Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most meddig akarja ezt csinálni velem, miért gondolja, hogy neki van igaza?
HOSSZÚ LESZ!!!
22 éves( passzív )srác vagyok. 3 éve kapcsolatban élek a barátommal aki 27 éves férfi ( aktív ).
Más személyiség vagyunk, sok mindenben különbözünk. Ő sokkal komolyabb nálam és a kapcsolatunkban ő az irányító fél, mindent közösen beszélünk meg, de a fontosabb dolgokban egyedül hoz döntést és kicsit terelgetett eddig az utamon, mert nagyon sok gond van/volt velem.
Rengeteg haverom van akiket kis korom óta ismerek. És 4 fiúval együtt jártam még a gimibe is. Ők a barátaim. (Egyikük biszex)
Van köztük egy eléggé zülött srác ( aki biszex ) Nagyon sokat vedel, rengeteg piál. Az egyetemet nem rég hagyta ott és a barátnőjével is szakított. Nagyon agresszív volt a párjával, egyszer amikor találkoztam vele, a csajjal elöttem üvöltözött, én álítottam le. De én azért még jóban vagyok vele és szeretném ha legalább elmenne dolgozni..vissza ment a szüleihez, de ott is folyamat problémái voltak és mindenkivel megromlik így a kapcsolata. Sokszor részeg, nem józan.
Most nem akarom leírni, hogy miért..
( amúgy apróság..) de verekedésbe keveredtem ezzel a zülött barátommal. Részeg volt, de ő sokkal erősebb volt nálam és elég csúnyan helyben hagyott. A szemöldököm felrepedt.
Kibékültünk, megbeszéltünk mindent.
A párom nagyon kiakadt amikor meglátott és elmondtam neki, hogy miért vagyok összeverve. Azt sem akarja megérteni, hogy miért vagyok ezzel a haverommal.Tök feleslegen félteni kezdett, mert iszik a haverom, agresszív, és nekem esett. Sajnálom őt és segíteni akarok neki. Felajánlottam a lehetőséget, hogy hozzán jöjjön ideiglenesen..mivel a szülei kidobták.
A barátommal közösen fizetjük a rezsit. Nem szóltam neki, hogy felcuccol hozzánk a haverom. Elég nagy a lakás, van egy külön szoba ahova berakta a holmiját és ott tudott aludni.
Amikor a párom haza jött, nagyon mérges volt. Teljesen kikelt magából, kiakarta dobni a lakásból a haveromat. Amúgy akkor is kicsit ihatott, pia szaga volt neki és szerintem most már szív is valamit, mert érzem rajta ezt a furcsa szagot és tiszta vörösek a szemei. Mondtam a páromnak, hogy csak két három hétről lenne szó. Amíg szerez magának munkát és segíteni akartam neki. De a barátom nem értett meg, dühös volt rám és a haveromra undorral nézett. Megis rángatta kicsit és beolvasott neki, hogy ő egy alkoholista k....ög kis p...cs. Takarodjon innen. Gáz volt, és felbőszített, hogy bántja a haveromat és üvöltözik vele. Szóltam a páromnak, hogy engedje el, ne rángassa, és ne ordibáljon vele. De engem is elkezdett ütni, a melkasomba boxolt többször is. Meg a fülemen csavart egyet és lehúzta a fejemet a föld felé. Lehet vicces, de ott ez akkor inkább durva volt. A párom kidobta a haveromat, én visszarángattam mindkettőjüket és megmondtam a barátomnak, hogy maradni fog a haverom. Már én is kiabáltam, mert azzal jött a párom, hogy helyette is döntöttem, hogy képzelem ezt és nyomatta a többi fa......át. A haverom nem segített csak az ajtóban nézett bennünket. Ezután veszekedtünk, és persze mint mindig az lett amit ő akart. A haverom repült.
Ez elöző héten történt. A barátommal ku.....a összevesztem. Otthon egyik nap ( csütörtökön ) amikor szexelni akartam vele szószerint lelökött magáról és megalázott. Azt mondta nem rakja be a farkát nekem, mert gyűlől engem, menjek a haveromhoz, buz.....k vele. Megint veszekedés lett persze. A hétvégén otthon voltunk mindketten, de nem nyúlt hozzám. Nem akar(t) velem beszélni. Amikor hozzá bújtam vagy az ölébe ültem, rám szólt, hogy hagyjam már békén. Nem kiváncsi rám, nyugalomra van szüksége.
A héten kerestem a haveromat, majd dumálok vele. Most az egyik közös ismerősünknél van.
Én nem fogok bocsánatot kérni a páromtól. Ő volt egy nagy f......kalap. Én is gyűlölöm őt. Már ott tartok, hogy én is elcuccolok. Miért kellett ezt így túlreagálnia?
