Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Homoszexuálisok, ti melyiket...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Homoszexuálisok, ti melyiket választjátok?

Figyelt kérdés
31 éves heteroként sokszor eltűnődöm azon, milyen életet élnék, ha homoszexuális volnék; itthon lennék egy másik homoszexuálissal bujkálva, vagy kimennék külföldre, és egy nyitottabb társadalomban élném az életemet a párommal, összeházasodva, esetleg gyerekekkel (ha lenne).

2017. dec. 9. 23:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nálam a következő pár évben lesz a választás azt hiszem.

Nem fogok bújkálni ezt már eldöntöttem.

Budapesten élek, a környezetem viszonylag nyitott.

Az utóbbi időben elkezdtem felvállalni, eddig még a legvallásosabb ismerősöm (aki a házasság előtti szexet sem tartja helyesnek) is jól fogadta, semmi negatívat nem kaptam, sőt. Ez egy kicsit arra bíztat, hogy van még remény. És egyébként is, fiatal vagyok még, mire a gyerek téma feljön talán 10 év, de 15-tel sem kések el nagyon. Addigra meg remélem, hogy nálunk is lesz legális örökbefogadás. Alapból, már most az ember 46%-a támogatja a legutóbbi felmérés szerint.

Amúgy még annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy Magyarország nem feltétlenül olyan rossz hely a melegek számára. 2 dologgal van igazából inkább probléma.

1. A politikai elit eléggé homofób. A Jobbik, Fidesz, jelenleg a két legnépszerűbb párt. Mindkettő elég negatívan áll a témához. Emiatt pedig a közbeszéd is negatívan áll hozzá.

2. A magyar melegek (mivel a közbeszédben az 1 miatt elteredt az obszcén szavak használata a melegekre) túlzottan félnek felvállalni.

Ezért túl kicsi a nyílt magyar LMBTQ közösség és ez hozza magával azt, hogy negatív lesz a közbeszéd (1) és hogy a sztereotípiák tovább élnek.

De ahogy felvállalják az emberek, ez azért sokat változik.

2017. dec. 9. 23:33
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Valahol a kettő között. Bp-n élünk a párommal, a barátok és család tudnak rólunk, támogatnak, elfogadnak, szeretnek. Másnak meg nem kell tudni. Ha megkérdezik, elmondjuk. :)
2017. dec. 9. 23:47
 3/4 anonim ***** válasza:
72%
Mivel itt nőttem fel ezért nehéz lenne nekem megszokni máshol, meg nem tudom elképzelni, hogy külföldön azt csinálhatnánk mint a tobbi hetero pár. Nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, csak hallom hogy nyitottabbak máshol. Ez mit jelent... Én ha megfognank egymas kezét az utcán ott is azt érezném hogy mindenki néz meg furcsalja a dolgot. Már teljesen belém vam kódolva ez az egész, hogy tilos, úgymond megszoktam.
2017. dec. 10. 00:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szomoru, hogy tenyleg ugy erzed, hogy mindenki teged nez. Sajnos ez Magyarorszagon tenyleg igy van, amint az emberek meglatnak az utcan egy azonos nemu part azonnal mutogatni kezdenek, mint a cirkuszban. Kulfoldon tenyleg mas a helyzet, senki nem nez meg senkit, igazabol tenyleg azt csinalsz amit akarsz, nem kulonboztetnek meg hetero es homo parokat (Angliaban pl.). En biztos, hogy kulfoldon probalnek szerencset, mindenhez ugyanannyi joga van egy heteronak mint egy homonak szerintem, tehat ha en kezen fogva szeretnek menni a parommal az utcan, nem szeretnem, ha megneznenek emiatt minket, esetleg megszolnanak erte. Sajnos ez ma itt meg nem mukodik.
2017. dec. 12. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!