Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pride óta a melegek egyre jobban kezdenek feltűnősködi, vagy csak kimutatni, hogy ők mások?
Előre jelzem a kérdés NEM provokatív!
Tegnap hazafele egy (gondolom) fogyatékos meleg volt a HÉV-en csinálta ott a fesztivált, elég hangosan beszélt, egyértelműen kifejezte, hogy ő meleg...valami történeteket mesélt, hogy ilyen "fűtőtest", meg olyan "meleg jött be a szobába" megnyilvánulása volt 1 ismerősének...meg ő azt mondta, hogy "ő cuki"...na a lényeg egyértelmű volt, hogy ő meleg...
A fogyatékosságot úgy értem, hogy szellemileg lehetett vele valami, mert a beszéde is más volt, meg mondta a kallernak, hogy a haverja vele van és nem kellett fizetniük (pedig asszem a fogyatékosoknak is csak 90%-os bérletük van, de van ismerősöm akinek valami betegség miatt pl ingyen van az utazás).
Ma reggel meg a barátnőm mondta, hogy van 2 csaj a HÉV-en akik egyértelműen leszbik (én nem néztem meg őket, mert épp beszélgettem barátnőmmel és nem érdekelt).
De a kérdés, hogy mások is tapasztalják ezt, hogy jobban feltűnnek azóta, vagy csak nekem volt ez a 2 kivételes eset?
Egyedül a szülőn múlik, hogy ez káros-e a gyerekekre... Ha gyűlölködésre és undorra neveli őket - azaz gyűlölködve és undorral magyarázza el a szülő a gyereknek, hogy két azonos nemű ember is szeretheti egymást - akkor az káros, mert ok nélkül kelti a gyerkőcben a feszültséget, problémákat... Miért baj az, ha két azonos nemű ember szereti egymást? Mellékesen megjegyzem, hogy azokat a felvonulókat, akik számomra is érthetetlen módon Magyarország térképére fekete f@s2t festenek és papnak öltöznek rózsaszínű bibliával (ez pár éve volt, nem most!), én sem értem és nem is tetszik... Nem értem, mit akar ezzel kifejezni és az ilyen kirívó egyének miatt ítélik el olyan sokan ezt az egészet. Az idei felvonuláson nem láttam ilyen megnyilvánulást. Szerintem azzal nem lenne senkinek baja, ha pl. a szeretetet ünnepelnénk és a heterok is vonulnának, tehát ha nem konkrétan a melegekre lenne kihegyezve a felvonulás - ezt a gyerkőcöknek is könnyebben el lehetne magyarázni: azért vonulnak, mert a szeretetet, szerelmet ünneplik és két azonos nemű ugyanúgy szeretheti egymást ahogy egy fiú és egy lány. Speciel én nem tudnék mit mondani a gyerekemnek a fentebb említett érdekes megnyilvánulásról... Ha valakinek egyáltalán nem veszi be a gyomra a pride-ot, nem kell kivinni oda a gyereket...
Sokan azt hiszik, hogy ha két fiút vagy két lányt lát a gyerek csókolózni, akkor valami baja lesz - TÉVEDÉS!. Ti hány évesen kezdtetek el foglalkozni azzal, hogy ki kinek a kezét fogja?? Én kb. 13-14 évesen, ha jól rémlik... Gyerekkoromban le se sz@rt@m, hogy ki kinek ad puszit, ki kivel smárol az utcán, mert egyszerűen nem vettem észre, más foglalkoztatott: pl, hogy kapok-e fagyit, vagy megyünk haza és legózunk, focizunk, stb...
Amikor egy fiú és egy lány nyögdécselve nyalja egymás manduláját a buszon/héven és Te is ott ülsz a gyerekkel, akkor az nem zavar?
Kedves #5-ös:
2:50-től nézd meg mit műveltek a pride-on, ami igazából nem a buz1król szólna hanem az elfogadásról, de itt erre lett kihegyezve...
Am meg az irritált abban a gyökérben, hogy ott kiabált a HÉV-en, hogy ő mekkora egy homár, de szó szerint vagy 5x elmondta, hogy ő meleg...a mögötte ülőt láttam a szemem sarkából már ott tartott, hogy feláll és szájba vágja...
igazából nem vagyok az erőszak híve, de megérdemelte volna...igaz ha elindult volna megállítottam volna, mert attól, hogy fogyatékos meleg az a gyökér attól még nem éri meg agyonverni annyit kap érte mint egy normális emberért...
az pont nem zavar, ha 2 meleg otthon műveli a dolgokat, de ezek a figyelemre vágyó gyökerek megérdemelnének 1-2 pofont...
Én se kiabálom körbe a hév-en, hogy hetero vagyok, vagy éppen ki hogyan vélekedik rólam...
Előtte szerencsére nem volt ilyen alkalom és remélem a jövőben sem lesz...
Tegnap este azt hallgattam hazafelé a villamoson, hogy egy heteró pár a kocsi két külön végéből ordít egymással. Teljesen nyugodt maradtam volna, ha valaki felszólal ellenük. Az említett esetből ha mindenáron gyűlölködést akarsz szítani, akkor az ordítozó tömegközlekedőket utáld, és ne a melegeket. :)
Egyébként heteróként. hálás lennék egy meleg párnak, ha elsétálna a gyermekem előtt az utcán, mert tudnék vele arról beszélni, hogy a két bácsi szereti egymást, ahogy anya és apa is. És ahogy én is megfogom a párom kezét, ha együtt megyünk valahová, vagy ahogy egy puszit csenünk a leveskockáknál a bevásárlóközpontban, úgy ezt nekik is meg lehet tenni.
