Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A Pride-nak mi haszna van?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Pride-nak mi haszna van?

Figyelt kérdés

Melegként nem értem az egészet. Inkább tűnik nekem az egész egy provokatív és szexualizált dolognak. Mintha egy ördögi kör fontos része lenne: Nem fogadják el a melegeket - harc az elfogadásért - akkor már csak azért sem fogadják el - még több harc az elfogadásért

Meg amúgy is, mit ünnepeljünk azon, hogy mások vagyunk? Akkor ünnepeljen a "többség" is, hogy ők meg heterók... Mit próbálnak ezzel elérni?

2017. márc. 26. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
99%

te tuti nem meleg vagy....

Nem a másságot ünnepeljük....

A Stonewall lázadásra emlékeztek meg.

" A mozgalom emblematikus eseménye az 1969-es Stonewall-lázadás, amikor egy meleg bár közönsége szembe szállt az őket zaklató rendőrökkel. A stonewalli események emlékére szervezik meg számos országban évről évre a melegfelvonulást."

[link]

Egyébként meg teljesen kulturális.. Rengeteg program van ami a melegség megismerését segíti, lmbt témájú filmek stb.

2017. márc. 26. 16:26
 2/8 A kérdező kommentje:

Ó így már értem. Csak utána kellett volna nézni XD

De az azért mégis érdekes nekem, hogy támadják a vallásokat. Oké, a vallás ellenünk van, de legyünk inkább mi az okosabbak, és ne foglalkozzunk vele.

2017. márc. 26. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
Nem a vallásokat támadják, hanem azt a fajta vallásos felfogást, hogy a homoszexualitás bűn. Ez főleg a három nagy monoteista vallásra igaz. Nem hinném, hogy a buddhizmussal bajuk lenne. :-)
2017. márc. 26. 16:35
 4/8 anonim ***** válasza:
99%

Könnyű mondani,hogy ne foglalkozzunk vele.

Tudod, engem heteróként felcsesz az ostoba vallás károsultak.

Mert az ostoba elvakult hívők, emiatt gyűlölködnek, mert hisznek a sok marhaságnak..

[link]

[link]

[link]

2017. márc. 26. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:
99%
Én meg heteróként értem az egészet. Szerintem amellett, hogy megmutatjuk, hogy milyen sokszínűek vagyunk, egy jó buli az egész.
2017. márc. 26. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:
7%
én meg azt nem értem, hogy miért kell a vallásosokat alázni, gyalázni. Nem kell belépni egyik egyházba sem, csinál, amit akar. Miért is kell ez?
2017. márc. 26. 20:05
 7/8 anonim ***** válasza:
99%

Nem az en irasom, de regi kerdeshez irta valaki aki szerinzem temekul megfogalmazta a dolgot ezett elis mentettem, most az O irasat masolom be amivel egyebkent egyet is tudok erteni:

"Sokan csak a melegek megnyilvánulása miatt gyűlölködnek. Azonban ők nem érzik át a helyzetünket. Azok a melegek, akik szintén úgy gondolják, hogy ennek a témának a 4 fal között a helye, nem gondolják át jobban ezt a dolgot. És biztos vagyok, hogy ők nincsenek is előbújva, ergo nem élik át a melegség valódi nehézségeit, és ha előbújnának, egyből rájönnének, hogy egész máshogy kellene gondolkozniuk erről. 

Vannak (szerencsére egyre kevesebbem), akik nem tolerálják, ha egy meleg pár (itt: férfi+férfi) kézen fogva megy az utcán vagy éppenséggel csókolóznak. Azonban kicsit jobban belegondolva, ugyanazt csinálják, mint a hetero párok: kézen fogva sétálnak és csókolóznak az utcán. Bezzeg ha egy leszbikus (itt: nő+nő) pár teszi ugyanezt, akkor jóval kevesebb a beszólás, stb. Pedig ők is ugyanezt csinálják. 

Amikor valaki felvállalja magát, vannak akik azért ítélik el őt, mert hogy nem rájuk tartozik az, hogy ő meleg. Szerintük ezzel csak magára akarja vonni a figyelmet, kérkedni akar azzal, hogy meleg. Azonban ha jobban belegondolunk, a heterok is folyton azt "hirdetik", hogy ők heterok. Pl amikor a többieknek mutogatnak képeket szexi csajokról, vagy amikor arról beszélgetnek, hogy melyik csajt raknák meg, stb. Na erre már inkább mondható, hogy megnyilvánulás. Én már előbújtam, de nem azért, hogy ezzel kérkedjek, meg hogy magamra vonjam a figyelmet, hanem hogy teljesen őszinte lehessek a haverjaimmal, családommal. Ráadásul saját magunk felvállalása hasznos is, hiszen a barátaink, családunk jó embernek ismernek meg minket, és ha előbújunk, azzal egyben bebizonyítjuk neki, hogy szexualitás ide vagy oda, bárki lehet jó ember. 

