen hazudoznom, ogy mi van a csajokkal mikor nősülök, milyen is a jó pun..i...faxomat érdekli!

Nem azt jelenti hogy félmeztelenül egymás faxát markolászva vonulok a párommal a Deák téren!

Épp elég hosszú ideig kellett a melegeknek álházasságba menekülni, elég borzasztó is lehet az én soha nem lettem volna képes ilyesmire!

A szabadságjogok, személyiségi jogok közé tartozik ezért jó nyíltan melegnek lenni, hogy ne kelljen hazudni, titkolózni szégyenkezni- miért is? -kéne!!!

2017. dec. 16. 13:48
 13/16 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem önmagában az a tény, hogy valaki nyíltan meleg, még nem jelenti azt, hogy semmi esélye ne lenne Magyarországon szép karriert, boldog családi életet megteremteni, befutni. Nem mondom, hogy melegként könnyebb, talán bizonyos szituációkban nehezebb is karriert felépíteni, de egyáltalán nem lehetetlen. Mindannyian ismerünk sikeres meleg embereket Magyarországon.

[link]

Ha a tehetséged szorgalommal, kreativitással, tenni akarással párosul, igenis lehet szép életed, szép jövőd. Párom is végigjárta a ranglétrát, míg klassz pozícióba került, belőlem is csoportvezetőt szándékoztak kreálni. (Az már más kérdés, hogy nem érzem magam vezető alkatnak és nem fogadtam el a lehetőséget.)

Szóval légy kitartó, kreatív, szorgalmas, alázatos a munkád iránt, és a siker nem marad el.

Mi együtt élünk, a környezetünk nagyon kedvel bennünket (a lakóhelyünkön és a munkahelyünkön is), mert mindig, mindenkihez van egy-két kedves szavunk, megvan a mindennapi kis jó cselekedetünk, mindig mindenkinek azonnal segítünk, ha látjuk, hogy segítségre szorul. És még soha senki nem szólt be nekünk, ha együtt megyünk bárhova. Alapjában véve nem mondanám azt, hogy élhetetlen lenne az ország. Biztos vannak toleránsabb, nyitottabb társadalmak is, de nagyon sok minden függ a saját egyéni hozzáállásunktól is. :) Ha kedves, szerethető személy vagy, talán a környezeted is jobban elfogad, szexualitásodtól függetlenül.

2017. dec. 16. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:
2%

A melegek értelmi szintjére jellemző a lepontozás akkor is, ha normálisan kérdez valaki. Egyébként nem olyan kellemetlen titkolózva élni, ennél sokkal rosszabb dolgok vannak. nem kéne annyira ugrálni, hogy mennyire rossz nektek. A legtöbb munkahelyen a kutyát nem érdekli az egész. Én régóta járok egy céghez, hetero vagyok, de senki nem kérdezte, milyen a beállítottságom. Szerinted kit érdekel az, hogy kid van vagy kid nincs? A baráti körödet legfeljebb. Hogy az azonos nemű párodról nem dumálsz a kollégáidnak vagy ismerőseidnek, azt aztán hú de nehéz megcsinálni, amúgy se érdekli őket. Ti valami olyan világról álmodtok, ahol nincs semmi probléma. De nem fogja a világ kinyalni a seggeteket, hogy nektek hú de jó legyen, mert nálatok sokkal rosszabb helyzetben is vannak emberek, akik nem ugrálnak, hogy hú de rossz nekik.

Jogászként, tanárként? Van jogász ismerősöm, fogalmam sincs, van-e párja, nem is érdekel. A tanáraimnak egyiknek se láttam a párját egyszer se, se középiskolában, se általános iskolában, se egyetemen. A szülőket se fogja érdekelni, van-e párja a tanárúrnak/tanárnőnek és ki az. Még mindig nem értem, mit ugráltok itt azzal a nagy felvállalással. Mit akartok, utcán élni szexuális életet mindenki előtt? Heteroknak is ugyanúgy illetlenség csókolózni, mint melegeknek az utcán. Most tényleg, mit képzeltek, hogy tiétek az egész világ, és senki más nem számít?

Most erre úgyse fog senki válaszolni, csak a nagy lepontozás fog menni.

