Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Homoszexuálisok, ti melyiket választjátok?
Igazából nálam a következő pár évben lesz a választás azt hiszem.
Nem fogok bújkálni ezt már eldöntöttem.
Budapesten élek, a környezetem viszonylag nyitott.
Az utóbbi időben elkezdtem felvállalni, eddig még a legvallásosabb ismerősöm (aki a házasság előtti szexet sem tartja helyesnek) is jól fogadta, semmi negatívat nem kaptam, sőt. Ez egy kicsit arra bíztat, hogy van még remény. És egyébként is, fiatal vagyok még, mire a gyerek téma feljön talán 10 év, de 15-tel sem kések el nagyon. Addigra meg remélem, hogy nálunk is lesz legális örökbefogadás. Alapból, már most az ember 46%-a támogatja a legutóbbi felmérés szerint.
Amúgy még annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy Magyarország nem feltétlenül olyan rossz hely a melegek számára. 2 dologgal van igazából inkább probléma.
1. A politikai elit eléggé homofób. A Jobbik, Fidesz, jelenleg a két legnépszerűbb párt. Mindkettő elég negatívan áll a témához. Emiatt pedig a közbeszéd is negatívan áll hozzá.
2. A magyar melegek (mivel a közbeszédben az 1 miatt elteredt az obszcén szavak használata a melegekre) túlzottan félnek felvállalni.
Ezért túl kicsi a nyílt magyar LMBTQ közösség és ez hozza magával azt, hogy negatív lesz a közbeszéd (1) és hogy a sztereotípiák tovább élnek.
De ahogy felvállalják az emberek, ez azért sokat változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!