Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Szerintetek ha amikor munkába...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ha amikor munkába álltam titkoltam a homoszexualitásom és heterónak hazudtam magam akkor már ne valjam be az igazat?

Figyelt kérdés
Amikor elkezdtem dolgozni féltem, hogy ha megtudják, hogy homoszexuális vagyok akkor vagy bunkón fognak bánni velem, vagy állandóan szivatnak vagy akár ki is rugathatnak. Így nem vallottam be. heterónak hazudtam magam, hogy rendes átlagos dolgozóként kezeljenek. Időközben belefáradtam és belegabajodtam a hazugságokba. Bevaljam a másságom? Vagy ilyenkor már jobb ráhagyni?

2017. márc. 16. 19:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen munkahelyed van neked, ahol szóba kerül az ember szexuális beállítottsága? Vagy minden köcsögben ott van ez a feltűnési viszketegség? A lőtéri kopasz kutyát nem érdekel, hogy kivel csinálod."

Azért ez nem teljesen így van, bár az lenne az ideális, amit írsz.

Mondok egy egyszerű példát. Tegyük fel, te a feleségeddel (már ha van egyáltalán) eltöltöttél egy csodás hétvégét, kirándulni voltatok vagy ilyesmi. Namost hétfő reggel, kávézás közben teljesen természetes dolog, hogy megkérdik a kollégák egymástól: Hogy telt a hétvégéd?

Valószínűleg te minden további nélkül elmondod hogy nagyon jól telt, kirándulni voltunk a feleségemmel. (Vagyis azzal, hogy te megemlíted a feleségedet, tehát azt a tényt hogy feleséged VAN, ezzel gyakorlatilag kinyilvánítottad a szexuális beállítottságod, vagyis azt, hogy heteró vagy.)

De egy titkolózós meleg hogy oldja meg ezt a helyzetet szerinted? Ha ő is elmondja hogy jól telt a hétvégéje, kirándulni volt, akkor valszeg megkérdezik, hogy kivel voltál? Ilyenkor pedig hazudnia kell valami szánalmas dumát, hogy hát haverokkal voltam, vagy az unokatesómékkal stb.

Akkor milyen feltűnési viszketegségről beszélsz...

2017. márc. 17. 10:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell mérlegelned, hogy mennyire vagy erős. Mert sem mi, sem te, aki ismeri a kollégáidat nem tudja előre megjósolni, hogy kinek mi lesz a reakciója egy ilyen dologra.

Rajtad múlik, hogy hogyan döntesz. De mérlegelned kell, hogy mit tudnál elviselni, s ha rosszul sülne el a dolog tudnál-e másik munkahelyet keresni.

Az én véleményem, hogy egy munkahely sohasem egyenlő a magánélettel. Az emberek cserélődnek, s így nem biztos, hogy egy ilyen bizalmas dolgot jó, ha tudnak rólad.

2017. márc. 17. 10:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen munkahelyed van neked, ahol szóba kerül az ember szexuális beállítottsága? Vagy minden köcsögben ott van ez a feltűnési viszketegség? A lőtéri kopasz kutyát nem érdekel, hogy kivel csinálod."

Igazad van. Normális esetben valóban így van. Persze kivétel, ha az egyik fél vonzalmat érez a másik iránt, mert ilyenkor meghatározó a másik szexualitása, szexuális élete annak fényében, hogy a vonzalmat érző félnek van-e esélye.

Azonban nem egy olyan ember létezik, akiknek beszélni a szexről, illetve a saját nemi életéről nagyjából annyira kínos, mint másnak elmesélnie, hogy mit reggelizett aznap reggel.

Rólam páran tudják, de egyik sem a munkatársaim közül került ki. Munkahelyre ezt a dolgot nem is vittem be, s ha évekig dolgozol valahol akkor egy idő után elkezdenek foglalkozni azzal, ha nem beszélsz az ellenkező nemről, nincsenek futó kalandjaid, és párkapcsolataid.

