Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért bátorítanak a büszkeségre, ha úgyis csak a pofonokat kapjuk miatta?
Felvállaltam magam. Már több mint két éve, szóval most nem is a bizonytalan "érdemes-e ez az egész" kérdés végett írok. Sokaktól megkaptam a mocskos b*zi jelzőt, és elengedtem őket. Sok barátom pozitívan reagált, és mindig mosollyal töltött el ugyanazokat a szokásos kérdéseket meghallanom egy-egy újabb barátomtól aki megtudta rólam.
Mióta felvállaltam magam, már nem erzem szükségét a színészkedésnek. Ugy mozgok, ugy járok, ugy gesztikulálok, ugy beszélek, ahogy az nekem jól esik, és (sajnos/nem sajnos) közel állok a sztereotip meleghez. Nem tehetek róla, esküszöm. Persze nincs kasztrált hangom és nem beszélek túl nyunyósan, de sokan mondják, hogy ha nem tudnák, hogy meleg vagyok, akkor is lerína rólam.
A minap befestettem a hajam ezüstre. Nem mások miatt, magam miatt. Azért, mert magamnak akarok tetszeni, és ahhoz kellett, hogy ezt kipróbáljam. Tetszek így magamnak, tetszik az új stílusom, alapból mindig is szerettem új dolgokat kipróbálni. Ez nem meleg dolog, ez kalandos dolog.
A mai nap folyamán ért az első testi bántalmazás melegségem miatt. Vagyis jobban mondva amiatt, hogy mertem önmagam lenni. Ezüst hajjal, magabiztos mozgással, büszkén. Belémkötöttek és a földre kerültem. Hatalmas trauma volt, ezért is kell kiírnom magamból, mert ha más nem, dokihoz megyek. Jól vagyok, én szerencsésebben megúsztam, mint néhány sorstársam. Egy-két fájó seb, ami emlékeztet egy ideig arra, hogy sosem szabad elég büszkének lennem magamra. De a seb begyógyul, s később vajon mi fog erre emlékeztetni? Talán egy újabb rúgás valakitől. Az élettől.
Eddig büszke voltam magamra. Büszkén vállaltam azt, hogy más vagyok, és itt nem a melegség szinonimájaként ertem, hanem a szó szoros értelmében én más vagyok, mint mások.
Most szégyellem magam. Nem akarok addig kimenni az utcára, míg le nem kopik a festék. Nem akarok többet megszólalni, mert gyűlölöm a hangom. Ültessenek tolószékbe, mert ha mássá tesz a járásom, akkor az sem kell.
Itt a Pride, a zászlók készen állnak, az emberek buzdítanak arra, hogy merj kiállni. De mitől lesz jobb, ha megteszem?
Merj önmagad lenni. De miért kéne, ha lehetek olyasvalaki, akit nem köpnek le, ha a szemébe néznek.
Miért éri meg megmutatni a világnak, ki is vagyok?
Az, hogy úgy viselkedsz mint egy b*zi annak nincs köze ahhoz, hogy b*zi vagy? Ezt mégis, hogy raktad össze?:D Ebből a felsorolásból egyedül a hajfestés fordul elő normális fiúknál/férfiaknál. Egyáltalán mire akartok büszkék lenni? Én se vagyok arra büszke, hogy hetero vagyok.. nem tettem érte semmit, nem kerül erőfeszítésbe ez nekem így természetes. Nektek meg a homoszexuális mivoltotok kellene, hogy természetes legyen az sem ad semmiféle okot a büszkeségre. Ha a seggriszáláson kívül mást is letettél már az asztalra akkor lehetsz büszke magadra addig aligha és ez marhára nem szexuális irányultság kérdése.
Azt mondod, hogy ha nem küldöd ütközésig fel a csípőd minden lépésnél, nem öltözködsz "színesen" [gondolom nem arról van szó, hogy van rajtad egy strandkorlát kék póló.. :D], nem affektálsz mint egy francia qrva akkor már nem is vagy önmagad?:D Össze-vissza ennyiből áll a személyiséged? Azért ezt nehéz elhinnem..
