Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik a legújabb kutatási eredmények ebben a témában?
Azt olvastam valahol hogy kétféle van:
1. Életben tanult változat,
2. Genetikai eredetű, vagy is született.
Nincs még olyan elmélete a tudománynak, ami teljesen tisztázta volna ezt a kérdést. Valószínűleg azért, mert nincs is rá egyszerű, egyetlen okot megnevező válasz. Legjobb tudomásom szerint eddig azt tudják, hogy okozhatja genetikai elváltozás, prenatális hormonzavar, vagy lehet mentális eredetű.
"De miért van az, hogy az egyiket elfogadják, a másikat meg büntetik?"
Ez meg azért van, mert egy kisgyerek mind testi, mind pszichés értelemben nem fejlődött még ki, ergo nem alkalmas arra, hogy szexuális életet éljen, de még arra sem alkalmas, hogy ő maga döntse el, hogy akar-e, és kivel akar szexuális életet élni, sőt, konkrétan károsan hat a pszichés, de akár a testi fejlődésére is. Ezért a gyerekekkel folytatott szexuális kapcsolat tilos.
De két kifejlett ember esetében ez a saját józan döntésük.
Ha egy 13 évessel szerelmesek vagyunk egymásba, miközben én mondjuk 30 vagyok, a törvény előtt az is pedofíliának számít Magyarországon.
Emlékszem én 13-14 éves koromban arra maszturbáltam, hogy szexelek az akkor 40 éves tanárommal, akibe kb másfél évig halálosan bele voltam zúgva.
Sőt az USA-ban pl ha egy homoszexuális pap csinálja egy 17 éves gyülekezeti tag sráccal, kölcsönös beleegyezéssel, ott az is pedofíliának számít. Sőt, az is ha 18 évesen dugsz a 17 éves szerelmeddel.
A törvény akkor néha mégsem olyan jó és követi le a valóságot, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!