Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van a "médiában" (sorozatok, rajzfimek) ennyi homoszexuális ördög-ábrázolás?
Először is - én nem vagyok homoszexuális, így kívülállóként látom ezt - nem értem miért van ennyiszer, hogy az ördögnek "muszáj" melegnek lenni. Ez nem sértő a homoszexuális embereknek? Vagy ez egy ilyen keresztény bevésődés, hogy "homoszexuális ember = rossz ember és az ördög az "homoszexuális".
Pár példa:
South Park sátán [link]
Aki nem ismerné: minenfée fura kapcsolatba kerül Saddam husseinnel, valami mark nevű sráccal, meg még sokmindenkivel.
"Paprika" a boci és pipi-ből:
Ez a figura, mint valami rossz melegparódia, úgy viselkedik.
"Ő" a pindurpandúrokból: egy transzfesztita ördögábrázolás... [link]
Nme értem honnan jön ez, hogy az ördög az meleg, vagy hogy aki meleg az maga az ördög... És miért van ez gyerekműsorokban...?
A Biblia manapság betarthatatlan. Vannak olyan parancsok benne, hogyha felebarátod nem így meg úgy vágja le a marhát vagy ezt meg azt eszik mikor nem szabadna akkor kötelezőmegkövezni.. Ez betarthatatlan.
Ne keverjük ebbe a Bibliát, az egy másik sztori.
Önmagában olyan,. hogy "buz!s ruha" nem létezik.
A túldíszitett, cicomás öltözet nem számított mindig nőiesnek. Ha pl. megnézed volt, amikor ez volt a férfiideál:
És ez nem számított melegnek. Ez volt a norma.
Nincs olyan hogy "meleges szín" vagy "meleges anyag" vagy meleges ruhadarab".
A társadalom bizonyos dolgokat asszociál bizonyos belső tulajdonságokkal.
Ha pl. két nő áll egymás mellett, és fing szag van, az emberek 90%a autómatikusan azt feltételezi, hogy a kövér nő volt az. Pedig hát mindenkiből ugyanannyi szellentés jön ki, csak gyerekkortól kezdve azt hallja-látja az ember, hogy ezek a dolgok bizony így vannak.
Ezt hívjuk társadalmi kondítcionálásnak.
És igen, nagyon sok mesében megtalálható a negatív szereplők általánosan melegesnek való ábrázolása.
Nem csak az ördög, de pl. ha belegondolsz, Zordon az Oroszlánkirályból, Jafar az Aladinból, Ursula a Kis Hableányból stb.
Ez nagyjából érzelmi alapon úgy zajlik, hogy oké, vegyünk egy karaktert, hogyan tegyük ezt a karaktert visszataszítóvá?
És akkor általában a tervező nekiül, és hát őt is befolyásolják a saját belső gyűlöletei, előítéletei.
Ha megnézed, egyébként ez a queercoding főként a 90es évekbeli mesékre jellemző.
Manapság is vannak melegnek tűnő, karakterek, de pl. a Marceline-Princess Bubblegum páros, vagy Korra/Asami, a Steven Universe fél szereposztása, a feminin viking az Így neveld a Sárkányodatból, vagy Kuzco...
Szóval változnak ezek is, csak lassan.
Kihalóban vannak azok akik azokat a meséket tervezték. Akik a 90es évek meséit készítették, azok a 60as 70es években nőttek föl. A mostanikat viszont már a 80as 90es évek gyerekei csinálják, nyilván másféle tapasztalatok, sztereotípiák íródnak beléjük.
Ha már melegek: Dzsini az aladdinból, Timon és Pumba, az a Mulános tábornok vagy ki ők is mind erősen melegek...
Nem értem én ezt. Jó én magam a nagyjából a 90es évek második fele, kétezres évek első felében nőttem fel (2005től már középiskolai "ifjúságom" számolom) így az általad a végén említetteket már nem annyira ismerem... Még az ígyneveld-ről hallottam meg az a Kalandra Fel-es rajzfilmpáros ismerős, de így ennyi.
De csak azért belerakni melegeket, mert az vicces... Hát ez az ami az amcsi filmekbe a néger, aki csak azért van sok filmben, mert "kell" és kapja a béna poénszoró gettós, a rendőrfönök vagy a kussolós hamarmeghalós szerepet.
Persze van jópár kivétel, például a "Halálsoron" pedig az még 1930-as években játszódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!