Amúgy ha alap, hogy te ezt így felvállalhatod és kifejezheted mindenki számára [mert ezt nyilván tudni akarja mindenki..hogy is merné az ellenkezőjét a mocskos homofóbnácifasisztairredentasoviniszta?!] akkor bizony más is kifejezheti az ellenvéleményét azzal, hogy lebsz neked egy qrva nagyot. Én speciel nem fejezem ki magam bárki bántalmazásával de van aki igen.. legyél toleráns te is és fogadd el szépen. :)
Vagy pedig fogd fel, hogy mi az amire büszkének kell lenni és mi az amit szimplán el kell fogadni. Nem hiszem, hogy a utcán való egyszemélyes prideon kívül máshogy nem tudod kifejezésre juttatni a személyiséged.
Amúgy sanszos, hogy pont a b*zi vonulgatás miatt kaptál az arcodba. :D Ennyire hasznos az az undorító provokáció.. Jogegyenlőség a fszt.. ha csinálnánk egy hetero felvonulást ahol büszkék lennénk arra, hogy az ellenkező nemre bukunk, hogy szeretjük a hazánkat, hogy a vallás [ha nem is feltétlenül a barátunk mert én pl nem vagyok vallásos] nem az ellenségünk stb stb akkor qrva nagy ajvékolás venné kezdetét nagyon rövid időn belül. Érdekes nemde?:)
Utolsó. A baj az, hogy fogalombeli problémák vannak nem csak nálad. Mint mondtam, amiket leírtam, hogy milyen külső jegyeim vannak, amiket te előszeretettel felnagyitottál az nem megnyilvánulás, felvállalás vagy kifejezés. Itthon a négy fal között is ugyanilyen vagyok, mert ILYEN VAGYOK. Az önkifejezés egy flancos név a feltűnési viszketegségre, én viszont szimplán nem játszom meg magam akkor sem, ha kilépek itthonról.
Csak egy példa. Az emberek nagyrésze ugy jár, hogy lóbálja maga mellett a kezét. Képzeld el, hogy 20 évig úgy jársz hogy magad mellett himbálózik a kezed majd elköltözöl egy olyan országba, ahol megvetik azokat, akik ezt csinálják.
Szerinted hányszor fognak odabökni a haverjaid, hogy megint azt csinálod? Hányszor fogsz idegeskedni amiatt, hogy nem vagy képes észben tartani, hogy a kézhintáztatás tilos? Mert nem életszükséglet. Csak neked ez természetes... Remelem átment a hasonlat
Nálad van fogalomzavar. Ha felvállalod magad az pont azt jelenti, hogy emberek közt is úgy viselkedsz mint a négy fal között. Ugyanakkor az együttélés szabályai azt eredményezik, hogy ezt a társadalom érdekében az emberek korlátozzák és nem viselkednek pont úgy nyilvánosan mint otthon. [Én se, senki se ha ti se akkor bizony ezen a téren megvalósul az egyenlőség. :)] Ha teljesen elnyomod az ilyen jellegzetességeidet akkor nem vállalod fel önmagad ha gőzerővel minden aspektusát más arcába tolod na az a "meleg büszkeség" amikor "büszkék" arra, hogy "mások" de tartalom az qrvára nincs mögötte csak "büszkék" arra, hogy képesek olyat csinálni amit pl másnak nézni kellemetlen. A "normális" [khm..] valahol a kettő között lenne.
De amúgy, hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak:
Azért biztatnak a fene nagy büszkeségre mert nekik pl jó üzlet prideot szervezni ott reklámozni különböző oldalakat a transzparenseken, vagy éppen ha téged megvernek és ez hír lesz egy médiumban akkor előkerül egy jogvédő szervezet akinek ez megint csak megéri.
Legalábbis szerintem a pride a "normális" [a prideon vonaglóknál jóval kevésbé "büszkék"] homoszexuálisoknak marhára nem tesz semmi jót.
