Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A meleg-negyedek, meleg-bárok,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A meleg-negyedek, meleg-bárok, felvonulások és hasonlók hosszútávon károsak a homoszexualitás elfogadottsága szempontjából?

Figyelt kérdés

A minap azon gondolkodtam, hogy ugye hosszú távon az lenne elméletileg a célja a meleg-jogi mozgalmaknak, szervezeteknek, hogy elfogadtassák a többségi társadalommal a homoszexualitást és a homoszexuálisok békében integrálódhassanak.

Ugyanakkor véleményem szerint az LGBT szubkultúra, a pride-ok jelentős része, illetve az úgynevezett meleg enklávék inkább a polgárpukkasztásról, a megbotránkoztatásról és a melegek önkéntes szegregációjáról szólnak. Ezek pedig nem, hogy normalizálnák a melegséget, hanem éppen ellenkezőleg, még az egyébként lehet, hogy toleránsabb embereket is elriasztja.

Természetesen látom értelmét, hogy pl. létezzenek olyan helyek ahol melegek békében összegyűlni, de szerintem ez csak olyan társadalmakban szükséges, ahol sok az intoleráns ember. Egy toleráns társadalomban az emberek békében vegyülhetnek egymás között, nincs szükség külön meleg gettókra, szórakozóhelyekre. Az már más kérdés, hogy Magyarország pontosan hol áll, mert itt én inkább most globális értelemben gondolkozom a kérdésen.

Összességében arra akarok kilyukadni, hogy a homoszexuális embereknek az lenne az érdeke, hogy az átlag emberek megismerjék őket, mivel a sztereotipikus melegek csak egy kicsi, de hangos kisebbséget alkotnak, akik sokszor hülyeségbe viszik bele a többit. A legtöbb meleg ember teljesen megegyezik egy hetero emberrel, csak az irányultsága eltérő. Lehet, hogy egy kicsit a Felvilágosodás naiv optimizmusának csapdájába léptem, de szerintem a legtöbb ember aki nem tudja elviselni a melegeket, azért nem tudja, mert valódi hús-vér melegeket nem ismer (a LGBT szubkultúra önszegregációja ezért is nagyon káros szerintem), ehelyett csak sztereotípiákból, meg polgárpukkasztó pride-okból tájékozódik.

2015. dec. 3. 11:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem szabad összekeverni a korrupt politikát és az emberek átlag életet élni akarását. Az, hogy mit csinál pér kretén, nem fog engem befolyáoslni abban, hogy egy egész szexuális csoportot elfogadjak-e.
2021. jún. 23. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!