Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez az ún "GAYDAR" hogyan működik?
Ha valaki meleg és szemezik vele egy srác, akkor gondolom máshogy reagál rá, mint egy hetero. Nekem nincs gaydar-om, mivel hülyeség az egész, csak megtudom állapítani, ki az akinek tetszem. :D
Egyértelműen sokszor eltalálja az ember, mivel a meleg a meleget/pasik tekintetét, testbeszédét figyeli, így ezt könnyebb kiszűrnie. Persze ezt félre lehet érteni és van, aki jobb ennek megfigyelésében, értelmezésében, van aki rosszabb. Ennyi.
Bocsi, hogy ha valakinek ezzel összetörtem a szívét, de ez van.
21/F
Páromnál egyáltalán nem működik, pedig full meleg Ő is, az enyém meg hajszálpontos. Mindig beválik.
Legutóbbi eset pár napja:
-Mondom a páromnak: Az a srác a velünk szemben lévő háztömbben (kb. 40 méterre tőlünk) tutira meleg.
-Erre Ő: Persze... szerinted "mindig mindenki" meleg... :) Miért lenne meleg?
-Dehogy is mondom mindenkire! :) Csak azokra mondom, akik tényleg melegek. Nem tehetek róla, ha ennyien vannak körülöttünk és Te nem veszed észre őket. :) Nem tudom miért, de ő biztosan meleg.
-Na jó, hagyjuk... (Lerázta a témát.)
Eltelt 2-3 nap, éppen a konyhában ebédeltünk. Kinézek az ablakon egy pillantásra és ... Mondom:
-Na, nézd csak, nézz csak oda, nézz csak oda!
A szemközti srác épp egy másik sráccal csókolózott az erkélyen...
-Na, csak kitalálom a hülyeségeimet, ugye?! :)))
És az ehhez hasonló szituációk heti rendszerességgel előfordulnak.
Hogyan működik? Szerintem a lényegét Te magad fogalmaztad meg egy szóban: "megérzik". Megérzés. Intuíció. Ösztön. Apró kis jelek, amiből a másodperc ezredrésze alatt azonnal összeáll a kép. Szerintem ez összefüggésben lehet azzal is, hogy az ember alapvetően inkább materialista gondolkodású és felfogású, vagy épp ellenkezőleg: idealista, magas intuitív intelligenciával. És nálam nem csak pasiknál működik hajszál pontosan a GAYDAR-om, hanem a lányokkal kapcsolatban is a "LESZBIDAR"-om). :)
(Semmi bajom nincs a leszbi csajokkal az égvilágon, mégis úgy taszítjuk egymást kölcsönösen mindegyikükkel, mint a mágnes két pólusa.) Ez van. Van ilyen. :)
Tekintet: egy hetero férfi nem néz meg egy másik férfit csak úgy az utcán, villamoson, akárhol. Ha rád pillant egyszer, az még nem feltétlenül jelenti, hogy meleg, viszont ha már ötször-hatszor, és megint és megint odanéz, akkor azért gondolhatod, hogy oka van rá. Az ahogyan rád néz, az agyad rögtön összehasonlítja az elraktározott sémával, hogy hogyan is néz rád az emberek 95%-a, és ha ez valamiben eltér, jön a vészjelzés.
Az ilyen fiúk általában önmaguknak sem vallják be, hogy érdekli őket a saját nemük.
Kedvencem, amikor még a barátnőjük is ott van, csókolgatják, és mégsem bírják levenni rólam a szemüket :D
Előző, fúúúú, de átérzem, amit írtál...
Állandóan megkapom ezt, hogy szerintem mindenki meleg, meg mindenkit azzá akarok tenni... én meg így mondom, bakker, nem, csak látom, amit látok :D Hallgatok a megérzéseimre, és nem azt nézem, hogy ha férfias, akkor biztos, hogy nem meleg. Meg mintha csak feminin, passzív nyunyók léteznének a világon amúgy. Sokkal többen vonzódnak a saját nemükhöz (is), mint azt akárki gondolná.