Gondolj csak bele: év közben mennyire része a közbeszédnek a homoszexualitás? Nem éppen mindennapos téma nemde? Az emberek többségét nem is érdekli. Akit nem érdekel az téged nem fog bántani, aki támogatja az a pride nélkül is támogatja aki ellenzi / zavarja [nem m1] azt meg csak provokálják vele a vége meg a fentihez hasonló történetek lesznek. Vagy talán véletlen, hogy pont tegnap kaptak el? Persze szóban bizonyára megkapod, hogy "mocskos b*zi" ez olyan mint mikor engem meg le náciznak.. [annyi különbséggel, hogy te tényleg b*zi vagy] de ahogy én is úgy te is tisztában vagy azzal, hogy mivel jár ha ezt felvállalod. Te szépen elviseled, hogy le b*ziznak én meg azt, hogy vmi tanulatlan fsznak néznek csak azért mert nem vagyok liberális. :D Mindkettőnknek zömével olyan emberek magyaráznak akik jóval hülyébbek nálunk, esetemben olyanok akiknek nagy "tanultságukban" nem tűnik fel, hogy csak egy "picit" vagyok náluk iskolázottabb, esetedben meg olyanok akik nem fogják fel, hogy lehet itt b*zizni csak, hogy attól te még nem leszel hetero őket meg nem fogja kevésbé zavarni a tény, hogy b*zi vagy. :D
Amúgy ha csak le b*ziznak az miért baj? Feltéve, hogy semmi mást nem tesznek hozzá. Alapvetően nem pejoratív szó. Amikor a zsidók, cigányok, b*zik kiakadnak azon, hogy zsidónak, cigánynak vagy b*zinak hívják őket akkor nekem mindig az jut eszembe, hogy: Engem le magyarozhatsz, le heterozhatsz, sőt talán még le is nácizhatsz marhára nem fogom sértésnek venni mert nincs benne semmi sértő a számomra. [Yep magyar vagyok aminek örülök :), hetero vagyok, náci ugyan nem viszont az NSDAP bizony JÓ reálpolitikát folytatott a harmincas években mégis mi sértő van abban? Az, hogy mikkel vádolják őket bizonyítékok teljes hiányában az már más kérdés. :) Nem ők az elementális gonosz..tanulni ér:)]
Ha besértődsz azon, hogy b*zi vagy besértődnek azon, hogy zsidó / cigány akkor azzal azt üzenik / üzened, hogy ezek a szavak sértőek méghozzá azért mert a zsidó, a cigány meg a b*zi valami olyan dolog ami ROSSZ. Pedig alapvetően nem rosszak igen a cigányok egy jó része bizony problémákat okoz a rendszerváltás óta, különböző zsidó szervezetek, jogvédők egyes zsidó közéleti szereplők és maga Izrael politikai elitje bizony erősen kifogásolható de ez távolról sem fedi a "zsidókat", a b*zikkal sincs semmi baj amíg nem csinálnak ízléstelen dolgokat. Persze ez az én véleményem nyilván van aki szerint a cigány, a zsidó, a b*zi totálisan pejoratív és van aki szerit meg konkrétan kiválasztottak, egyenlőbbek az egyenlők között.. Szerintem még mindig az enyém a legnormálisabb álláspont.
A lényeg: szrd le a sok libsi véleményformálót mert csak kihasználnak. Legyél úgy önmagad, hogy az még ne legyen más számára provokatív. És persze egy lényeges felvetés: Nem a világnak kell megmutatni azt, hogy ki vagy, a világot le kell szrni, a téged körülvevőkkel foglalkozz nekik kell bizonyítanod vagy éppen nekik kell megmutatnod, hogy ki is vagy és nem a világnak.
Akárkit bánthatnak akármiért.. jelentsd fel őket a p*csába és kész. :D A jelenlegi [kettős mércében bővelkedő] jogrendben kb garantáltan elítélik őket közösség tagja elleni erőszakért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!