Személyes tapasztalat:

Első munkahely. Bemutatkoztam a férfinek. Kb. 36-40 lehetett. Feleséggel, gyerekkel a háta mögött nagyjából minden második mondata a szex és a nők voltak. Igyekeztem hasonló módon reagálni, mint ő, s nem feltűnően kerülni a társaságát. Amikor megmutatta a külső raktárat, ami tele volt ragasztva meztelen nők képeivel, már nem tudtam mit reagálni. Egyébként sem szokásaim a nemi életemről beszélni, főleg idegen embereknek, de mai napig nem értem, hogy mit is várt ez az ember tőlem, miközben imitálta, hogy melyik képen lévő nővel mit csinálna.

Igaz, csak egy hónapig voltam annál a cégnél, de a raktári "incidens" már a második nap megvolt. Második héten már kaptam a burkolt kérdéseket, hogy én "furcsa" vagyok neki, mert nem reagáltam érdemben a képekre.

...na nagyjából ilyenekkel szembesülhet az ember egy munkahelyen, ha egy olyan kolléga mellé kerül, akinek a szexualitás, szexuális élet nem privát dolog.

2017. márc. 17. 11:11
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Igazából miben változtatna a dolgon? Mármint mi lenne jobb tőle?
2017. márc. 17. 16:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Hogy telt a hétvégéd?

Jól.

Ennyi.Éreztetni kell,hogy "semmi közöd a magánéletemhez".

2017. márc. 17. 20:56
 16/18 A kérdező kommentje:

Gyárban soron dolgozok és a kollégákkal 12 órát vagyunk egymás mellett. Muszáj beszélni, hogy ne aludjunk illetve szórakoztassuk egymást, hogy gyorsabban teljen az idő. A szexualitásom ott kerül témába, hogy megkérdezték, hogy van e barátnőm és fiatalon miért nincs. Ha lány lennék és meleg azt jobban elfogadnák mint hogy fiú vagyok és meleg. Ha megkérdik, hogy telt a hétvége akkor nem hazudok. Megmondom, hogy kirándultam a barátaimmal. Csak ha a párkapcsolatról meg a szerelmi életről van szó akkor hazidok.

A kollégáktól néha kapok egy-egy jelzést mintha tudnák, hogy meleg vagyok, de nem tudom mi lenne a reakció ha tényleg tudnák. Munkahelyet viszont ezért nem váltanék. Szeretem a munkámat és ha ki nem rugnak magamtól senki kedvéért nem mondok fel. Csak nem mindegy, hogy állnak hozzám.

2017. márc. 18. 05:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor érzékeltetni kell,hogy te nem akarsz beszélni a magánéletedről.

Ha 5ször kérdezik meg,hogy hogy telt a hétvége,és 5ször azt válaszolod,hogy a barátaiddal kirándultál,akkor idővel leesik nekik,hogy nem nagyon akarod őket beavatni az életedbe.

Az a baj,ezzel,hogy egy ilyen helyen mindenféle ember dolgozik.

Ha elmondod az egyiknek,továbbadja a másiknak,és nem mindenki kezeli jól,vagy még fel is használják ellened.

Az üres időket mással is ellehet tölteni,pl viccet meséltek,vagy meséltek egy történetet,ami nem veletek történt.

Én sosem értettem miért kérdezi meg valaki,hogy mit csináltál a hétévégén,amikor kb sablon válaszok jönnek,nem nagy dolog van a választékban,így unalmas lesz a beszélgetés...

2017. márc. 18. 18:24
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a "Mit csináltál hétvégén?" kérdést nem kíváncsiskodásból kérdezik meg, hanem egyszerű emberi gesztusból, illemből.

Hasonló ez, mint a "Hova mész?"

Egy vidéki nagyváros közelében lakom, ahová busszal járok be. Namost ha a buszmegállóban ismerőssel találkozom, akkor a köszönés után az első kérdése: Hova mész? És ez nem valami falusi bunkóság, hanem egyszerűen más nem jut az eszébe hirtelen, így egyfajta illem-szerű megszokás. Namost ha én éppen a pasimmal találkozom, amiatt megyek a városba, akkor egyszerűen azt mondom, hogy "Megyek szétnézni", s ekkor már veszi a lapot az illető, hogy ne kérdezgessen mert magán jellegű dologról van szó. :)

2017. márc. 18. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!