22F
OFF
#4 11.20. 15:07
Ez sem teljesen igaz, volt akivel napokig szemeztem a buszon, konkrétan szinte egész úton egymást néztük kb., mivel reméltem, hogy lesz belőle valami, leszólítottam egyik alkalommal, megismerkedtünk és kiderült, hogy nem meleg. Egy haverral több lett. (Annyira nem lett szoros a kapcsolat)
OFF
#4 11.20. 15:07
Ez sem teljesen igaz, volt akivel napokig szemeztem a buszon, konkrétan szinte egész úton egymást néztük kb., mivel reméltem, hogy lesz belőle valami, leszólítottam egyik alkalommal, megismerkedtünk és kiderült, hogy nem meleg. Egy haverral több lett. (Annyira nem lett szoros a kapcsolat)
======================
„megismerkedtünk és kiderült, hogy nem meleg”
Ő mondta? :P Hát én meg erre azt szoktam mondani, hogy mondani bármit lehet. Sőt, gondolni is bármit lehet. Amit legbelül érez, az nem mindegy.
„napokig szemeztem a buszon”
Egy férfi nem néz egy másik férfit, ha nem lát rajta valami olyat, ami miatt ne lenne érdemes nézni őt. Egy nő megnézi más nők öltözékét, sminkjét, stb.-jét, de ők ezt tudják nagyon diszkréten csinálni, a férfiak viszont nem jók ebben. Egy férfi akkor néz rá valakire, ha valami nagyon fura, szokatlan van rajta, amit érdemes megbámulni, vagy akar tőle valamit: lehet ez agresszív támadás, egyszerűen valamilyen szívesség (útbaigazítás vagy kéregetés pl.) vagy akár szexuális vonzalom. (Azért megjegyezném, hogy minden eset egyedi, és árnyalni kell a képet, de ez most csak egy általánosítás, és nincs kedvem összegyűjteni minden lehetséges variációt, meg szerintem nem is lehetne.)
Mindegyik tekintetnek megvan a maga „stílusa”, ami azonnal azonosítja a szándékot. Ezt kell felismerni, és ez az, ami elárulja a melegeket is, viszont ezzel a módszerrel mindenki kivétel nélkül lebukik, még azok is, akik nem fogadják el vagy tagadják, hogy ők vonzódnának a saját nemükhöz (is).
Pár éve még én is azt mondtam mindenkinek, hogy nem vagyok meleg, elhitettem magammal, hogy lehetek hetero, és 99,9%-ig el is hittem. De az a 0,1%-os pici rés elég ahhoz, hogy néhányan észrevegyék, hogy itt valami nem stimmel. Ilyen 0,1% például, ha a egy fiú bámul egy másik fiút a buszon, mint ahogy anno ezt én is csináltam. („de csak azért bámulom, mert olyan fura...a...a... haja!” – bizonygattam magamnak, miközben konstatáltam, hogy én egyáltalán nem vagyok meleg!)
Van egy haverom, akit első blikkre, de tényleg csak egy egészen picinyke, villanásnyi időre melegnek gondoltam, aztán rájöttem, hogy tévedtem. Ő hetero. Ahogy jobban megismertük egymást, hónapokig tartott, mire rájöttem, hogy iszonyúan jól játssza a heterót, de ez a srác bizony tényleg meleg, és a mélyen vallásos családja és konzervatív neveltetése miatt képtelen ezt elfogadni, és kézzel-lábbal tiltakozik ellene. Na ő aztán igazán kemény dió volt, de vele megtanultam tényleg azt figyelni az arcán, a viselkedésén, a beszédén, ami a valós érzéseit reprezentálja. Merthogy ő bizony megnézte a nőket, akik elmentek előtte, még meg is jegyezte, hogy milyen jó csaj, némelyeknél azt is, hogy dugná meg. Ott követte el a hibát, hogy nagyon túltolta, túljátszotta ezt a szerepet, és egy idő után (elég sokára, mondom, hónapok teltek el) bűzleni kezdett. (... stb. könyvet tudnék írni erről az egy esetről)
Amióta ilyen szinten figyelem az embereket, a saját családomban is fedeztem fel ilyen dolgokat, akikkel elvileg elfogultnak kéne lennem, de már nem tudok az lenni, mert egyszerűen látom, hogy kit, MIT néznek, és azt hogyan nézik. Ha egyszer megláttam, utána választhatom a nehezebb utat, és átlendülhetek a belém táplált hülyeségeken, és az egész jelenségegyüttesre megadhatom a legkézenfekvőbb magyarázatot, mégpedig hogy az illetőnek titkon homoszexuális vágyai vannak. Ha a könnyebb utat, a félrenézést választom, végtelenféleképp meg lehetne magyarázni mással is, de az mind csak annyit is ér: „Biztos, hogy neeeem, hiszen mióta ismerem már... ő nem olyan, mint a melegek általában”, „egyszer láttam, még nem jelent semmit! kétszer sem! századjára sem biztos, hogy azt láttam!”, meg „de hiszen felesége meg gyerekei vannak! lehetetlen!”
