Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Magyarországon tényleg ilyen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magyarországon tényleg ilyen rossz a melegek helyzete?

Figyelt kérdés

Véletlenül botlottam bele a cikkbe, tudom, hogy lassan 1,5 éves, de azért ennyi idő alatt nem hiszem, hogy sokat változott volna a helyzet :(

Itt azt írja, hogy a megkérdezettek 53%-át nem zavarná egy meleg munkatárs. Ezek szerint, 47%-ot igen? Ez azért eléggé brutális!

Ha meleg vagyok és mondjuk olyan szinten felvállalom hogy mondjuk ha van egy kapcsolatom kiírom facebookra (vagy ha jól tudom van ilyen opció, hogy "érdeklődés: fiúk/lányok", de lehet tévedek), akkor lehetetlen lesz itthon boldogulnom, normális munkát és albérletet találnom/unk?

(Lehet a fb kiírás rossz példa, de értitek, hogy miről beszélek remélem.)

Amúgy a cikk:

[link]

2017. aug. 31. 00:40
1 2 3
 11/23 Ramone ***** válasza:
18%

ma 07:58

De legalább heteroszexuális és Boldog... És nincs bennem feltűnési vágy ;)

2017. aug. 31. 09:14
 12/23 anonim ***** válasza:
87%

Atyaég, mi ez a nagy siránkozás? Megint előtört a jó magyar vér belőlünk, hogy csak panaszkodunk és nem tudunk örülni annak (se), ami van? :D

Magyarországon egyáltalán nem ennyire gáz a melegek megítélése, de ezt valószínűleg csak úgy látod, ha elmész előtte más olyan helyekre, ahol viszton tényleg az. Én momentán pont egy olyan (európai) országban tanulok, ahol sem bejegyzett élettársi kapcsolat, sem élettársi jogok, sem semmi ilyesmi nincs biztosítva. Ellenben kővallásos az egész ország és gyakorlatilag mindenki xeno- és homofób.. Miután 2 éve ilyen közegben élek, nekem konkrétan felüdülés, amikor nyári szüneten itthon vagyok. Bp belvárosában ha akarom, bárhol megcsókolhatnám a páromat (nem azt mondom, hogy ledugom a nyelvem a torkán, csak egy rövid csókról beszélek), gyengéden megérinthetném, stb. és senkit nem érdekelne az egész. Nyilván nem tartunk még ott, mint a nyugati országok, de így is sokkal jobb a helyzetünk, mint az előttünk lévő generációk bármelyikének.. Úgyhogy legyünk már egy kicsit pozitívabbak! :)

2017. aug. 31. 12:41
 13/23 anonim ***** válasza:
49%

Sajnos elég rossz a melegek helyzete itthon, igen.

A melegek elsöprő többsége rejtve él, vagyis nem vállalja fel magát nyíltan, ami ugye érthető. Így ezek a rejtőzködő melegek általában normálisan viselkednek. Normális alatt azt értem, hogy fiúsan öltözködnek, fiúsan viselkednek, vagyis egy átlagember nem mondaná meg róluk, hogy melegek. Ezért van az, hogy a társadalom nagy része azt hiszi, hogy meleget csak a tévében látott, valójában azonban nem is sejti, hogy a legközelebbi munkatársa, a szomszédja, a pincér a kedvenc éttermében, vagy éppen a villanyóra-leolvasó pont meleg.

Bár van egy szűk réteg amely felvállalja magát, ők azok, akik a pride-on vonulnak, ők azok, akik szerepeltek a Mónikában és társaiban, s valljuk be, közöttük elég sok olyan ember van, akik finoman fogalmazva is megbotránkozást keltenek még a (normális) melegekben is.

Vagyis egy átlagember, aki nyugodtan él abban a hitben hogy nem ismer meleget (mert épp nem tudja a villanyszámlásról), ő a tévéből informálódik, vagyis annyi tapasztalata van a melegekről, hogy látva a híradó pride-tudósítását, pávatollas, női ruhákba öltözött, vagy éppen tangában vonagló lényeket, érthető, hogy nem lesz túl jó véleménye a melegekről.

