Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy az egyik mély keresztény ember szerint a pokolra jutok mert meleg vagyok, míg a másik szerint meg Isten ilyennek teremtett engem és így szeret?
Az egyik ismeri az egész bibliát a másik nem..
Ha isten teremtett akkor nyilván szeret..
Maga a keresztény vallás is tele van ellentmondásokkal. Szó szerint értelmezzük a Bibliát, vagy csak képletesen? Mert ha szó szerint, akkor bizonyos feltételek esetén büntetlenül el lehetne követni gyilkosságot, emberkereskedelmet, erőszakot... Ha viszont ez csak egy képletesen értelmezendő mű, akkor a melegeket szankcionáló részt sem kell komolyan venni.
A helyzet az, hogy ezek a "mélykeresztények" a Biblia egyik részét szó szerint értelmezik, másik részét pedig képletesen. Természetesen semmi logika nincs benne, hogy most mi az, ami átvitt értelemben értendő, és mi az, ami nem. Szépen hozzáigazították a maradi, önző és hímsoviniszta értékrendjükhöz.
A másik dolog pedig, bár én ateista vagyok, de ha mégis létezne isten, ha van benne egy fikarcnyi jóság, akkor eleve nem teremtené olyanra az embereket, amit ő maga elítél.
Meg még boncolgathatnám a számtalan visszás következetlenséget, de azt meghagyom inkább a "valláskritika" téma látogatóinak.
Ez nagyon bonyolult és összetett téma, vannak, akik az egész életüket arra teszik fel, az az általad felvetett problémákat megoldják.
Olyat igazából egyik keresztény sem mond(hatna), hogy a melegséged miatt a pokolba kerülsz. Az egyes felekezetek másként viszonyulnak a melegekhez. A katolikus pl. hivatalosan azt tanítja, hogy az hogy valaki meleg, az önmagában nem baj, nem bűn, csak az a bűn, ha ezt "kiéli". (Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ez sehogy sem nyilvánul meg, hiszen a cölibátusban élő melegeket sem fogadják el.)
Sok protestáns egyház pedig azt tanítja, hogy az ember "gyógyuljon ki" ebből, merthát ez egy betegség-szerű bűn.
Igazából arról van szó, hogy aki nem ismer személyesen melegeket (vagyis mindenki ismer, csak nem tud róla), az úgy beszél a melegekről mint valami fogalomról, nem pedig mint hús-vér emberekről. Így az egyházakban is egyszerű kimondani a száraz teológiai igazságokat, hogy Isten férfit és nőt teremtett, meg a társadalom alapsejtje a család, meghogy a férfi-nő-gyerek felállás az a Szentháromság jelképe meg stb, de hogy egy meleg ember mit kezdjen ezzel, mit kezdjen az életével, arra már nem tudnak választ adni.
Igazából aki egy kicsit műveltebb, és nincs a saját tudása fogságában, s akinek megvan a SZEMÉLYES istenkapcsolata, azaz nemcsak a Bibliát bálványozza, nem azt idézgeti állandóan, hanem egyszerűen, logikusan, empatikusan belegondol egy meleg ember helyzetébe, az elfogadja a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!