Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért van a "médiában" (soroza...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van a "médiában" (sorozatok, rajzfimek) ennyi homoszexuális ördög-ábrázolás?

Figyelt kérdés

Először is - én nem vagyok homoszexuális, így kívülállóként látom ezt - nem értem miért van ennyiszer, hogy az ördögnek "muszáj" melegnek lenni. Ez nem sértő a homoszexuális embereknek? Vagy ez egy ilyen keresztény bevésődés, hogy "homoszexuális ember = rossz ember és az ördög az "homoszexuális".

Pár példa:

South Park sátán [link]

Aki nem ismerné: minenfée fura kapcsolatba kerül Saddam husseinnel, valami mark nevű sráccal, meg még sokmindenkivel.

"Paprika" a boci és pipi-ből:

[link]

Ez a figura, mint valami rossz melegparódia, úgy viselkedik.

"Ő" a pindurpandúrokból: egy transzfesztita ördögábrázolás... [link]

Nme értem honnan jön ez, hogy az ördög az meleg, vagy hogy aki meleg az maga az ördög... És miért van ez gyerekműsorokban...?

#ördög #gyerekműsor #transzi ördög dik má #mr.chaos-t kihagytam
2015. nov. 26. 23:30
 1/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt is annak szánták, de ez annyira kúl, hogy nem számít: https://www.youtube.com/watch?v=13s1SWcEAZI
2015. nov. 26. 23:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem eddig ez fel sem tűnt! :D De am szerintem is csak a komikus hatás miatt ruházzák fel őket ilyen tulajdonságokkal.
2015. nov. 27. 00:17
 3/9 Szandi87 válasza:
0%
A Bibliában is benne van: Nő a nővel, férfi a férfival ne fajtalankodjék! Ez hatalmas bűn örök kárhozattal jár!
2015. nov. 27. 05:25
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó az egy kibsott mesekönyv
2015. nov. 27. 12:47
 5/9 Szandi87 válasza:
43%
Utolsó: ez a te velemenyed, en inkabb ezt a fajta mesekonyvet olvasom es probalok elni ahogyan le van írva.
2015. nov. 27. 17:11
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
semmivel sem tudod bizonyitani hogy leteznek a benne levo lenyek, homofobiat is ember firkantotta bele az egesz egy nagy kamu ami felkapott lett es a sok hlye elhiszi jovobe mar nem lesz ilyen ez csak hatraltatja a fejlodest
2015. nov. 27. 19:27
 7/9 A kérdező kommentje:

A Biblia manapság betarthatatlan. Vannak olyan parancsok benne, hogyha felebarátod nem így meg úgy vágja le a marhát vagy ezt meg azt eszik mikor nem szabadna akkor kötelezőmegkövezni.. Ez betarthatatlan.

2015. nov. 27. 19:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne keverjük ebbe a Bibliát, az egy másik sztori.

Önmagában olyan,. hogy "buz!s ruha" nem létezik.

A túldíszitett, cicomás öltözet nem számított mindig nőiesnek. Ha pl. megnézed volt, amikor ez volt a férfiideál:

[link]

[link]

És ez nem számított melegnek. Ez volt a norma.

Nincs olyan hogy "meleges szín" vagy "meleges anyag" vagy meleges ruhadarab".

A társadalom bizonyos dolgokat asszociál bizonyos belső tulajdonságokkal.

Ha pl. két nő áll egymás mellett, és fing szag van, az emberek 90%a autómatikusan azt feltételezi, hogy a kövér nő volt az. Pedig hát mindenkiből ugyanannyi szellentés jön ki, csak gyerekkortól kezdve azt hallja-látja az ember, hogy ezek a dolgok bizony így vannak.

Ezt hívjuk társadalmi kondítcionálásnak.

És igen, nagyon sok mesében megtalálható a negatív szereplők általánosan melegesnek való ábrázolása.

Nem csak az ördög, de pl. ha belegondolsz, Zordon az Oroszlánkirályból, Jafar az Aladinból, Ursula a Kis Hableányból stb.

Ez nagyjából érzelmi alapon úgy zajlik, hogy oké, vegyünk egy karaktert, hogyan tegyük ezt a karaktert visszataszítóvá?

És akkor általában a tervező nekiül, és hát őt is befolyásolják a saját belső gyűlöletei, előítéletei.

Ha megnézed, egyébként ez a queercoding főként a 90es évekbeli mesékre jellemző.

Manapság is vannak melegnek tűnő, karakterek, de pl. a Marceline-Princess Bubblegum páros, vagy Korra/Asami, a Steven Universe fél szereposztása, a feminin viking az Így neveld a Sárkányodatból, vagy Kuzco...

Szóval változnak ezek is, csak lassan.

Kihalóban vannak azok akik azokat a meséket tervezték. Akik a 90es évek meséit készítették, azok a 60as 70es években nőttek föl. A mostanikat viszont már a 80as 90es évek gyerekei csinálják, nyilván másféle tapasztalatok, sztereotípiák íródnak beléjük.

2015. nov. 28. 00:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Ha már melegek: Dzsini az aladdinból, Timon és Pumba, az a Mulános tábornok vagy ki ők is mind erősen melegek...

Nem értem én ezt. Jó én magam a nagyjából a 90es évek második fele, kétezres évek első felében nőttem fel (2005től már középiskolai "ifjúságom" számolom) így az általad a végén említetteket már nem annyira ismerem... Még az ígyneveld-ről hallottam meg az a Kalandra Fel-es rajzfilmpáros ismerős, de így ennyi.

De csak azért belerakni melegeket, mert az vicces... Hát ez az ami az amcsi filmekbe a néger, aki csak azért van sok filmben, mert "kell" és kapja a béna poénszoró gettós, a rendőrfönök vagy a kussolós hamarmeghalós szerepet.

Persze van jópár kivétel, például a "Halálsoron" pedig az még 1930-as években játszódik.

2015. nov. 28. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!