Minderre rátesz egy lapáttal a politika család-propagandája, valamint az egyházak és a szélsőjobb uszításai.

2017. aug. 31. 13:24
 14/23 anonim ***** válasza:
84%

Ramone: Ha nem érdekel semmi, ami a homoszexualitáshoz kapcsolódik, akkor miért poénkodsz vele? Ez kicsit nekem ellentmondásos.

De szerintem neked is lenne véleményed arról, ha valaki rajtad poénkodna.

2017. aug. 31. 16:30
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
#16 Nem biztos. Fölvett egy olyan agresszív viselkedést, hogy senki nem mer vele poénkodni. Kivéve a haverjai, akikre viszont nem akar, és nem is mer megharagudni, nehogy azt tegyék vele, amit ő tesz másokkal. Az embereknek az lenne a dolguk, hogy minél jobbá tegyék egymás életét, és nem az, hogy megkeserítsék azt! Ramone, hass a haverjaidra, és ösztönözd arra őket, hogy legyenek jók! Ha az élet úgy hozza, mutass nekik példát, bátran és büszkén, és őszintén!
2017. aug. 31. 17:24
 16/23 Ramone ***** válasza:
10%

ma 17:24

Igenis értettem :D

2017. aug. 31. 20:47
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Amúgy akik folyton azt mantrázzák: ,h nem kell mutogatniuk magukat meg 4 fal között oké ,de kint már ne is nézzenek egymásra,meg magán ügy stb hát nagyon nem:

A melegség - ahogyan a heteroszexualitás is - jóval több, mint pusztán szexualitás, és míg az intim részletek valóban magánügynek tekintendők, maga a melegség témája közügy, hiszen számtalan társadalmi-jogi vetülete van. Ma még ott tartunk, hogy a melegeknek meg kell küzdeniük mind azért, hogy a többségi társadalom elfogadja őket, mind azért, hogy a heteroszexuálisokkal azonos jogaik legyenek (pl. házasság, öröklés, örökbefogadás). Tehát ha egy meleg nem a rejtőzködés útját kívánja választani - mert nem akarja magát heterónak hazudni, vagy mert szóvá szeretné tenni az őt ért esetleges megkülönböztetést - akkor szükségszerűen beszélnie kell a témáról. Az agyonhallgatás nem lehet megoldás egy demokratikus társadalomban. Persze a melegek szíves-örömest fogadnák, ha a homoszexualitás olyannyira elfogadott lenne, hogy ezt már nem kellene külön taglalni, és pl. a "van barátnőd?" kérdésre teljes természetességgel válaszolhatnák, hogy "barátom van, és hamarosan össze is házasodunk".

És leszarom ,h jó de ti vagyok kevesebben mert erre ez szokott jönni kur*ára nem érdekel.

2017. aug. 31. 22:23
 18/23 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó (78%-os): Abszolút ott a pont! Az általad leírtak minden szavával egyetértek.. :)
2017. aug. 31. 22:29
 19/23 Ramone ***** válasza:
0%

tegnap 22:20

Érdekes én tőlem még senki nem hallott olyat hogy "milyen szar ez a társadalom hogy nem fogadja el a hülye gyökér fejemet" :) van különbség

2017. szept. 1. 02:50
 20/23 A kérdező kommentje:

Ramone, mondjuk lehet, hogy egy homoszexuális ember társaságában nem kellene ilyen vicceket tolni!?

Hidd el, nem esik jól nekik sem és nem azért "védik magukat/a melegeket", hogy tönkretegyék a törékeny lelki világodat és az undorító poénjaidat, hanem azért mert a poénjaid FÁJNAK, és ALAPTALAN SZTEREOTÍPIÁK.

A melegek 95%-a épp olyan ember, mint te, vagy mint bármelyik heteró csa

2017. szept. 1. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!