Azt mondja a barátom, hogy szétrombolta volna a kapcsolatunkat a haverom, és attól félt, hogy én is piálni kezdek vagy követem őt a hülyeségben. Ezt tudom, hogy azért mondta, mert sokat jártam bulizni..amióta együtt vagyunk nem megyek, mert ha alkohol van bennem nem tudom mit csinálok és eléggé eleresztem magam. Sokszor kötekedek olyankor..ezért nem iszok és buliba se megyek. Nem mintha inni kezdtem volna a haverommal. Istenem... nagyon gázos a párom. Amúgy azt is levágtam, hogy féltékeny, amikor felhoztam hozzánk a haveromat és engem lökdösött akkor megfenyegetett és kérdőre vont. Hogy nem fogok más fa....t felhozni hozzánk, vagy mit akartam tőle, mit akartam a haveromtól, bpaszni akartam vele vagy mi? Igen, ezt is azért mondhatta, mert egyszer megcsaltam már. ( mondtam, hogy én is problémás vagyok).
Most szerintetek mit csináljak, hogy kibéküljünk? Miért engem okol mindenért? Nem hiszem, hogy gond lett volna, ha nálunk marad a haverom. Én tudom, hogy visszafogta volna magát. Nagyon hálás volt, hogy segíteni akartam neki és amikor együtt voltunk egy csomószor próbáltam rá hatni és segíteni akartam csak. Velem máshogy viselkedett, oké..volt az a verekedés..de amúgy meg szeretem őt, mintha a bratyóm lenne olyan nekem. És ezt a párom nem érti meg.
Nem csak a szex hiányzik amúgy. Hiszen szeretem a barátomat nagyon..de most komolyan kivagyok már és mégcsak megse ölelhetem, mert eltol magától. Együtt szoktunk fürödni is. Ma az is elmaradt, mert azt mondta hagyjam békén.
Amikor beszél hozzám, szinte köpi a szavakat és utálattal néz rám.
Bocs, ha rossz a kategóri fi....m nincs hova kellett volna írnom.
Most bennem van a hiba? Mi a f....t csináljak?
Egyszer csaltam meg, de nem fogom többször.
Főleg nem a legjobb haverommal. Igen, most őt védem, mert szüksége van a segítségre. Nem hagyom a haveromat a sza.ban De ezt nem kell félreérteni. Sajnálom a haveromat és bármelyik mások barátom lenne ilyen helyzetben ugyanúgy mellette lennék.
Én nem akartam összeveszni a párommal. Ő volt az aki nem tudta higgadtan kezelni a dolgokat és nem csak engem, de az éppen akkor sem józan haveromat is bántotta.
Úgy csinált mintha ő lenne a főnök, nekem semmi beleszólásom nem lehet a dolgokba? Miért ne hívhatnám fel a haveromat a lakásunkra pár hétre?Tudtam, hogy nem fog örülni, ha meglátja, hogy kivan nálunk. De azt azért nem néztem belőle ki, hogy szószerint kivágja a haveromat engem meg úgy kezelt mintha egy pisis lennék és még lökdösött is meg hasonlók.
Nem tudom mi a helyes döntés. Már a fa...om kivan.
Nekem fontos a párom, nem akartam neki rosszat. De nem is akar megérteni, csak löki ezt a dumát. Hogy nem lesz ennek jó vége, mert BIZTOS, hogy belevisz a rosszba, kihasznál majd, piálni kezdek, füvezek majd én is, és az nap amikor kirakta a haveromat, hímri....nak nevezett, szerintem azthiszi, hogy megint rossz utra terek.
Tudom, hogy ez a félelme miért van. Mert tényleg gázos voltam pár évvel ezelött. Nem jártam be a tanórákra sem, a haverokkal voltam esténként, rengeteget buliztam, én is sokat piáltam és 5 hónapig éjjel nappa szívtam a dohányt. Akkor volt két verekedésem is, a buli után. Imádtam belekötni még az utcán járó
emberekbe is. Ráadasul a suliban a fegyelmi tárgyalasig eljutottam már, mert mindig balhéztam az órákon vagy a szünetekben. Aztán a barátaim visszafogtak kicsit akkor ismerkedtem meg a jelenlegi párommal. Igazából neki köszönhetem, hogy most már megjavultam valamelyest. Azért még nehéz velem tudom..már nagyon szégyellem azt is, hogy megcsaltam őt. Ráadasul nem is titkoltam ezt elötte csak úgy hozzá vágtam a szennyesemet és ezt is közöltem vele. Ő segített nekem mindenbe. Most tanulok, dolgozik is, és megváltoztam. Nem verekedek, nem bulizok, nem dohányzom, nem iszok. Nem akarok vissza térni és megindulni lefelé a lejtőn. De ezt a barátom nem hiszi el nekem és most felhozza ezeket a dolgokat is.
