Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A melegek miért beszélnek folyton komoly kapcsolatról és küzdenek a házasságért, mikor a valóság teljesen más?
Én ezt melegként sem értem, mondjuk már jó páran kiröhögtek azért, hogy kapcsolatot keresek, ahol előbb lelki összehangolódás van és utána szex, monogám módon.
Több fiútól is hallottam már azt, hogy jaj, hol vannak a rendes fiúk? Miért nem megengedett a házasság férfiak között? De közben mindenki csak szexet keres.
Legutóbb úgy jártam, hogy megszerettem egy fiút, úgy tűnt, hogy viszonozza, aztán közben lefeküdt pár hűtlenkedővel, utána nekem panaszkodott erről.
Oké, férfi mentalitás, vadászösztön, de akkor mire fel a méltatlankodás? Akik ringyót keresnek, miért nem veszik tudomásul, hogy ott nem lesz kapcsolat és miért akadnak ki ezen?
Az nem férfi ösztön hogy fiukènt fiúkra vadászik kérlek ne sèrtegesd a férfiakat..
Amúgy meg a ratyik is ugyanúgy gondolkodnak mint a nők... Drámáznak jajonganak hogy nincs másik hűséges ratyi és mindenkivel dugnak... Mondhatni ez nem hetero vagy nem hetero kérdés hanem emberi probléma... Csak a normális emberek világában a nők drámáznak meg a gyengébb tartásu pasik
Azért lehet mert a melegség perverzióból és szexvágyból ered, nem pedig egy természetes dolog, amivel születni lehet.
Színjátszósok, művészek között keress olyat aki egészen jól fel tudja venni a hűséges pár szerepet.
Ez egy nagyon összetett dolog.
Egyrészt, a melegek nagy része (vannak kivételek persze) egyszerűen nem tud ismerkedni. Ez nem az ő hibájuk nyilván. A heterók előtt adva van az életmodell a "heteronormatív társadalomban", vagyis minden a férfi-nő kapcsolatról szól. )Pl. már gyerekkorban mondják a fiúknak, hogy ez meg az lesz "majd ha megnősülsz", vagy éppen az iskolákban a szexuális felvilágosítás a férfi-nő kapcsolatokra vonatkozik, a párválasztás, "udvarlás" tanácsait megkapják a szülőktől, rokonoktól.
A melegek előtt viszont nincs ilyen modell, nincsenek pozitív minták. Amíg egy heteró fiú előtt ott áll példaként a rokon, a szomszéd, hogy hogyan kell "rendesen" megházasodni, szép családot alapítani stb, addig a meleg előtt semmilyen modell nem áll, semmilyen pozitív példa arról, hogy hogyan él egy "rendes" meleg.
Így a melegek magukra vannak utalva. Emiatt van az, hogy ha ismerkednek is, nem tudják követni azokat a fokozatokat, amiket Te is leírtál, hogy előbb a lelki, aztán a testi dolgok, ráadásul titokban megy az ismerkedés, így az sem jelent korlátot, hogy valaki megszólná őket a korai lefekvés miatt. Emiatt sajnos sok meleg bár folyamatosan komoly kapcsolatot keres, helyette folyamatosan alkalmi szexet kap cserébe.
Én 5 éve vagyok együtt a párommal, de nálunk szó sem volt eleinte szexről. Ismerkedtünk, találkoztunk, aztán mikor már egy pár lettünk, csak jóval utána szexeltünk.
"Persze egy-két önző meleg a magáénak akarja követelni a házasság intézményét, mert irigy egy darab papírra meg néhány kimondott szóra, de szerencsére a legtöbb meleg van annyira gerinces, hogy nem akar felrúgni egy olyan intézményt, amiből neki semmi haszna nem származhat."
Na álljunk meg. Egy demokratikus társadalomban elvileg minden ember EGYENLŐ, vagyis minden embert ugyanazok a jogok és kötelességek illetnek meg. Lehet hogy ez számodra meglepő lesz, de egy meleg ember is táplálkozik, egy meleg ember is fázik télen, és egy meleg ember is szokott fürdeni. Magyarul, egy meleg embernek is DOLGOZNI kell, hogy meg tudjon élni. Ha dolgozik, akkor logikus hogy ADÓT is fizet, vagyis ugyanúgy viseli a közterheket mint bárki más. Így ha egy meleg ember is megteszi az állampolgári kötelességeit másokhoz hasonlóan, akkor elvárható lenne, hogy ugyanazok a JOGOK illessék meg mint bárki mást.
És elérkeztünk a házassághoz.
A házasságban mihez is van joga az embernek?