ÉS?! Miért is lenne lehetetlen? Vajon nem látott még olyat a történelem, hogy a homoszexuális vagy biszexuális (!) férfi elvesz egy nőt és családot alapít vele?
Sok hetero nem érti ezt meg, hiszen számukra ennyire nagy volumenű titkok nincsenek, amiket érdemes lenne agyuk legmélyebb zugaiba elrejteni, és hazudni maguknak egy életen át. Hát a melegeknél van ilyen, és nagyon sokan ezt meg is teszik.
Egy szó, mint száz, ha a gaydar-od a homoszexualitás lényegére, vagyis a saját nem iránti vonzalom felismerésére irányul, és a lehető legobjektívebb, minden szempontot figyelembe vesz, kritikus, kísérletez, a tényekhez alakítja a hipotézist és nem fordítva, mindenki le fog bukni előtted egy szempillantás alatt (szó szerint :P). (Nagyon röviden összefoglalva, természettudományos, kutatói hozzáállással vizsgálva lehet a legmagasabb szintre fejleszteni a gaydart) Ezek után nem azt fogod nézni, hogy énekel, táncol, jár kozmetikushoz, figyel a divatra, sok barátnője van, lányos filmeket/zenéket szeret, stb. stb. minden, ami sztereotipikusan a melegekre jellemző, mert ez mind csak bizonytalan tünet lesz ahhoz képest, ha felismered valakin, hogy a szexuális vonzalma ki felé irányul.
De vigyázat, mert ha mindez sikerül, veszélyes fegyver kerül a kezedbe. Eleinte persze nem gondoltam bele, emberek hogy reagálnak rá, ha közlöm velük, hogy „de amúgy. Te meleg vagy. Tudom, mert látom, ez és ez alapján”, elárulom: általában nagyon rosszul reagálnak rá :D Ha szerencséd van, akkor, mint az #5-ös válaszolónál, akkor csak ennyit mond, hogy „de én nem vagyok meleg!” és nevet egyet.
Tudom, fura ez így, de ha az akarod, hogy a gaydarod jól működjön, nem szabad hinni az embereknek :) A tényeket kell észrevenni, és összerakni a kirakóst szigorúan logikai következtetések alapján. Ha nem áll össze a kép, akkor elfogadni, hogy ezúttal tévedtél, velem is volt már ilyen párszor; csak nagyon akartam, hogy igazam legyen, és ragaszkodtam a hipotézisemhez, hogy az az ember márpedig tuti látens meleg! De aztán csak el kellett fogadnom, hogy ezúttal elhomályosította józan ítélőképességemet a vonzalom :)
Viszont ha valaki elfojtja a vágyait, annak is van oka, és ezt külső ember kívülről nem tudja feltörni, vagy csak akkor, ha már belülről eleve repedezett az a jég. És igen heves, agresszív reakciókra lehet számítani, ha valakivel közöljük, hogy ja, amúgy ő meleg, és tudod, hogy van barátnője, de amúgy ő maga is téved önmagával szemben, és nem te vagy az egyetlen személy, aki ezt állítja, hanem kb. 20-an. Az az ember akkor is azt fogja mondani, de akkor ti 20-an vagytok a hülyék, és mit szóltok bele az ő életébe, és szomorú, de neki lesz igaza. Hiába látsz ilyet, okosabb, ha nem mondod ki, mert csak te leszel a hülye, hogy mindenkit melegnek látsz és meleggé akarsz tenni :P (mintha ez utóbbi egyébként lehetséges volna)
Uh, még elképesztően sokat tudnék erről a témáról írni, de már így is nagyon hosszú lett, szóval... :D remélem egyáltalán valaki elolvassa
22F
„és szomorú, de neki lesz igaza”
Mármint, nyilvánvalóan csak abban, hogy nincs jogunk beleszólni egy ilyen belső ügybe :)
A heves, agresszív reakció is egy, a hipotézisünket erősítő eredmény, hiszen egyáltalán nem idegesítené, ha nem tudná legbelül, hogy nekünk van igazunk, és legféltettebb titkát készülünk felszínre hozni, amit évek, évtizedek óta elzárva tart. Ilyenkor számukra a legjobb védekezés a támadás.
