Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok kedvelt idézete ez (lent). Csak szerintem meleg-jelmondat-csengése van!?
Hú, de utálom ezt az idézetet, mindenhol előhozzák. Szegény Karinthy, pedig írt jó kis verseket. Ami még idegesít tőle: "Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába."
Egyedül nem lehetsz férfi...sem akkor, ha férfi jött a szobába. Na köszönöm.
Leírtam, az a gondolatvilág lehet mögötte (nem biztos), hogy a férfi a nőt, és a nő a férfit nehezen érti meg a különböző nemiség miatt. Viszont hiányzik a gondolatmenet folytatása, hogy két azonos nemű meg megértené egymást (a vonzalmak terén is, mert alapvetően erről szó az idézet).
Számomra akkor nyeren ez igazolást, ha Karinthyról kiderülne, hogy vonzódott a saját neméhez, mint ahogy fentebb is írták, Kosztolányival lehetett viszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!