Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mit gondoltok a BP Pride-ról?...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a BP Pride-ról? Ti voltatok?

Figyelt kérdés
Szerintem az emberekben csak elmélyíti a homofóbiát. Talán ha nem lenne ennyire hivalkodó, akkor az emberek jobban elfogadnák a másságot. A vallás,-nemzetgyalázás szerintem nagyon nem ideillő. Sok ismerősöm nem ítél el senkit azért, mert meleg, de a Pride-ot mélyen elítélik. Sőt, van olyan barátom, akinek semmi baja sem volt a melegekkel régen, csak mióta Pride van. Azóta használja pl a mocskos b... kifejezést. Szerintem a Pride nagyon megalázó, lealacsonyító.
2016. júl. 3. 23:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

"Sőt, van olyan barátom, akinek semmi baja sem volt a melegekkel régen, csak mióta Pride van."

Igen? Hány éves ez a barátod? Mert Pride Magyarországon már 21 éve van, de gyanítom, hogy ez a barát nincs még ~40 éves, hogy a Pride előtti időkben is élt volna elég hosszú ideig, hogy egyáltalán felfogja mi az a homoszexualitás...

Amúgy én támogatom a Pride-ot. Heteró vagyok, úgyhogy engem közvetlen nem érint a homofóbia, de tisztában vagyok vele, hogy milyen szánalmas a melegek elfogadásának helyzete ma Magyarországon. És csak úgy lehet jobb, ha az emberek beszélnek a melegségről meg a homofóbiáról. A Pride tökéletes alkalom arra, hogy évente legalább egyszer meg legyen említve a médiában és az emberek diskurzusba kezdjenek a témával kapcsolatban. Ha mindenki "otthon a négy fal között" lenne csak meleg, ahogyan azt egyes homofóbok szeretnék ha lenne, akkor soha nem javulna a melegek helyzete hazánkban, mert szőnyeg alá lenne söpörve a probléma és ezzel le is lenne tudva minden. Amióta van Pride azóta statisztikákkal is kimutatható módon nőtt az elfogadó heterók száma, erről szoktak időnként kutatásokat csinálni, szóval az nem igaz, hogy elmélyítené a homofóbiát, sőt éppen az ellenkezője az igaz!

2016. júl. 4. 19:42
 12/18 anonim ***** válasza:
96%

Melegként aki ebben az évben valahogy feljutott az Amnesty kamionra azt kell mondanom, hogy pozitív csalódás volt. Nem igazán voltak magamutogató melegek. (csak a 4-es teherautón lévő transzok de az sem semmi komoly) Melegként nekem is voltak előítéleteim a prideal kapcsolatban, de végül bekell látnom, hogy csak a média fújja fel nagyra ezt az egész dolgot. Aki meg azt mondja, hogy ez nem segít az LMBTQ embereken annak igaza van, de nem úgy , mint ahogy ő ezt gondolja.

A pride valahogy egy szinten tartja a melegek szabadságát, Nélküle garantálom rosszabodna a helyzet. Mondom én ezt úgy aki az Amnesty internationalen belül látott tanulmányokat a pride sikerességéről és olyan országok helyzetéről, ahol megszüntették a pride-ot.

2016. júl. 4. 22:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki meg azt írta, hogy ez két fal között kell, hogy maradjon......guess what a 21. században a szexualitást nem lehet a falak között tartani.

Gondoljunk azokra a párokra akik kézen fogva járnak vagy akik puszit adnak egymásnak az utcán. Ja és akkor ott vannak azok akik csókolóznak. Az viszont már tényleg felháborít.Lényeg ami lényeg a melegek csak ugyanazokat a jogokat akarják, mint bárki más.

Pl ebben az évben a pride-on nem a melegházasság volt a fő téma, hanem csak annyi, hogy úgy beszéljenek rólunk a parlamentben, mint bármelyik másik kis csoportról. Ezt legjobban ahoz tudám hasonlítan pl, hogy a székelyekről nem azt mondjuk, hogy székelyek, hanem hogy semmit tevő határon túli nyomorékok. Remélem tudtam segíteni.

2016. júl. 4. 22:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es .Egyébként miért kéne megbüntetni? Magyarországon nincsenek blaszfémia törvények, melyek az egyházról való kritizálásokat büntetné.

Tudom, hogy nehéz elfogadnod, de egy olyan világban élünk ahol bármit mondassz valaki biztos megsértődik. A te elképzeléseddel nem haladna előre az LMBT közösség és az emberiség sem.

2016. júl. 4. 22:54
 15/18 anonim ***** válasza:
96%

És csak, hogy beadjam a kegyelem döfést. A pride-on rengeteg gyerek volt. A kamionunkon is legalább hárman utaztak gyerekek, mert nem bírták a hőt és a sétát. Azzal, hogy megakadályoznád őket, hogy találkozzanak melegekkel csak még inkább elhatárolódnának a melegektől, mert ők is csak a médiában látottakra hagyatkoznának.

Azt ajánlom (és ez tudom, hogy számodra nehéz lesz) menj el a következő pride-ra és éld át. Csak utánna alkoss véleményt, hisz kinek kénevélemény a sushiról, egy olyan embertől, aki még soha nem evett halat?

2016. júl. 4. 23:01
 16/18 anonim ***** válasza:
96%
Az előző 4 választ én írtam. Csak még annyit fűznék hozzá, hogy rajtam elgyáltalán nem látszódik, hogy meleg vagyok az apukám nem is sejti és a barátaim teljesen lerökönyödtek mikor elmondtam nekik. Igen nekem is nehéz volt elfogadni, hogy a melegek affektáló fele vált sztereotípiává, de ki az aki változtatna rajta, ha nem én és te #10-es?
2016. júl. 4. 23:07
 17/18 anonim ***** válasza:
84%
meleg vagyok és nem voltam még egyik pride-on sem és nem is akarok eljutni egyikre se. szerintem hülyeség az egész. még hogy jogokért meg elfogadásért vonulnak fel...pf. némelyik bzi undorító hogy miben és miként vonul fel. azzal nem segítik elő az elfogadást hanem még inkább az utálatot növelik az emberekben.
2016. júl. 5. 13:27
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
nem voltam
2016. júl. 5. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!