Aki teljesen heteroszexuális, és ebben nem is kételkedik, számára egy ilyen meggyanúsítás egyáltalán nem is támadás, mert egyszerűen „elmegy mellette”: maximum ingerültté válhat egy idő után (na de nem rögtön), mert aki ezt szajkózza neki, valószínűleg idióta.
Mint egy bűnügyi nyomozásnál: ha ártatlan vagy, akkor tudod, hogy az vagy, és kész, nem izgulsz ezen. Ha nagyon sokáig gyanúsítgatnak azért már elkezd irritálni, de még akkor sem válasz görcsössé.
De ha te vagy a tettes, az első pillanattól fogva (sőt, már az előtt is), a tested minden porcikája valamilyen formában ontani fogja magából a jeleket.
Nagyon szépen köszönöm a hosszú és részletes leírást, öröm volt olvasni. Kevés az ennyire összeszedett és velős válasz itt a gyk-n.
Nekem amúgy a kérdést az ihlette, hogy magam előtt már réges-régen elfogadtam, hogy a saját nememhez IS vonzódom, azaz nem vagyok fullmeleg, de színheteró sem. Biszex vagyok, azaz nővel is nagyon jól megy, de a fiúk is vonzanak. AMit nem szeretnék, hogy ez leríjon rólam, bár eddig soha senki nem is gyanúsított.
Ellenben volt egy barátom, akinek a viselkedéséből sokan arra gyanakodtak, hogy irántam vannak érzelmei. Ugyanakkor a srác eléggé homofób volt s sajnos nem tudtam megnyitni a belekarolós kísérleteimmel sem és az ilyen poénokkal, hogy az edzőteremben felajánlottam zuhany után, hogy megmosom a hátát stb. Sajnos a barátság két éve véget ért de a mai napig sokat gondolok rá.
„AMit nem szeretnék, hogy ez leríjon rólam, bár eddig soha senki nem is gyanúsított.”
Ha eddig sem gyanúsított senki, akkor nincs mitől félned; mindemellett, a leplezés elsajátítható, én is úgy tanultam. Mindössze annyit csináltam, hogy nagyon pontosan és aprólékosan figyeltem a hetero fiúosztálytársaim viselkedését, és őket utánoztam. Így szép lassan az én viselkedésem is „elheterosodott” :D
Sokáig persze ezt nem lehet csinálni, már egy pár óra után kényelmetlenül érzed magad, évek után pedig felőröl ez az életmód.
Nem kell mindenkinek tudnia, csak kell egy belső kör, közeli barátok, akik elfogadnak, és köztük önmagad lehetsz. A körön kívül meg tök mindegy, mit gondolnak rólunk, bármit lehet mutatni kifelé.
„Sajnos a barátság két éve véget ért de a mai napig sokat gondolok rá.”
Nos, igen, ez nehéz ügy.
A homofóbokkal vigyázni kell, mert főleg tőlük lehet olyan reakciót kapni, ha egy kicsit túl messzire merészkedünk, amit nem teszünk ki az ablakba... Sokszor nem restek fizikailag is támadni.
Ugyanígy vagyok a fent említett haverommal. Látom rajta, hogy vonzódik hozzám, én is hozzá, de semmilyen irányból nem tudom megközelíteni, és azóta is barátnője van. Nevetséges, ahogy hozzáér, ahogy lerí minden porcikájából, hogy nem kívánja azt a lányt, nem akarja, nem érzi vele jól magát, csak tudja, hogy MUSZÁJ, mert ő nem lehet meleg, nem engedheti meg magának! És magára erőszakolja az egész kapcsolatot, és sajnos annyira elvakult, hogy szerintem képes lesz feleségül venni és családot alapítani vele, ami azért tragikus, mert ezzel a saját életén kívül a nőjéét is, és a születendő gyerekeiét is tönkreteszi.
Nagyon sok mindent tanultam ebből az egyetlen esetből, és az ultimate tanulság az, hogy ha valaki ennyire nem akarja, hogy segíts neki, akkor az így járt, és nekünk tovább kell lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!