Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Normális, hogy képtelen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy képtelen vagyok elfogadni?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom elfogadni magamat melegként.Egyszerűn kívülállónak érzem magam mintha sehovasem tartoznék a szociális világban.A két legjobb barátom akiknek ezt el tudtam mondani olyasmiket mondtak ,hogy: fogadjam el magam ,jajj nem annyira szörnyű dolog ,ez ma már könnyebben emészthető nem ùgy mint rég meg ,hogy ne foglalkozz soha más véleményével....nos nekik fogalmuk sincs ,h mit érzek az életemmel kapcsolatban ,csak a felszít kapargattuk mindig amikor megpróbáltam nekik elmondani,hogy mennyire fáj ez.Egyszerűen minden ,de minden ami körbevesz azt a veszteséget sugallja ,h mennyire elvagyok romolva pl ha : nézem a tv-t ,ha làtom a velem egykorú társaimat akik heterok,ha valahol egy társaságban elkapok egy beszélgetést ahol éppen valkiröl találgatnak ,hogy meleg e ?és persze a hozzá járó gusztustalan fintorgás vagy csak az érthetetlenség ,hogy erre meg ,h képes stb..Ha csak látok egy szép délutáni napon a parkban egy családot a gyerekekkel játszani,sétálni.Vagy amikor egy új haverság barátság van alakulóban ,hogy vajon elfogadna ha tudná akkor is kedvelne?Ovodás koromba kezdődött és 18 éves koromba tudatosult bennem ,hogy én sosem leszek olyan mint a többiek.Dühöt érzek ami egyre csak nő és fájdalmat már azt sem tudom,hogy ki vagyok annyiféle arcot mutatok magamból kifelé folyamatos színjáték az allandó hárításokkal.Hallani azt a személyt(nagyszülő)akit szeretsz és 2 perce ölelgetett milyen szitkozódva beszél arról a dologrol ami te magad is vagy,hogy talán nem is szeret igazán lehet ,hogy ő egy elképzelt személyt szeret nem is a valós énemet.Egyébként próbáltam ismerkedni tarskeresőn hú hát kezdjük ott ,hogy nagyon izolált környezet túl sok a szélhámos megbízhatatlan alak vagy aki csak egy húst lát benned illetve engem taszít a nagyon meleges kultúra ,viselkedés nem érzem jól magamat melegesen viselkedő emberek közelében valahogy ide sem illek Egyszerűen nevetséges ,hogy az egyetlen módja ,hogy ismerkedni tudja ezek hülye tarskeresők ahol alig változnak az emberek 5 év mulva is kb ugyan azok vannnak ha van is aki bejön kevés az esélye ,hogy találkozik az elképzelésünk ellenben egy heteronak két milliárd lehetősége van.... a meleg bárok taszítanak.Az utóbbi időben nagyon elkezdtem drogozni és mindig arra gondolok ,hogy már úgysincs sok hátra ,tökmindegy az egész,h mit csinalok meg amugy is egy elkurt ember vagyok azon is gondolkoztam ,h megkene halnom,h elöbb vége legyen,de azért nem olyan gyakran gondolok erre.Van aki ugyan így érez esetleg valahogy kijött ebből? Ha igen hogy ? Hogy képesek ezt mások elfogadni ?Voltam pszichológusnál is töbször is nem segített bocsánat az írás minősége miatt teloról írtam meg készen is vagyok eléggé...... huszas eveimben járok amúgy.

#disszociáció #önelfogadási problémák
2017. márc. 27. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Normális,de nem szabad küzdeni a melegséged ellen. Ne hallgass az ilyen kommentekre.

Vannak könyvek amik segítik,hogy elfogad önmagad.

2017. márc. 27. 12:16
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Olyan könyvek is vannak, amik abban segítenek, hogy leküzdjed. 1-1.
2017. márc. 27. 12:20
 3/8 Jani Belucci ***** válasza:
97%
Én is hosszú évekig küzdöttem magammal, mint kiderült tök feleslegesen. A környezetemben mindenki elfogadta mikor kb fél éve előbújtam, a szüleim is. Persze vannak olyan családok is, ahol ezt nagyon mélyen elítélnék. Viszont a barátaidat te válogatod. Nagyon sok támogatást kaptam az egyetemi csoporttársaimtól/barátaimtól, ők bátorítottak, hogy vállaljam fel magam, és hát jól döntöttem. Nem kell hazudnom senkinek sem többé. Azóta barátom is van, és nagyon jól megvagyunk. Őt pl tinderről ismertem meg. És engem is taszít az a bizonyos "meleg kultúra", és aláírom, hogy az ilyen társkeresőkön sok a perverz, de ha eleget válogat az ember, akkor lehet találni értelmes srácokat, akiknek nem csak egy éjszakára kellesz. Persze erre rá kell szánni az időd, nekem is kellett az, hogy 15-20 emberrel elbeszélgettem, mire megtaláltam az igazit.
2017. márc. 27. 12:45
 4/8 Lassmich Ruhe ***** válasza:
98%

Hát Öcsém, akkor szépen az elejétől:

Első sorban kiemelendőnek tartom hogy mindenképpen szakember segítségére van szükséged, sanszosan béna pszichológusnál voltál, vagy kevésszer voltál és nem tudtál megnyílni, vagy tudja a fene mi lehetett ott a gond.

