Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől lesz valaki aszexuális? (bővebben lent)
Tudom,mit jelent az aszexualitás (aki nem vonzódik szexuálisan egyik nem felé sem, nem kívánja a szexet, nem érdekli a szex), ne erre válaszoljatok.
Melegek, biszexek és heterók egyaránt válaszolhatnak,de írjátok oda,hogy melyik kategóriában vagytok, milyen neműek és hány évesek vagytok.
Saját tapasztalatoknak örülnék a legjobban (akik aszexuálisak), de véleményeket is írhattok, hiába nem vagytok aszexuálisak.
Tehát mi lehet az oka, ti mit tapasztaltatok és kezdetektől fogva vagytok aszexuálisak, vagy később lettetek azzá? Ennek volt valami előzménye?
Van ebből gyógyulás? Ugy értem,hogy később lehetséges az,hogy újra feltámad a szex iránti vágy valamelyik nem iránt? Ezt mi válthatja ki, ha tényleg megtörténik?
És mi volt az oka szerintetek? Túl sok alkalmi szex? vagy több éves egyedüllét, amikor nem volt senki partner? vagy túl sok maszturbáció? Vagy csalódás egy valakiben akiben szerelmesek voltatok? Vagy életetek első szexuális élménye kellemetlen volt?
Az első butaságot írt! Van olyan, aki valamilyen rossz élmény miatt válik azzá. Megint mások így születnek. Például én is ebbe a kasztba tartozok, így csak erről tudok nyilatkozni: olyan érzés, mintha nem stimmelne Veled valami, mintha kívülálló lennél. Aztán jön a kamaszkorszak, a barátaid csajoznak, pasiznak és Te meg csak állsz értetlenül, nem érted, hogy mi történik Veled, és szeretnél hasonlítani a többiekre, nem akarsz kimaradni. Amikor meg végre rászánod magadat, hogy elmondd valakinek, hogy valami baj van Veled, akkor rendszerint az illető azzal jön, hogy csak későn érő típus vagy, Te pedig megörülsz, hiszen ez a válasz kézenfekvő és megnyugtat, továbbá évekig elaltatja a kétségeidet. Aztán telnek múlnak az évek, és jóval a kamaszkor után ismét felmerül a kérdés Benned: mi bajom? Aztán belemész pár dologba, amit nem is akarsz igazán, csak abban bízol, hogy túl sokat agyaltál eddig, és ha ott leszel a szituációban, akkor majd Te is érezni és végre érteni fogod, amiről az egész világ áradozik, és végre úgy érezheted, hogy normális vagy, és van helyed ebben a világban. És végre megérkezel, ott vagy, és várakozol és reméled, hogy végre Te is részt vehetsz az életben....vársz, vársz, vársz, de nem történik SEMMI! Az ég világon semmi, egyszerűen nem érzel semmit, nem érzed, hogy kihívás lenne kiszállni a dologból, egy csepp erőfeszítésre sincs szükséged ahhoz, hogy felállj és elsétálj.
Aztán kétségbe esel, válaszokat akarsz, cikkeket, fórumokat olvasol, beleásod magadat a szexuálpszichológiába, szakembert keresel, aztán egy nap hideg zuhanyként ér a felismerés, a félelemed beigazolódott: rohadtul el vagy cseszve!!! Aztán jön az újabb nagy kérdés, és valójában erről szól ez az egész: mihez kezdesz magaddal? Elásod magadat, magadba zuhansz, és feladod, vagy veszed a bátorságot és elindulsz, hogy megkeresd a helyedet a világban?
3-as elég drámaira sikeredett, de valóban így van, viszont sokan tényleg csak későn érőek.
18 éves koromig nem kívántam a szexet, de utána valahogy előjött. Nagyon félénk típus voltam, megijedtem mindentől és mindenkitől. Nagy levegőt vettem és megpróbáltam pár dolgot és sikerrel jártam. :)
20/l
3-as hozzászóló!
