Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Vallásos melegek?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vallásos melegek?

Figyelt kérdés
Vannak olyan melegek akik keresztények van hisznek Istenben annak ellenére, hogy tudjuk az egyházi felfogás milyen a melegekkel kapcsolatban? Tudom, hogy mégis csak 21. század van és nem fognak megégetni,de azért azokban a körökben necces. Esetleg valakinek nem? Össze lehet egyeztetni? Én pl sokat voltam depressziós ezért nem igazán maradt hitem. Valakinek esetleg a hite adott erőt a melegség feldolgozásában?
2016. dec. 28. 05:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ateista heteróként nem tudom. Biztos.
2016. dec. 28. 09:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sok vallásos meleg van. Én is az vagyok. Összeegyeztetni nagyon nehéz, hiszen az egyházak mégiscsak egyfajta közvetítő csatornák Isten és ember között. Nem egyszerű, de el lehet jutni arra a pontra, hogy a személyes istenkapcsolatomból kizárjam az egyházi véleményeket, s imádkozzam azért, hogy nyíljon fel az egyházi vezetők szeme, s a melegeket is fogadják be az egyházakba, hiszen ők is emberek.
2016. dec. 28. 10:35
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

A katolikus egyház elfogadja a meleg embereket. A házasságot férfi és nő közötti kapcsolatnak tartja, és a a szexualitásnak a házasságban a helye.

Ha van kérdésed, írj bátran!

2016. dec. 28. 11:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"A katolikus egyház elfogadja a meleg embereket"

Papír szerint, a hivatalos tanításban elfogadja őket persze, de erre az elfogadásra tudnál gyakorlati példát is mondani? Olyasmit például, hogy egy egyházközségben a paptól kezdve mindenki tudja egy illetőről hogy meleg, s ezt a legteljesebb mértékben elfogadják s úgy kezelik, mint bárki mást? Mert ugye ez az elfogadás. ha tudsz ilyen egyházközséget, légyszíves írd meg, mert én is elmennék oda szívesen. :)

2016. dec. 28. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverd ossze az egyházat Istennel, Isten elfogadja és ugyanugy szereti a melegeket is mint a legnagyobb gyilkosokat, a legjobb embert a legrosszabbig egyformán. Az egyházat az emberek formálják olyanra amilyen nagyrészt
2016. dec. 28. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen vannak:)

Jómagam is melegként hívő vagyok, ugyan a kereszténységtől már kicsikét eltávolodtam mélyebb vallásismeret miatt. Ha nem lettem volna hívő most valószínűleg már nem is élnék. Régebben nagyon depresszióba estem, öngyilkos akartam lenni, és ha nincs Isten, nekem annyi. Szóval igen, a kettő nagyon is összeegyeztethető, aki szerint pedig nem, annak üzenem hogy nézze meg ezt a két filmet:Imák Bobbyért, Bridegroom. (bár nem hiszem hogy sokan megnéznék most, de a kérdező hátha még nem hallott róluk és érdekli :D )

2016. dec. 28. 18:11
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. dec. 28. 23:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom,hogy Isten szeret épp ezért kérem Tőle,hogy ne hagyjon egyedul és adjon egy meleg embert Társnak...

F/Bpest

2023. jan. 29. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!