Gondold egy kicsit át egy olyan aspektusból is a dolgot, hogy ezek a korosztályodból és szexuális orientációdból adódó problémák, amik (ha hiszed- ha nem) meg fognak oldódni, és 35-40 évesen már minden adag drogért hülyére pofoznád magad utólag, mert a saját életedet rövidíted meg velük.

Ránézésre szerintem egyébként az a fő problémád, hogy nagyon erősen beléd lett nevelve hogy a homoszexualitás rossz, elítélendő, beteges dolog, és nem vagy képes önerőből túllépni ezen a kérdésen. Lehet hogy annyira fontos Neked a kép, amit Magadról mutatsz kifelé, hogy inkább ártasz is Magadnak, csak ne kelljen lerombolnod, ne kelljen konfrontálódnod.

"Melegesen" viselkedő melegek körében egyébként elég sok meleg érzi szarul magát tudtommal, ettől még nem leszel "tébolygó lélek a két világ között".

Beszélgess emberekkel akár itt, akár máshol, minél többel lehetőleg, keress társaságot, ne csak a négy fal között őröld Magad.

2017. márc. 27. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom másik pszichológushoz kéne fordulnod, mert nagyon mélyre zuhantál. Biztosan az akit felkerestél nem volt a legjobb ebben a témában.

A melegséged elfogadása időigényes folyamat a számodra, és sajnos nem megoldás erre a halál. Attól, még hogy meleg vagy nem dől össze a világ. Ahogy írtad a barátaid elfogadták, hogy milyen vagy, és támogatnak benne. És nem kell az egész világnak elmondanod, elég azoknak akiknek te akarod, és úgy érzed bízol bennük.

Értelmet kell találnod az életedben, élhetsz úgy mint mások, sőt még lehet boldogabban. Biztosan vágy egy kapcsolatra, és elriaszt a társkereső oldalon tapasztalt élményed.

Érdemes lenne leállnod a drogozással, mert tényleg tönkre fogod tenni magad.

Mindenképp kérj segítséget! Fordulj megfelelő szakemberhez, és mond el mit érzel, sírj, add ki magadból az érzéseid.

Üdvözlettel,

A. Pszichológus

2017. márc. 27. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan érzek, csak éppen nem drogozok. Viszont mostanában egyre több édességet fogyasztok. :(

Ezért tartom abszurdnak, hogy valaki tényleg azt gondolja, hogy ezt önként választjuk.

2017. márc. 27. 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne keseredj el, mert ezen a lelki folyamaton minden meleg átesik. Én is ugyanígy voltam anno, nem tudtam magam elfogadni, próbáltam ellene küzdeni, rengeteget imádkoztam a "gyógyulásomért" stb. Hajszál híján öngyilkos is lettem, de aztán rájöttem, hogy nem fogok egész életemben egy olyan dolog miatt görcsölni, amiről NEM tehetek, így szépen lassan elfogadtam magam. Jó, nem azt mondom hogy könnyű életem van, mivel nem vállalom fel nyíltan, így a mindennapok során elég nehéz dolgom van, de úgy fogom fel, hogy mindenkinek vannak keresztjei az életben, nekem ez jutott.
2017. márc. 27. 17:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy látom elég jó úton haladsz az elfogadás felé. Ez nálam is valahogy így kezdődött. Én konzervatív, csőlátású emberek közt nőttem fel. Eleinte nagyon küzdöttem a melegségem ellen, mára viszont odaáig jutottam, hogy szeretek meleg lenni. Bejönnek a srácok, ezen nem akarok változtatni.

Akinek fontos volt, annak elmondtam. Ezalatt értsd a barátaimat. A legrosszabb reakció a "Nem mondod komolyan? Sejtettem." volt. Persze sokkal könyebb mióta elköltöztem egy nagyobb városba.

Most úgy érzem, hogy kiegyensúlyozott az életem. Te is elfogsz jutni eddig. Ne aggódj!

18/F

2017. márc. 29. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!