Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy nyíltan meleg emberek mennyire van Magyarországon jövője?
Pontosan. Miert kell ezt hirdetni? Maganugy. Sosem ertettem a melegfelvonulast sem. En sem vonulok fel mert hetero vagyok.
Rohej
Nincs olyan, hogy nyíltan hetero? Dehogynem.
Gondoljunk csak bele.
1. Mit tesz egy hetero, ha az feltételezik róla, hogy meleg? Valószínűleg felháborodva elmondja, hogy nem az.
Nem rejtegeti a szexualitását, sőt.
2. Hány hetero ember él a négy fal között? Most őszintén?
Lehet mondani, hogy nem reklámozza senki, hogy hetero... De az nem lesz igaz. Onnantól kezdve, hogy mondjuk két különböző nemű ember kapcsolatáról tudnak mások, éppen olyan reklámozás.
Nyilván, ha 2 fiú (vagy lány) összejön, abból következik, hogy nem hetero.
3. Elképesztően kellemetlen titkolózva élni, bárhogyan is nézzük. Jó, persze, aki nem meleg az nem éli ezt meg, de amikor például speciel rákérdeznek és neked hazudnod "kell" az is baromi kellemetlen.
4. Baromira nem igaz, hogy nem érdekel senkit, mindenki ezen csámcsog. Ne legyünk álszentek.
Az a nagy igazság, hogy a nyíltan meleg nem jelentene többet, mint a heteróktól az, hogy átlagosan viselkednek.
Ez a Wikipédia oldal a coming outról, szerintem itt is elég jól megvan fogalmazva.
"A mai társadalomban az emberek általánosan azt feltételezik, hogy mindenki heteroszexuális és/vagy cisznemű (a társadalmi neme egyezik a biológiai nemével), így a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereknek folyamatosan el kell dönteniük, hogy mely szituációkban és kiknek a hibás feltételezéseit akarják kijavítani, szexuális orientációjuk és/vagy nemi identitásuk közlésével. Minden új szituációban és minden új emberrel, akivel találkoznak, újra el kell dönteniük, hogy előbújjanak-e vagy ne. Sok LMBTQ személynek nehézséget okoz csak továbblépni és nem elmondani az igazat."
Persze, lehet jönni azzal, hogy a heterok sem vállalják fel, csak éppen mivel mondjuk az ember pár %-a meleg csak és ennek a nagy része rejtőzködik, ezért adja magát a heteroszexuális feltételezés.
És a hetero emberek bárhol, bármilyen szituációban heterok, gyakran ezáltal kigúnyolva vagy lealacsonyítva a melegeket.
Azt kellene észrevenni, hogy a meleg társadalom amikor fel akarja vállalni magát, csak annyira akarja megtenni ezt, mint a heterok, talán még annyira sem.
És azt, hogy amikor a melegek elfogadást és jogokat (pl házasság, örökbefogadás) csak ugyanazokat a jogokat szeretnék, ami a heteroknak adott.
Csak egy pillanatra azok, akik azt mondják, hogy felesleges felvállalni vagy éljünk a 4 fal között gondoljanak bele, mivel lenne nektek egy fordított világ?
Ahol azt kell rejtegetni, hogy heterok vagytok, ahol az ellenkező nemű párotokat kellene eltitkolnotok, ahol mindeközben körülbelül két percenként látnátok szerelmes meleg párt, ha kimozdultok. stb Nekünk melegeknek ez körülbelül ilyen...
Én nagyon szeretném, ha lenne, de a környezetemben azt látom, hogy ez nem lehetséges. Pedig szeretnék itt élni, megházasodni, örökbefogadni... de egyre inkább azt látom, hogy nem lehet. A párom svéd, és szeretnék kiköltözni hozzá, csak az zavar, hogy mondjuk belegondolok, hogy a gyerekeim nem fognak tudni kommunikálni a nagyszüleikkel.
Tanárként meg annyira félnék, nehogy megvádoljanak valamivel. Én szülés nőgyógyász, vagy szexológus szeretnék lenni, és tényleg nem tudom itthon elképzelni az életem. Pedig szeretnék közel lenni a családomhoz, mert iszonyat sokat jelentenek nekem.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!