2017. dec. 16. 17:17
 15/16 anonim ***** válasza:
97%

20-30 évvel ezelőtt még nem adhattál ki könyvet kirúgtak az állásodból, pedofilnek tituláltak.

Ajánlom a figyelmedbe ALAN TURING a számítógép feltalálójának életeté és a róla készült filmet Kódjátszma a címe...

Az ő segítségével a britek megfejtették Hitler üzeneteit neki köszönhetően sokkal előbb fejeződött be a 2. Világháború.

Ezt követően hormonkezelésre kényszerítették a polgári perben elítélték homosexualitás vádjával!!- Igen ez 1954-ben még vádként élt Nagy-Britanniában.

Turing öngyilkos lett...ciánba mártott egy almát és félig megette...

Sokáig azt hitték ezért választotta a harapott almát logonak Steve Jobs- de nem ...

Azért mert neked anyagi, magánéleti, meg munkahelyi problémáid vannak- jó sivár helyen keccsölhetsz- még ne értékeld le a melegek egyenjogúságra vonatkozó igényét minden kibaxott orszgában 2020-at írunk lassan...

2017. dec. 16. 20:04
 16/16 A kérdező kommentje:

Neked, mint heteronak fogalmad sincs erről. Ne tegyél úgy, mintha nem létezne homofóbia, miközben a 4 fal közé kényszerítst te is legitimizálod.

És ne forgasd ki, nem arról van szó, hogy az utcán akarunk csókolózni, vagy a szexuális életünket kiteregetni.

Na, nem mintha a heterok hatalmas százaléka nem ezt csinálná, minden ellenszó nélkül, de hagyjuk is.

És egyébként tekintve, hogy én még egyetemválasztás előtt állok ugyan még nem dolgoztam sehol, biztosra veszem, hogy az embereket a munkahelyen sem érdekli kevésbé az ember szexualitása, mint mondjuk az iskolákban.

És az iskolában rengetegszer jön a kérdés, vagy megy a kérdés olyan barátaimhoz, akik tudják rólam, hogy meleg vagyok-e. Botorság azt mondani, hogy senkit nem érdekel.

Szerencsére egy viszonylag elfogadó helyre járok, ezért aztán nem rossz szándékkal, hanem inkább kíváncsisággal jön a kérdés, de mindegy is.

Ilyenkor egyszerűen lelkileg megterhelő hazudni. Lelkileg megterhelő az, hogy mondjuk van valaki, akit szeretek, de titkolnom kell és lelkileg megterhelő azt érezni, hogy nem lehetek őszinte.

Azért nyilván a pletykák terjednek meg ilyenek. Ez is jól bizonyítja, hogy az embereket igen is érdekli.

És nem hiszem, hogy egy munkahelyen kevésbé érdekelné az embereket.

És azt sem hiszem, hogy bizonyos szituációkban nem jönne át az, hogy melegek vagyunk. És ezt letagadni, mint már mondtam... Eléggé borzasztó érzés.

Az meg szintén olyan dolog, hogy ezzel nem nehéz visszaélni.

Lehetne a listát sorolni a végtelenig, a facebookra feltöltött tartalmaktól, közös képektől a bejegyzett élettársi kapcsolatig, vagy később az esetleges közös gyereknevelésig... Ezer olyan pont van vagy lehet, ahol kiütközik, hogy mi igenis melegek vagyunk.

ÉS ezeket a pontokat a hetero párok sem rejtik el, nem értem nekünk miért kellene azzal megnehezíteni az életünket, hogy titkolózunk vagy hazugságokba burkolózunk, mert féltjük az állásunkat vagy a jövőnket.

És itt most szintén arról van szó, hogy lehet, hogy senkit nem érdekel, hogy ki-kivel van együtt, de a (mai magyar) társadalomban azért a vállaltan meleg párok eléggé ritkaságszámba mennek és ez elég okoz generál arra, hogy az emberek ne menjenek el emellett úgymond.

Talán a nyíltan meleg nem is olyan jó szó, mert nem arról van szó, hogy odamegyünk random az első szembejövőhöz és elkezdünk arról beszélni, hogy melegek vagyunk, hanem egyszerűen arról, hogy nem titkolózunk, nem rejtőzködünk, hanem felvállaljuk, hogy ez van.

2017. dec. 17. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!