Ha találsz magadnak egy felnőtt személyt, akibe szerelmes leszel s úgy érzed, hogy az életed párja lehetne, aki mellett végig megmaradhatsz szeretetben, hűségben, s mindez a másik fél részéről is megvan.
Ezeket az érzéseket egy heterónak joga van hivatalos szintre emelni, vagyis joga van ahhoz, hogy az adott személlyel hivatalosan is összekösse az életét.
Egy meleg embernek viszont ugyanezekkel a fentebb leírt érzésekkel nincs joga, hogy ugyanezt megtegye.
Ráadásul a házasság (a morális részén kívül) anyagi, jogi dolgokat ad a feleknek, hogy az életben közösen könnyebben tudjanak boldogulni: közösen vehessenek fel hitelt, örökölhessenek egymástól stb.
Nem tudom, az a tény, hogy ha 2 felnőtt férfi közösen vehet fel hitelt, s a lakásuk mindkettőjük nevén van, azzal ugyan kit zavarnak, melyik heteró házasságot vagy családot "fenyegetik"? ...
A családi adókedvezmény nem a párért van, hanem a gyerekekért. Azok a melegek, akik arra hivatkoznak, hogy "bezzeg a heteróknak kevesebbet kell fizetniük, mert házasok", azokra semmi mást nem tudok mondani, mint kicsinyes, önző emberek. Ha sajnálod azt a néhány tízezer forintot, amit évente megtakarítanak az adókedvezménnyel a heteró párok, akkor az téged minősít. Amúgy meg ha annyira zavar, hogy a szemét heteróknak ilyen meg olyan előnyei vannak, akkor miért nem a bejegyzett élettársi kapcsolat jogkörét akarod kiszélesíteni? Az direkt azért lett létrehozva, hogy az egynemű párok kapcsolata is el legyen ismerve a törvény előtt.
Magamról annyit, hogy valóban nem vagyok meleg, bár éltem már párkapcsolatban mind nőkkel, mind férfiakkal, de ha esetleg úgy adódna, hogy találok egy férfit, akivel úgy érzem életem végiéig ellehetek, akkor se mennék oda a közjegyzőhöz és kezdeném el verni az asztalát, hogy adjon össze minket, mert nekünk ez jár. Miért házasodjak össze valakivel, ha a kapcsolatunkból nem születhet gyerek? Tudod mi felnőttek előre bekalkuláljuk a szakítás lehetőségét is egy kapcsolatba, ugyanis mi nem dédelgetünk olyan illúziókat, hogy "holtodiglan-holtodiglan, míg a halál el nem választ", hanem tisztában vagyunk vele, hogy az efféle kapcsolatok az esetek legnagyobb részében előbb-utóbb szétmennek, szóval akkor minek lépjünk be egy olyan intézménybe, ami csak megnehezítené a válásunkat? A házasságnak akkor van értelme, ha előre be van tervezve a gyerekvállalás és a házassággal járó többletjogokkal a gyereked előremenetelét tudod segíteni, csak azért összeházasodni, mert szeretsz valakit naiv és gyerekes dolog. Ha szereted, akkor képes vagy úgy is szeretni, hogy egy közjegyző nem adott a kezetekbe egy papírt, rajta 5 aláírással meg egy bélyegzővel. Ha csak azért akarsz összeházasodni, hogy némi adókedvezményhez meg minimális többletjogokhoz juss, akkor te is csak egy önző, gyerekes óráscsecsemő vagy, aki azért sír, mert egy számára teljesen felesleges dologgal valaki más rendelkezik, ő pedig nem.
Az önzés netovábbja az, amikor csak azért követelsz magadnak valamit, mert a másiknak is van, de neked amúgy semmi szükséged rá.
Ja... az önzőség, ha valaki szeretné, hogy jogilag is köze legyen a párjához?
Az önzőség, ha a párod egy baleset következtében az intenzívre kerül, ahol csak a legközelebbi hozzátartozóknak adnak felvilágosítást, de neked nem fognak adni, hiába élsz vele 10 éve, de jogilag semmi közöd hozzá?
Vagy az önzőség, ha a párod lakásában éltek, s a párod egyszer meghal. Aztán a "törvényes örökösök" azok a testvérek, szülők, akik mondjuk 10 éve nem beszélnek a pároddal mert kitagadták a melegsége miatt. Te pedig, aki 10 éve vele élsz, te is ugyanannyit költöttél a lakásra mint a párod, egyszerűen kitesznek, mivel jogilag nincs közöd a párodhoz. Nagy önzőség mondhatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!