Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy "barátom" bevallotta, hogy meleg. Most akkor mi van ezzel a barátsággal?
Tudom, hogy félreérthető a kérdésem, de egyszerűen nem sikerült rövid kérdésben megfogalmazni, amit akarok. Hosszú lesz a részletezés, előre bocsánat. Már próbálkoztam hasonló kérdéssel, de alig jött válasz.
Szóval:
gimnazista lány vagyok, elég introvertált, számomra gondot okoz a barátkozás. Van egy fiú, aki idősebb nálam, idén már végzős, és már most tudja, hogy ha felveszik majd egyetemre (és hát mért ne vennék), akkor el fog költözni. A lényeg, hogy ez a fiú nem osztálytársam, mert egyikünk se kifejezetten kedveli az osztályát, és még korábban összebarátkoztunk. De eléggé véletlenszerű, hogy mikor találkozunk. És csak most mélyült el a barátságunk. A véletlenszerűt úgy értem, hogy attól függ, milyen az órarendünk, meg melyik évben melyik az osztálytermünk (nálunk ez mindig változik), meg ilyenek. Idén megint úgy alakult, hogy egyes napokon egyszerre indulunk haza (de csak rövid úton), meg egyszerre van lyukasunk. Nekem ő szimpatikus régóta. Na most: kiderült, hogy meleg. Év elején bevallotta. Ez titok is meg nem is: én úgy tudom, az osztályának nem szokta mondani, de mondjuk én is rájöttem magamtól. De vannak más emberek, nem a suliból, akik tudják róla, meg a családja, a nővére tudja, szóval nem is olyan véresen nagy titok.
Arra vagyok kíváncsi, hogy most ő vajon a barátjának tart? Tudom, hogy hülye kérdés, és hogy tőle kéne megkérdeznem, de nagyon introvertált vagyok, véletlenszerűen barátkoztunk össze, nyáron nem is beszéltünk. Ha meglát, mindig örül nekem, mosolyog, odajön, de úgy érzem, hogy én vagyok az, aki szándékosan keresem őt. Én néha odamegyek az osztályterméhez, meg ilyenek. Ő ha szembejön a folyosón, akkor tökre örül nekem, de mintha nem keresne. Azért vallotta be nekem, hogy meleg, mert előző nap összetalálkoztunk az utcán, és egy fiúval volt (de nem fogták egymás kezét, meg semmi, én nem tudtam, ki az), és ő elmondta, hogy az, akivel láttam, az a fiú a barátja. De azt hitte, hogy magamtól is rájöttem. De az biztos, hogy erről a fiúról másnak nem mesélt az egész suliban, viszont nekem is csak azért, mert épp arra jöttem. Szóval nem tudok kiigazodni. Sokszor használtak ki, sokszor csúfoltak is, alapvetően nincs sok jó élményem az emberekkel, és úgy érzem, hogy nem is vagyok a barátja. Úgy érzem, hogy ha majd elköltözik, el fog felejteni, meg hogy nem tart barátjának, hogy ha épp arra járok, akkor örül, de amúgy ennyi. Már nem merek odamenni a termükhöz, mert félek, hogy a nyakára mászkálok. (Csak heti kétszer szoktam, egyszer lyukasban, egyszer meg együtt indulunk haza, de az utca végén el is válunk).
A kérdésem az, hogy ha bevallotta nekem, hogy meleg, akkor a barátomnak tekinthetem? Ezek szerint kedvel engem?
Kérlek, ne írjátok, hogy béna vagyok, én is tudom, hogy túl zárkózott vagyok.
Főleg meleg fiúk válasza érdekel, mert nincs senki más ilyen ismerősöm.
17/L
Köszönöm a válaszokat.
1. Nem keres magától.
2. Azt mondta, hogy meleg.
= Azt hitte, azért mész utána, mert tetszel neki, és szeretné egyértelműsíteni, hogy nem akar tőled semmit.
Ha nem keres magától, akkor tényleg semmit. Barátságot se. Az nem barát, aki 2,5 hónapig nem keres, mert nyár van. Nyugodtan hagyd a fenébe az egészet.
ja de utána még privátban is leírtad ugyan ezt:D
úgy kezded a kérdést, hogy "barátom", szóval te is érzed, hogy igazából nem a barátod. azt írtad elmélyült a barátságotok...ez miben nyilvánul meg? aztán azt, hogy véletlen szerűen találkoztok és nyáron egyáltalán nem.. én a barátaimmal nem csak néha futottam össze anno a sulifolyosón, hanem suin kívül is beszélgettünk, csináltunk programokat.. ő max egy ismerős/haver, aki ha meglát köszön meg váltotok pár szót. ha odaszállsz a terem elé és várod, nyilván nem kerülhet ki. ha egy felé mentek haza nyilván hozzád szól, már csak udvariasságból is. én nagyon sokszor mosolygok olyan emberre is, akire amúgy nem nagyon vagyok kíváncsi:D és bunkóság lenne elküldeni.
