Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy képtelen vagyok elfogadni?
Normális,de nem szabad küzdeni a melegséged ellen. Ne hallgass az ilyen kommentekre.
Vannak könyvek amik segítik,hogy elfogad önmagad.
Hát Öcsém, akkor szépen az elejétől:
Első sorban kiemelendőnek tartom hogy mindenképpen szakember segítségére van szükséged, sanszosan béna pszichológusnál voltál, vagy kevésszer voltál és nem tudtál megnyílni, vagy tudja a fene mi lehetett ott a gond.
Gondold egy kicsit át egy olyan aspektusból is a dolgot, hogy ezek a korosztályodból és szexuális orientációdból adódó problémák, amik (ha hiszed- ha nem) meg fognak oldódni, és 35-40 évesen már minden adag drogért hülyére pofoznád magad utólag, mert a saját életedet rövidíted meg velük.
Ránézésre szerintem egyébként az a fő problémád, hogy nagyon erősen beléd lett nevelve hogy a homoszexualitás rossz, elítélendő, beteges dolog, és nem vagy képes önerőből túllépni ezen a kérdésen. Lehet hogy annyira fontos Neked a kép, amit Magadról mutatsz kifelé, hogy inkább ártasz is Magadnak, csak ne kelljen lerombolnod, ne kelljen konfrontálódnod.
"Melegesen" viselkedő melegek körében egyébként elég sok meleg érzi szarul magát tudtommal, ettől még nem leszel "tébolygó lélek a két világ között".
Beszélgess emberekkel akár itt, akár máshol, minél többel lehetőleg, keress társaságot, ne csak a négy fal között őröld Magad.
Kedves Kérdező!
Úgy gondolom másik pszichológushoz kéne fordulnod, mert nagyon mélyre zuhantál. Biztosan az akit felkerestél nem volt a legjobb ebben a témában.
A melegséged elfogadása időigényes folyamat a számodra, és sajnos nem megoldás erre a halál. Attól, még hogy meleg vagy nem dől össze a világ. Ahogy írtad a barátaid elfogadták, hogy milyen vagy, és támogatnak benne. És nem kell az egész világnak elmondanod, elég azoknak akiknek te akarod, és úgy érzed bízol bennük.
Értelmet kell találnod az életedben, élhetsz úgy mint mások, sőt még lehet boldogabban. Biztosan vágy egy kapcsolatra, és elriaszt a társkereső oldalon tapasztalt élményed.
Érdemes lenne leállnod a drogozással, mert tényleg tönkre fogod tenni magad.
Mindenképp kérj segítséget! Fordulj megfelelő szakemberhez, és mond el mit érzel, sírj, add ki magadból az érzéseid.
Üdvözlettel,
A. Pszichológus
Én is hasonlóan érzek, csak éppen nem drogozok. Viszont mostanában egyre több édességet fogyasztok. :(
Ezért tartom abszurdnak, hogy valaki tényleg azt gondolja, hogy ezt önként választjuk.
Én úgy látom elég jó úton haladsz az elfogadás felé. Ez nálam is valahogy így kezdődött. Én konzervatív, csőlátású emberek közt nőttem fel. Eleinte nagyon küzdöttem a melegségem ellen, mára viszont odaáig jutottam, hogy szeretek meleg lenni. Bejönnek a srácok, ezen nem akarok változtatni.
Akinek fontos volt, annak elmondtam. Ezalatt értsd a barátaimat. A legrosszabb reakció a "Nem mondod komolyan? Sejtettem." volt. Persze sokkal könyebb mióta elköltöztem egy nagyobb városba.
Most úgy érzem, hogy kiegyensúlyozott az életem. Te is elfogsz jutni eddig. Ne aggódj!
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!