Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Meleg vagyok és depressziós...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meleg vagyok és depressziós mit tegyek?

Figyelt kérdés
már majdnem egy éve tudom hogy meleg vagyok de még mindig nem tudom elfogadni és depressziós is vagyok de nem csak ez miatt mert már előtte is depressziós voltam ez csak rontott a helyzeten. és az a baj hogy senkivel nem tudom ezt megbeszélni.

2016. jan. 11. 21:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak baràtaid?? Ha vannak akkor ők hidd el hogy nagyon sokat tudnak segíteni. Nekem is ők segítettek. De egyépként ha ki akarod magad beszélni akkor én nagyon szivesen segítek. Ha akarsz írj priviben.
2016. jan. 11. 22:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak telefonos lelkisegély szolgálatok. Úgy tudom, melegek számára is. Guglizz rá: telefonos lelkisegély. Szerintem mindenképpen érdemes elsőként ezzel próbálkozni. A depresszió nem vicc, nem szabad elbagatellizálni!
2016. jan. 11. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kell én adok konkrét szàmot ràlyuk. Nekem is volt màr rà szükségem.
2016. jan. 11. 23:06
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Hallgass a depressziodra!
2016. jan. 11. 23:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ez nádasdy ádám beszédéből van, elég szép:

"Fogalmam sincs, mi a célja a Jóistennek azzal, hogy minden generációban 4 % körüli homoszexuális szaladgáljon, de — ahogy a püspök úr nemrég (más összefüggésben, de nagyon szépen) mondta: — a legjobb, ha belenyugszunk az Ő akaratába. Vagyis hogy minden generációban, minden országban, minden 25-ödik ember meleg.

Ami nem jelenti azt, hogy úgy is él. Nem könnyű melegnek lenni: plusz teher az, amit cipelni kell. Mintha a kiránduláson minden 25. gyereknek jóval nehezebb volna a hátizsákja. De ha egyszer fölcipelte a hegytetőre, joggal lehet büszke magára. Ezért jó melegnek lenni. Teljesítmény. Tudom, ez furcsán hangzik, hiszen senki sem akar meleg lenni, a melegséget senki sem választja. Majd bolond lenne egy lenézett, kigúnyolt csoport tagja lenni, ha volna más választása. Az él meleg életet, aki kénytelen belátni: nincs más útja. Akinek az örömhöz, az őszinteséghez, a méltósághoz csak ez az út vezet.

Vannak olyanok, akik ezt nem tudják vagy nem merik vállalni; még olyan férfi is van, aki roppant akaraterővel, esetleg pszichológusi vagy orvosi segítséggel átnevelteti magát heteroszexuálissá. Nyilván meg lehet tenni mérhetetlen erőfeszítéssel — de minek? Mi értelme egy ekkora áldozatnak? Mikor ugyanezt az energiát azonos nemű embertársai szeretésére, segítésére, vidítására használhatta volna. Kimondom őszintén: az ilyen önletagadást, önátnevelést én színtiszta önzésnek tartom: ahelyett, hogy cipelné az extra nehéz hátizsákját, ahelyett, hogy a sorstársainak adná a szeretetét (ideértve a szextől a létrakölcsönadásig mindent), inkább a saját bőrét próbálja menteni — de mitől is?... Arról nem beszélve, hogy az ilyen férfiak aztán gyorsan megnősülnek; hát nem irigylem azt az asszonyt, aki ilyenhez megy hozzá. A lányomat biztos nem adnám egy ilyen átnevelthez.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy nemrég egy képviselőnő követelte a melegfelvonulás betiltását, és ehhez egy „Magyar Asszonyok Egyesülete” nevű szervezet is csatlakozott. Meg vagyok döbbenve ezen — ugyanis minket ők szültek! A magyar asszonyok! Hogy lehetnek ilyen elutasítóak a fiaikkal-lányaikkal szemben? És jobb, ha tőlem tudják meg a Magyar Asszonyok Egyesülete tagjai: akiket holnap szülnek, abból is minden 25. meleg lesz. Mit csinálnak azzal? Kidobják a szemétre? Ezek volnának a magyar asszonyok? Na nem. A magyar asszonyok szülték és nevelték az olyan kiváló melegeket, mint Báró Mednyánszky László, a festő; Ferencsik János, a nagy karmester; Thurzó Gábor, a kiváló író; a magyar asszonyok közt ott van az én anyám, a tiéd, a tiéd, a magáé, aki megszült és fölnevelt, és tudomásul vette, hogy melegek lettünk, és megmutatta, hogy az anyai szeretet mindennél erősebb, mert az nem válogat, és nem írogat a rendőrfőnöknek. Na ennyit ezekről.)