de ha magától nem keres, akkor tényleg nem akar veled barátkozni. előttem írónak is igaza lehet, lehet azt hiszi bejössz neki és tisztázni akarta, hogy barátja van. meg azt mondtad nem nagy titok, "mások is tudják, nem csak a suliból" szóval, akkor annyira nem titkolja, hogy csakis a legjobb barátainak mondja el. meg hát nem is egy olyan helyzetben mondta el neked ami azt sejtetné, hogy közel álltok egymáshoz. valszeg akkor már elmesélte volna neked, hogy randizik, összejött egy sráccal és nem csak azért mert láttad vele. abból amit leírtál az jön le, hogy évek óta ismeritek egymást és csak annyi történik, hogy néha összetalálkoztok a folyosón. szerintem próbálj meg rendes barátokat találni, akár sulin kívül vagy neten és ne ezen pörögj
Oké, mindenki válaszát értékelem és köszönöm. Az az igazság, hogy az utolsó hiába írja jól a dolgokat, van, amit nem lehet megmagyarázni írásban. Lehet, hogy az illetőnek csak ilyen mindenkivel kedves stílusa van, de amikor beszélgetünk, nem azt érzem, hogy nem is akar velem lenni. Nehéz ezt megmagyarázni. Azt hiszi, tetszik nekem... Nem tudom, ez felmerült bennem (mármint hogy ezt gondolja, nem pedig hogy tetszik), de valamiért nem gondolnám. Lehet, csak nekem egyértelmű, hogy barátkozni akarok. Mindegy, köszi a válaszokat. Kis javítás: azért ott túloztam, hogy mindig csak én keresem őt, de kábé 90%-ban.
Azt hiszem, a legjobb tanács tényleg az, ahogy beszéljem meg vele. Csak annak meg az a baja, hogy nyilván nem mondana igazat, akkor sem ha tényleg nem kedvel. Mármint nehezen tudom elképzelni, hogy megkérdezem, hogy le fog-e sz*rni jövőre, és megmondja, hogy "igen, és amúgy csak havernak tartalak, később nem fogsz érdekelni". Ezt nem szokták így az emberek. És akkor csak magamat járatom le.
"nem nagy titok, "mások is tudják, nem csak a suliból""
De ő nem biztos, hogy tudja, hogy tudják. Ő senkinek nem mondta el. Csak volt már, hogy hallottam, hogy melegnek hívták az osztálytársai, amikor nem volt ott. De ez nem azt jelenti, hogy ő akarja is, hogy így hívják.
A tetszés dologban meg az a fura, hogy más lányokra nem hiszi azt, hogy tetszik nekik?
Na, elképzelhető, hogy félreérthető vagyok, szóval:
- egyes emberek tudom, hogy tudják, de azok nem oda járnak a suliba, hanem általános iskolai barátai, meg egy utcában laknak vele meg ilyenek (pontosan nem tudom, mert másik városban lakik, mint én)
- a suliban nem hiszem, hogy elmondta bárkinek, mert ott rajtam kívül olyan ismerősei vannak, akikhez így időnként hozzászól, hogy mi a lecke, milyen volt az óra, el van velük, vannak, akikkel nincs baja, de így ennyi. nem nézem ki belőle, hogy nagyon el fog menni az osztálytalálkozóra mondjuk.
- arról nem ő tehet, hogy ennek ellenére tudják. például nekem is egyik ismerősöm mondta, amikor említettem a nevét, hogy "ja, az a meleg gyerek a XY osztályból?" - szóval így tudják, de ennek nem hiszem, hogy örül. nem mondta nekik, hanem kicsit látszik rajta, meg lányokkal lóg leginkább, de ettől még nem akarta volna az orrukra kötni, csak hát ez van.
"Meg hat lehet h mas lanyok nem jarkalnak utana"
Nem, de nem is hiszem, hogy sokkal több a kapcsolatuk annál, hogy néha beszélgetnek, aztán kész. Ő olyan, hogy könnyen elbeszélget bárkivel, de inkább felületesen. Ezért sem tudok kiigazodni rajta, mert nekem nem csak ilyen felületes dolgokat mond, hanem kicsit személyesebbeket is, de nem akarom leírni. Nem hú de nagy titkokat, csak azért nem olyat, hogy mindenkinek ezzel kezded.
Elmondta mert megbízik benned. És igen nyílván a barátjának tekint.
Nem kell aggódnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!