Létezik hogy egyes EU vezetők bátorítanák Skóciát a függetlenségre?
Tusk nem, de Juncker és Schulz is fogadja ma Nicola Sturgeont aki egy önálló Skócia EU tagságáért lobbizik. Azt hiszem, ismerve Surgeon nyilatkozatait, már egy ilyen találkozó ténye önmagában is túllép egy elfogadható határt, mivel lendületet adhat a többi európai szakadár mozgalmaknak.
szakadár mozgalmaknak?
mire gondolsz?
egyébként 2 éve, amikor még szó sem volt a brexitről, de Skócia le akart válni az Egyesült Királyságról, kerek perec közölték velük, hogy hiába voltak eddig az unió része, ugyanazokat a feltételeket kell teljesíteniük, mint bármelyik új országnak.
#1:
Főleg a katalánokra, de ott vannak az észak-ír nacionalisták, a vallonok és a baszkok is.
Ahhoz képest hogy két éve mi volt most hirtelen mindenki úgy tekint a skótokra mint akik hamarosan függetlenednek. Ez ugyan lehetséges hogy bekövetkezik, de addig semmilyen módon nem lenne szabad ezt bátorítani.
#3:
Veled meg mi van, agyadra ment a kánikula? :-D
"az optimális viselkedés az Európai Egyesült Államok lenne, országhatárok nélkül, és akkor nem lenne semmiféle külön ország."
Aha végülis egy horvát-szerb, magyar-román, azeri-örmény, albán-szerb és még sorolhatnám ezek mind elférnének a csodás EEÁ-ban. Amit létre hozni lehetetlen, álomvilág azoknak akik nincsenek tisztában a világ dolgaival és azt hiszik mindenki szeret mindenkit. Ha életlenül sikerül létrehozni 5 év alatt belefullad a saját szarjába.
"Veled meg mi van, agyadra ment a kánikula?"
Ja nem. Csak nem értem miért szakadár attól valaki, hogy önálló akar lenni.
# 6
Miért ne férnének el? Európa nagy részével most is szövetségben vagyunk. Ez nem azt jelenti, hogy össze kell folynia a nemzeteknek, te meg azt próbálom magyarázni, miért rossz összefolyni a nemzeteknek.
Egyébként az lényegtelen itt, én mit gondolom erről, pont a kérdező vetette fel, hogy szakadár, aki saját nemzetével külön országot szeretne létrehozni, vagyis a kérdező hisz az EEÁ-ban. Az most mellékes, hogy én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!