Jó dolog melegnek lenni, ha már muszáj. Jó azért, mert az ember valamilyen. Nagyon jó ám valamilyennek lenni! Sokan ezért irigyelnek minket. Titka van az embernek. Hiszen a mai világban melyik 18-20 éves fiatalnak van komoly, súlyos titka? Mint egy romantikus regényben: a Kőszívű emberben, a gonosz Plankenhorst lánynak titokban gyereke volt. Ilyen ma már nem sok van, de a melegség először mindnyájunknak ilyen. „Rólad tudják?” kérdezzük folyton. Nos, azt javaslom, hogy 20-25 éves kor fölött már lépjünk át (aki teheti) a romantikából a mai világba, és ne hordozzunk titkot: bújjunk elő, aztán akinek nem tetszik, hát ne beszélgessen velünk. És nehogy már bocsánatot kérjünk, hogy melegek vagyunk. Akarta a fene.

Azért is szép teljesítmény melegnek lenni, mert mindnyájan egyéni utat kellett, hogy megtegyünk idáig. A melegek csoportja más, mint a többi kisebbség, mert nem örökletes és nem továbbadható, nem tanítható. Ha a homoszexualitás öröklődne, azt már rég tudná a genetika, hiszen számos számos leszbikus nő szül, számos meleg férfinak születik gyereke (nekem is van fiatalkori házasságomból két remek lányom), mégsem mutatható ki ilyen összefüggés. Ezzel szemben ha mondjuk létezne a kékfülűek kisebbsége, amelyet mindenki megvet és kigúnyol, a kékfülű gyereknek akkor is támaszt jelentene, hogy apu is kékfülű, anyu is kékfülű, nagypapa, nagymama, testvérek, sőt a szomszédok, az egész alvég a faluban mind kékfülűek. A melegeknél ilyen nincs: mindegyikük egyedül jön létre, saját erejéből kell másodszor megszületnie a felnőtt meleg életre, s mindegyikük más-más utat tesz meg, amíg ebbe a kisebbségbe megérkezik, ahova az ösztönei, a vágyai, az érzelmei, a kötődései a helyét kijelölték."

2016. jan. 11. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Segítek ha gondolod. Sok meleg barátom van. Ha beszélhetsz az érzéseidről, vágyaidról őszintén, tabuk nélkül valakivel, csökken a belső feszültség és a depressziós szorongás.
2016. jan. 12. 13:43
 7/10 R8 ***** válasza:
100%

Neked kell elhatároznod és segítened magadon,sikerülni fog ,így születtél,fogadd.el magad utána jobb lesz .

Írhatsz nyugodtan szívesen beszélgetek veled !

2016. jan. 12. 14:08
 8/10 anonim válasza:
100%
figyelj a legjobb haveroddal kettesben beszéld meg biztos el fogadja és ha akarsz beszélgetni írj privibe én is meleg vagyok kb egy fél éve fogadtam el magamat de 5 éve tudom mindig egyedül akartam lenni senkivel sem beszéltem majd elkezdtem felválalni magam és azt mondtam hogy ha megértik ok ha nm úgy is jó és elmondtam pár haveromnak és meglepetésemre sokan elfogadta pontosabban 39-ből 37-en elfogadtak és azóta jobb kedvem van és többet vagyok emberek között írj privátban ha akarsz dumálni 18/F
2016. jan. 13. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy ideig depressziós voltam. Aztán végignéztem a Fiúk a klubból című sorozatot, és nem hogy elfogadtam magam, de még örülök is neki :D
2016. jan. 13. 19:51
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon vigyázz, nehogy a magyar meleglobbi karjaiba hullj, mert ő szerintük csak akkor vagy jó ha minden jöttmentnek szétteszed a lábaidat... én messze elkerülöm őket amióta csak tudom magamról...
2016. jan. 19. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!