Épp ez az. Én nem is merem mondani ezt neki, nem véletlenül nem szóltam neki a haveromról. Ha ő azt mondta volna, hogy NEM (márpedig így lett volna mindenképp ) akkor nem tudok vele leállni ezen veszekedni. Ezért nem szóltam neki és feljött velem a haverom. De soha nem számítottam volna arra, hogy ezért ennyire kiborul. Nem vagyok főnök!! Ő az aki mindig "beszabályoz". Azért, mert nem hallgatok rá nem leszek főnök. Én is vele élek, együtt élünk. Most már tudom, hogy semmiképp nem akarja látni nálunk a haveromat. Oké ez van. Ha elfogadom akkor mit érek el vele? Hogy neki lesz igaza, megint nyeregben érzi magát, mert ő a főnök. Én viszont segíteni akarok a haveromnak. Tényleg azt dumáltam vele, hogy ha minden jól megy, akkor holnap feljöhet a lakásunkra és majd lerendezem a barátommal a dolgokat.
Nem fogunk szakítani. Inkább laposra ver, aztán megint kidobja a haveromat. De nem fogja, mert ÉN IS ott lakom!! És azt hívok fel hozzánk akit akarok. Hú..baromira nem bírom amikor megmondja mit csináljak.
Itt nagy a szám csak. Sajnos amúgy izgulok nagyon és nem akarom megbántani a páromat. Nagyon szeretem és már szörnyen hiányzik. Ma sem akarta, hogy megöleljem. Beszél velem, de távolságot tart és még mindig úgy néz rám..még mindig haragszik vagy nem tudom mi a baja. Hiányzik!!! Pedig most is egy helyen tartózkodunk, de direkt kerül. Sz...ul esik.
Kedves Kérdező!
Remélem elolvasod a levelem, mielőtt újabb vita alakulna ki.
Úgy gondolom a barátod reakciója, bár nem volt helyes, arra utalhat, hogy félt téged, kiakar sajátítani, és fontos vagy számára. Mivel aktív természetű, és már megszokta hogy mindenben ő irányít biztos rosszul esett neki, hogy nem is szóltál neki a döntésről. Lehet fogalmad sincs arról, hogy mit gondol a párod erről a fiúról. Lehet legbelül gyűlöli, féltékeny rá. Azt írtad biszex, és így teljes joggal lehet féltékeny, és még félt is tőle, hogy nehogy rossz útra térítsen. Hiába mondod, hiába bizonyítod be, attól ha egy emberben kialakul egy ellenszenv, akkor azt nehezen lehet legyőzni!
Nem volt egyáltalán helyes amit a párod csinált, a fizikai bántalmazás miatt alaposan át kéne beszéljétek a kapcsolatotokat.
Én azt javaslom, hogyha szereted a párod akkor beszéld ezt meg vele. Vegyél erőt magadon és szólítsd meg, mond neki, hogy szeretnél bocsánatot kérni amiért nem szóltál neki erről az egészről. Nagyon sajnálod, ha ezzel megbántottad és belátod, hogy megkellett volna vele ezt beszélned. Mond el, hogy mennyire szereted és nem akarod elveszíteni és nagyon rossz hogy haragban vagytok.
Ha megenyhül ezeknek a szavak hallatán akkor még próbálj kedveskedni neki, és kérdezd meg miért is akadt ennyire ki rád. Mi az ami bántja? Kérd meg hogy próbáljatok egy közös megoldást kitalálni, ami mindkettőtöknek jó.
Ne hagyd hogy ismét vita alakuljon ki, ha úgy érzed túl makacs akkor ne emeld fel a hangod, hanem mond el hogy ez így nem jó, hogyha ő nem képes kompromisszumra.
Mond el te is, hogy miért fontos ez a barátod, és hogy semmi oka nincs a párodnak a féltékenységre és a féltésre.
Ezek után remélhetőleg közösnevezőre tudtok jutni. Ha nem sikerül meggyőzni akkor két választási lehetőséged van: cserben hagyod a barátod, aki amúgy sincs a legjobb hatással rád - sajnos úgy gondolom hogy te egy áldozat vagy ebben a kapcsolatban, mivel ez a fiú nem úgy tűnik a leírásodból hogy le akarna szokni az italról és erről az életmódról. Jó volna átgondold előbb azt is, hogy valóban tudsz-e neki segíteni. Ha lakást adsz neki, az csak tovább segíti a lefelé vezető úton, mivel úgy látja hogy a züllés mellett is vannak akik segítik és ő nem kell semmit tegyen. Lehet hogy szakember segítsége szükséges már, hiszen függő lett. Mérleged a helyzetet, és ha igaz amit leírtam, és igazi függőről van szó, és nem arról híres hogy milyen hamar megoldja a problémáit, akkor lehet jobb lenne felkeress egy ezzel foglalkozó szakembert.