Akik a felvonulást ellenzik, azok nincsenek egészen tisztában a felvonulás hátterével. Sajnos a melegek egy része is ellenzi, pedig értük is vonulunk. A felvonulásnak tulajdonképpen két célja van: az egyik, hogy tudassuk az emberekkel, hogy igenis létezünk, és nem elhanyagolható téma a melegség, a másik pedig az, hogy ugyanolyan jogokkal rendelkezzünk, mint a heterok. Az egyik hozzászóló azt írta, hogy felesleges gyermeknevelési jogot adni a melegeknek, mert nem tud gyermeket csinálni két férfi vagy két nő. Ez nem kétség, hogy biológiailag ez lehetetlen. Azonban -ha hiszed, ha nem, kedves hozzászóló- létezik egy olyan folyamat, amit úgy neveznek, hogy örökbefogadás. Magyarországon kb 20.000 meleg pár szeretne gyereket örökbe fogadni és felnevelni. Aki azt hiszi, hogy a melegek miatt "csökken" a népesség (igazából a Föld teljes népessége pont hogy növekszik), az vegye figyelembe, hogy kb 20.000 gyereknek találnának rendes otthont, ezt azonban a melegek jogainak hiánya nem engedi. Illetve szeretném azt is tudatni, hogy több a meddő pár, mint a meleg, ergo több a hetero párok száma, ahol nem születhet gyermek, mint a meleg párok száma (itt: férfi+férfi párok ÉS nő+nő). Továbbá ami még megilletné a melegeket, az a házasság. Ha hiszitek, ha nem, a melegek is képesek egyetlen egy valakit szeretni, és ugyanúgy szeretnének házasságban élni, mint bárki más. Ezekből kifolyólag a PRIDE felvonulás tulajdonképpen egy politikai esemény."

2017. márc. 26. 21:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mármost alapvetően a Pride egy olyan esemény, amit már csak azért is alkotmányellenes lenne betiltani, mert ez egy előre bejelentett békés gyülekezés, amihez minden embernek joga van.

Ami a személyes véleményemet illeti, az, hogy a Pride-on hőbörög mindenki, az szerintem egy nagyon jó dolog, azt jelenti, hogy az illetékesek dolgoznak. Már nincs szőnyeg alá söpörve a kérdés. Ha másnak nem, már csak azért is jó, mert keményen kiprovokálja, hogy a problémával foglalkozzanak.

A felvonulás egyik célja tehát ez, a másik pedig a következő: annak felmutatása, hogy az állam a melegeket is magyar állampolgárként tartja számon, akik ugyanúgy dolgoznak, adóznak, tanulnak, eljárnak klotyóra jobb esetben minden nap, és nem valami kellemes szagú, amit odacsinálnak, ugyanúgy, mint a heteroszexuális polgártársak. Tehát amit alapvetően hirdet, az az alkotmányos jogunk, amiről igen gyakran megfeledkeznek: a törvény előtt minden ember egyenlő; minden embernek joga van az emberi méltósághoz.

Második cél: a véleményem az, hogy a Pride-nak nem hangosan kimondottan, de célja az is, hogy a jelen fiatalságból egy olyan réteget hozzon létre, akik később nyíltabban tudják vállalni, hogy melegek/biszexuálisok stb. Ez miért is lenne jó? Azért, mert jelenleg bujkálunk. Ez pedig nem harc az egyenlő bánásmódért. Ha azonban félmillió ember azt mondja, hogy elég, akkor akármilyen radikális párt is van kormányon, kétszer is át fogják gondolni, mit tegyenek.

Szokták ezt az érvet felhozni, hogy ünnepeljen a többség, hogy hetero: joguk van hozzá, ha akarnak, melegként is az első ember leszek, aki felajánlja a segítségét a szervezésben. Az, hogy ők nem élnek ezzel az alkotmányos jogukkal, nem azt jelenti, hogy mi nem tehetjük.

A házasságkérdés egy hozzászólásban merült föl, arra is reagálnék. Először is az Alaptörvény a házasságot férfi és nő között ismeri el. Törvénybe iktatni tehát alkotmánymódosítás nélkül nem lehet, az meg mindig macerás.

Ez az egyik... A másik pedig az, hogy a házasság nem létezne az egyház nélkül, ami pedig nyilvánvaló vallási szabályai miatt nem teheti meg, hogy engedélyezi egyneműek között. Egyház nélkül tehát nem lenne olyan fogalom a tudatunkban, hogy házasság, hanem élettársi kapcsolatunk lenne. Bejegyzett élettársi kapcsolathoz pedig jogunk van. Így én személy szerint nem értek egyet a melegházassággal.

Zárszóként: Persze, hogy ez a kérdés politika. Nem vettétek még észre, hogy nincs az életnek olyan része, amit ne szőne be? Nem szabad apolitkusnak lenni. Sem vaknak.

16/passzív

2017. jún. 9. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!