Értékeltem a válaszodat, mert így van ahogy leírtad, magamra ismertem belőle.
Nekem volt néhány alkalmi meleg szexkapcsolatom, de nem okozott nagy örömet. Már hónapok óta nincs és nem is vágyok rá, nem keresek rá senkit.
A 3-asnak üzenem, hogy rossz élmény miatt senki nem válik aszexuálissá, ugyanúgy ahogy egy férfi sem lesz attól meleg, mert egy csaj összetörte a szívét, meg egy melegből sem lesz heteró mert mondjuk egy pasi zaklatta őt...
Aki valami trauma miatt veszti el az érdeklődését a szex iránt pedig előtte volt neki, az egyszerűen poszttraumás szindrómában szenved és ez kezelhető. Ettől ő nem aszexuális, hanem heteró vagy meleg vagy biszex vagy bármi is volt előtte.
Aki aszexuális az születésétől kezdve az. Kiváltó oka nincs vagy legalábbis a jelenlegi tudásunk alapján még nem ismerjük, pont úgy ahogy a homoszexualitás és egyéb szexuális kisebbségek kialakulásáról is csak teóriák léteznek.
30/aszexuális/N
Kedves Utolsó!
Az aszexuális ember szexuálisan érdektelen, így aki elvesztette az érdeklődését egy negatív élmény miatt, az is aszexuálisnak minősül, igaz, hogy nem természetes úton vált azzá, így valóban nem sorolható a "klasszikus" aszexuálisok sorába, mégis a tudomány jelen állása szerint annak minősülnek. Feltétezem, az önmegjelölésedből kifolyólag Te is tisztában vagy a téma sokrétűségével, gondolok itt a szürke-(a)szexuálisokra és a demiszexuálisok táborára, valamint a romantikus és aromantikus besorolásra. Az ellenvetésednek helyt adok, azonban nem tennék a helyedben ilyen ellentmondást nem tűrő kijelentéseket, már csak annak okán sem, hogy mint tudjuk az aszexualitás határainak feltérképezése egyenlőrebgyerekcipőben jár csupán.
Üdv.: 3-as
Sziasztok, én csak szeretném jobban megérteni, hogy mit éreztek. Két kérdés merül fel bennem:
1. Az idegrendszeretek másképpen működik? Nektek nem kellemes érzés, ha a csiklótokat/makkotokat izgatjátok valamilyen módon? Még egy szexuálisan éretlen kisgyereknek is jól esik az adott területek ingerlése, nem véletlenül van annyi maszturbáló kisgyerek.
2. Hormonálisan nektek más a nemi hormonjaitok szintje? Ha nem termel elég nemi hormont a szervezetetek nem lehetne érdemes kipróbálni külsőleg pótolni? Azok a testépítők, akik anabolikus szteroidokkal hazavágták a hormonháztartásukat is külsőleg pótolják és nagyszerűen tudnak úgy funkcionálni szexuálisan.
Amennyiben mind az idegrendszer, mind a hormonok rendben vannak, akkor szerintem működnie kell a vágynak is, de ha nem, akkor tényleg őszintén csodálkozok, és szeretném jobban megérteni ezt a kérdéskört...
Köszönöm a válaszokat!
Nos, én ismerek egy aszexuális férfit. Felettem járt egy évvel gimnáziumban…
Az apja sajnos már akkor meghalt mikor megismertem, testvérei nincsenek. Így egyedül élt az anyjával.
A gími után sem szűnt meg, azóta is tartjuk a kapcsolatot.
Azóta az anyja is meghalt. Úgy tudom elég idősek voltak a szülei már, kései gyerek volt…
De a lényeg…
Számára a szex valóban egy idegen dolog. Én azt hiszem azért, mert egyszerűen túlságosan zártan él. Így nem tanulta meg hogyan kell ismerkedni egy nővel. Kicsit néha cukkoltuk is, de sosem bántóan.
A kérdésedből úgy érzem kérdező ismersz egy aszex férfit, és szeretnéd megváltoztatni. Jól érzem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!