Ha végül mindenképp támogatod a barátod, még akkor is ha a párod teljes mértékben ellene van, és a párod képtelen lesz elfogadni hogy segítsetek neki, akkor azt jelenti hogy mégsem az igazi a kapcsolatotok és ideje lenne véget vetni neki.
Gondold át mit teszel, légy higgadt és őszinte! A megbeszélés mindennek a kulcsa!
Sok sikert, és üdvözlettel,
A. Pszichológus
Ha további segítségre lenne szükséged írj üzenetet!
A. Pszichológus
Mi az, hogy teljes joggal lehet féltékeny? A féltékenységével elmehetne a fra...cba!! Mert SEMMI alapja nincs, nem adtam rá okot SOHA.
Köszönöm amúgy a válaszod. Nem neked szólt ez a "hangnem". Csak már totál frusztrált és ideges vagyok.
A barátom rengeteget segített nekem a 3 év alatt. És azthiszem a legnagyobb erénye az a megbocsájtás. Nem akarok vissza élni ezzel, tudom, hogy bármikor repülhetek én is és nem szeretném megbántani, hiszen szeretem őt..!!
Nekem fontosabb mindenkinél a párom és tökjó lett volna, ha nem így reagál az egészre.
Korábban már kaptam a páromtól egy hatalmas pofont, mert egyik este összevesztünk és megakartam szivatni. Ezért kimentem az erkélyre és felálltam a korlátra. A barátom akkor ütött meg elöször, azthitte kiugrok vagy nemtom mit hitt, de utánam kapott, pedig nem akartam leugrani. Aztán felpofozott. Jó..azóta már nem csinálok ilyet én nem akartam akkor sem ennyire megijeszteni, de tisztára bepánikolt és ordibált velem. ( mondtam, hogy én is problémás vagyok)
Na a lényeg, hogy ezt a fizikai bántalmazást lesz...om. Amúgy nem bánt, ha jófiú vagyok. 2x ütött meg, most és akkor.
Nem akarok vele szakítani, de nem akarok most majd főzöcskézni fog, és fél napot könyörögni neki, a bocsánatáért esedezni. Miért én vagyok mindenért a hibás? Miért? Most azt várja a párom, hogy térdre boruljak. Azt várhatja, én ugyanis nem ez vagyok. Jó lenne ha nem csinálná ezt!! Még szexelni se akar velem. Pedig mindennap együtt vagyunk..és neki is nagy évágya van. Most meg semmi. Én próbálkoztam már, megöleltem, viccelődtem vele, próbáltam oldani a feszültséget, de semmi, csak fölényeskedik és látja rajtam, hogy azért kutyául szenvedni kezdtem már. Olyan vagyok mint egy pi...a A tö...öm kivan.
Kedves Kérdező!
Egy egyszerű kérdést tegyél fel magadnak: szereted őt? Ha a válaszod igen, akkor szerintem tedd félre a büszkeséged és kérj bocsánatot. Vagy inkább elvesztenéd őt?
Gondolj arra, hogy mások mit meg nem adnának egy kapcsolatért, neked megvan, és egy apró vita miatt képes lennél tönkretenni. A barátod is biztos szeret, csak sajnos elég rosszul reagál a dolgokra, de az hogy megütött amikor hülyítetted arra utal, hogy nagyon megijedett és fájdalmat okoztál volna neki, ha bajod esik, és ezt a fájdalmat akarja elfedni az erőszakkal.
Ismételten azt tudom mondani, hogy az okos ember tud bocsánatot kérni, és félre tenni a büszkeségét. Jó neked ez a szenvedés? Jó ez az állapot? Ott vagytok egymásnak, szeretitek egymást, de egy ilyen vita közétek állt, és mindketten makacsok vagytok.
Az ember mindig azt hiszi neki van teljes mértékben igaza, és azzal ha bocsánatot kér a másik lenézi. Kitudja mit gondol a párod, lehet arra vár hogy te kérj bocsánatot, mivel ő szerinte te vagy mindenért a hibás, ő nem gondolja át a helyzetet. Az igazság mindig középen van.
Szerintem te is belátod, hogy igazam van, és adnod kéne ennek még egy esélyt.
Elkeseredett vagy, de ne hagyd hogy ez tönkre tegye a kapcsolatotokat. Ha szereted küzdj érte, és majd ha kibékültök felhozhatod neki a témát, miszerint rosszul esik hogy mindig neked kell bocsánatot kérni, és jobb lenne ha kicsit együttműködöbb lenne.
Gondolkodj el ezen, és javaslom tedd félre a büszkeséged és légy az okosabb, kérj bocsánatot. Csak az ostoba emberek gondolják azt hogy csak nekik van igazuk, és mindenáron a másik kell lépjen. Az okos ember maga cselekszik!
Üdvözlettel,
A. Pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!