Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől lesz valaki aszexuális? (bővebben lent)
Tudom,mit jelent az aszexualitás (aki nem vonzódik szexuálisan egyik nem felé sem, nem kívánja a szexet, nem érdekli a szex), ne erre válaszoljatok.
Melegek, biszexek és heterók egyaránt válaszolhatnak,de írjátok oda,hogy melyik kategóriában vagytok, milyen neműek és hány évesek vagytok.
Saját tapasztalatoknak örülnék a legjobban (akik aszexuálisak), de véleményeket is írhattok, hiába nem vagytok aszexuálisak.
Tehát mi lehet az oka, ti mit tapasztaltatok és kezdetektől fogva vagytok aszexuálisak, vagy később lettetek azzá? Ennek volt valami előzménye?
Van ebből gyógyulás? Ugy értem,hogy később lehetséges az,hogy újra feltámad a szex iránti vágy valamelyik nem iránt? Ezt mi válthatja ki, ha tényleg megtörténik?
És mi volt az oka szerintetek? Túl sok alkalmi szex? vagy több éves egyedüllét, amikor nem volt senki partner? vagy túl sok maszturbáció? Vagy csalódás egy valakiben akiben szerelmesek voltatok? Vagy életetek első szexuális élménye kellemetlen volt?
Nálam a depresszió és evészavar,anorexia váltotta ki. Mig utálom magam,addig mást sem tudok elfogadni és nem tudok vonzódni senkihez.
Voltam ezelőtt több férfival neg maszturbáltam,de mióta fogyozni kezdtem,eszembe sem jut a szex,nem kívánom, nincsenek érzéseim se,egy tárgynak érzem nagam,társaságot is kerülöm,nincs senkim. Egyedül meg folyton bőgök. Rettenetes
10-es válaszoló!
Nem ismerek aszexuális férfit. Sajnos én vagyok az, magamról írtam a kérdést is.
11-es válaszoló!
Sajnos hasonló helyzetben vagyok.
Nincs olyan hogy valaki aszexuálisnak születik, mint ahogy nincs olyan, hogy homonak vagy binek. Minden az eddigi tapasztalataidon,valamint az azokból leszűrt véleményeden és kialakított gondolkodásmódodon alapszik.
Én tudok undorodni mind a 2 nemtől valamint vonzódni hozzájuk. És igen eredetileg szerintem én is aszexuális vagyok(sose gondoltam szexre vagy csókra valakivel, sztem tudtam volna élni nélküle) de egy kicsit magamra erőltettem és hát nem rossz, de tényleg nem értem mi ez a nagy felhajtás a szex körül...utána mindig úgy vagyok hogy nem kellett volna mégse, mert elfáradtam és mehetek zuhanyozni.
Szia!
Én egy 19 éves nő vagyok, és az eddigi tapasztalataim szerint aszexuálisnak tartom magam. (Nyitott vagyok a változásra arra az esetre, ha kiderülne hogy későn érő vagyok.)
Mindig is ilyen voltam, bár szerelmes már többször voltam, sosem találtam senkit szexuálisan vonzónak és nem értettem, hogy a többiek mit látnak\éreznek amit én nem. Először azt hittem hogy csak valami trendet próbálnak követni, ezekben sem voltam jó soha.
Nem igazán tudok bármire gondolni ami aszexuálissá tehetett volna. Anatómiailag mindenem rendesen működik, normális tempóban fejlődött ki.Azt persze nem tudom, hogy minden hormonom tökéletesen működik-e, de drámai borulás biztosan nincsen, mert az másban is megmutatkozna.
Mint mondtam, amióta az eszemet tudom ilyen vagyok, a tapasztalataim pedig leginkább ettől függően alakultak. Nem hiszem, hogy lenne erre "gyógymód", ez nem egy betegség, hanem egy orientáció. Szerintem maximum akkor történhet egy ilyesfajta változás ha A) kderül hogy későn érő vagy\voltál vagy B) kiderül hogy szürke-aszexuális vagy demiszexuális vagy. Ebben az esetben lehet hogy egy nem várt körülmêny vagy egy igazán mély és közeli kapcsolat szexuális vonzalmat vált ki, de ez valószínűleg továbbra sem lesz mindennapos, gyakori esemény, és ez a fajta változás nem elvárható senkitől.
Azt tanácsolom, hogy ha ismersz egy aszexuálist, inkább igyekezz elfogadni az orientációját, és ne azon agyalj hogy miért alakult ki és hogyan változtathatod meg. Hiszed vagy sem, ez elég sértő tud lenni. Ha mindenáron tudni akarod, faggatsd ki őt személyesen a saját tapasztalatairól, eből akár jó beszélgetés is lehet. Ha az illető a szerelmed, dolgozzatok ki együtt egy mindkettőtöknek megfelelő, kompromisszumos kapcsolatot.
Szia! Véleményem szerint,engem a társadalom tett azzá. Bár alapból volt bennem egy ilyen kis prűdség,meg nem voltam az a lyuk hajhász,mint az iskolában a többiek,sokkal visszafogottabb voltam ezen a téren. Inkább a romantikát részesítettem előnyben,s ez bizonyos lányoknak tetszett is,s nem is volt gond ezzel,míg nem a fiúk csúfolni/szivatni nem kezdtek vele. Mindennek elneveztek,kiközösítettek s ez így bennem maradt. S most olyan szintre jutottam,hogy nem pusztán a sex de minden vele kapcsolatos dolog hidegen hagy/zavar. Bár a trágár beszédet eddig se tűrtem viszont egy jó ideje a perverzebb vicceket se tartom már viccesnek,valahogy taszít/undorít a dolog. Ráadásul,hogy a világ (véleményem szerint) nagyon sex-orientált lett,ami egyre jobban kezd nyomasztani.
Nem végzek önkielégítést s szerintem fél kezemen megszámolom,hogy hányszor érezteztem szexuális vágyat az iskola óta. Amikor érzek hasonló késztetést azt csakis az iránt érzek,kit rég ismerek,s kibe szerelmes vagyok,de borzasztóan. Ha pl egy csinos nő jön szembe az utcán,nem fordulok meg utánna s nincs olyan gondolatom,hogy hogy meg b*sznám vagy valami.
Szürje -A (demi)/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!