A gyerekedet, vagy a családi életeted ez nem fogja zavarni, és semmit nem fog átformálni, ebben biztos vagyok.
28 éves gyermekpszihológus
5ös válaszoló vagyok
kedves kèrdező, megnéztem a videót
-nem tudom hogy hányan vettek részt a tavalyi felvonuláson, de a videón papnak öltözött ember egyedül van. Vagyis 1 embert emeltél ki a tömegből
-a fèrfi nyilvánvalóan provokatív és megdöbbentő, de egyrészt maga is említi hogy ez egy szatírikus jelenség amit képvisel, másrészt valószínűleg kicsit többet jelent annál amit elsőre gondolsz. Én szerintem ez valami hasonló , mint amiért Alföldi egyik rendezését is támadták. Sokak szemében a piros fehér csíkos Nagymagyarorszâg valami misztikusan szent és sérthetetlen karakter amire még ráadódott mindenféle ősmagyar vallásosság, meg persze a kereszténység (amit nem tudom hogy lehet összeegyeztetni, de mindegy is). E mögé az "ezeréveskeresztényeurópapajzsa- überkirálymagyarturul" kultusz mögé bujva aztán lehet kiabálni, hogy az a magyar aki fehér, heteró, keresztény, vasárnap templomba jár, keményen dolgozó kisember, aki persze nem hagyja magát a gonosz imperialista nyugatnak beszippantani az erkölcsi fertőbe. Mert ott aztán mindent szabad....nézzük csak meg az ellentüntetőket , tuti hogy nagymagyarországos bakancsos rocker nagyonkemény csávók, akik a keresztény értékekre hivatkozva b** ziznak. Van ez a réteg, aki annyira büszke a "magyarságára", hogy ennek fényében jogosnak érzi hogy másokat lenézzen. Pedig semmivel sem kevésbé magyar az, aki a himnusz után nem skandálja hogy vesszen trianon.
Lehetne még erről sokat beszèlni, de ennèl a kérdésnél nem ez a téma , csak azért írtam, mert az említett videóra reagálok. Én úgy gondolom, hogy a csávó ezt a nevetségesen felèpítgetett kultuszt akarta ironikusan ábrázolni, hogy tükröt állítson mindenki elè, aki többet képzel bele abba, hogy hova született, mint kéne. Nem mintha èn ne szeretnèm Magyarországot, csak nevetségesnek tartom azt, hogy különbnek tartsuk magunkat másoknál egy olyan tény miatt amiről nem tehetünk (hogy hova születtünk).
Én magam nem csináltam volna ilyen provokatíb jelenetet, de én magam heteróként soha nem is èltem át azt a kirekesztést ès megkülönböztetést, amit a melegek. Így aztán meg tudom érteni. De nem tartom a legjobb eszköznek persze.
-összegezve, még ha nem is érdekel ez az egész, vagy nem értesz egyet vele, akkor sem akoothatsz vèleményt egy embercsoportról egy ember viselkedése alapján.
-az "èn elfogadom a melegeket, de..." kezdetű mondatoknak pedig általában az az értelme, hogy nem fogadod el őket. Ha nem hiszed, olvasd vissza amit a négy falról írtam, és nézd meg, hogy a meleg válaszolók egyetértettek vele. Pluszt ugyan ezt bizonyítja hogy hány ember van kint a pride-on.
#16-os: én nem a zászlóra gondoltam hanem arra amikor oda megy a másik csávó és ott lecumizza...
Azok akiknek nincs feltűnési viszketegségük azok nem zavarnak, de találkoztam néhány provokatív egyénnel és a kérdésem erre irányult, hogy a pride óta más is tapasztalt e ilyet...tehát, hogy ilyen provokatív meleggel találkozott e valaki, vagy csak nekem hozta így a sors...
Minden oldalról vannak kiemelhető példák akármilyen vallást, politikai nézetet, történelmi példát...bármit vizsgálunk bárhol találunk kivetnivalót...
Provokálni csak azt lehet, aki fél attól, amit nem ismer. Fél, mert gyengeelméjű - és gyűlölködik, mert fél.
Akinek szilárd jelleme van, az nem húzza fel magát a külvilág ingerein, nem vesz mindent ellene irányuló támadásnak, provokációnak, mert lepattan róla mindaz, ami a gyengéket és tudatlanokat frusztrálja. Nem az ismeretlen dolgok pusztulását kívánja, hanem igyekszik megismerni azokat.
A melegek jórészt ismeretlenek a társadalom számára, némely feltűnősködő egyedek miatt kialakul róluk egy igencsak riasztó, idegen kép, ami megrémíti az egyszerűbb embereket, akiket olyan babonaságok kísértenek a homokosokkal kapcsolatban, amik a középkorra emlékeztetnek. Ilyenek, hogy a gyerekek "elkapják" a bziságot, ha látnak két férfit kézen fogva sétálni, és egyéb baromságok.. Ezeket a hiedelmeket csak oktatással, ismeretterjesztéssel lehet felszámolni, ugyanakkor a jelenlegi hatalmi rendszernek ez ellenérdeke. A rabszolgaállam, amelyben élünk, abban érdekelt, hogy a "polgárok" lebutított primitív masszává zülljenek, a posványban való dagonyázásban pedig jól jön, ha vannak ellenségképek is, akikre lehet fogni a sikertelenséget saját sötétségünk helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!