Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Pride-osok! Miért gyűlöletkeltéssel, arroganciával akarjátok elfogadtatni magatokat?
Én, mint hetero elfogadom, hogy vannak melegek, soha nem is megyek ki "tüntetni" a Pride ellen. De mikor felvonultok, nem egy vagy két emberen látom a provokációt, s azt, hogy nem elfogadtatni akarjátok magatokat (ami a célotok amúgy) hanem ingerlitek a heterokat plakátokkal, és az obszcén megnyilvánulásotokkal.
Tisztelet a kivételnek, látom azt is, hogy vannak "normális" vonulók is, de nyilván a médiának nem ez az érdekes fele, amit felém fognak utána sugározni.
Szóval én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy miért Í G Y kell felvonulni. Nem hiszem el, hogy ezzel elfogadást értek el bármikor, bárhol.
31.
Így az őskorban döntötték el hogy kinek van "igaza". Ha te is ennek a híve vagy akkor költözz ki kambodzsába és élj a kannibálok között. Kultúremberek országában népszavazással rendezik a vitás kérdéseket. Példa: Írország. A népszavazáson az emberek jelentős többsége megszavazta hogy legyen melegházasság. Ennyi.
Én nem vagyok homofób, nem undorodom tőlük, nem tartom őket értéktelenebbnek. Ha valaki egy társaságban mellékesen közli, hogy meleg (volt már rá példa) és esetleg elkezd a kapcsolatáról beszélni, nem tartom elfogadhatatlannak, undorítónak egyáltalán, normálisnak tartom. Van ilyen, ha beszélni van kedve róla egy arra fogékony közegben, miért ne tehetné meg? Semmi gond nincs ezzel. Én is megbeszélem a barátnőimmel/barátaimmal a lelki és párkapcsolati dolgaimat, de csak és kizárólag velük. Nem emlegetem föl senkinek sem a heteroszexualitásomat, a vonzalmamat xy személy iránt, csak olyanokkal beszélek róla, akiket tudom, hogy érdekel. A szexualitás egy ilyen téma, magánügy. Ez nem azt jelenti, hogy titkosnak kellene tekinteni, hanem, hogy indokolatlanul ne toljuk már egymás arcába, hogy kivel fekszünk le. Egyszerűen nem illik. A melegek (transzneműek, leszbikusok, stb.) egy rétege azt gondolja, hogy ha agresszívan az emberek arcába tolja a szexuális irányultságát, identitását, akkor pozitív irányba fog változni az emberek véleménye, megítélése róluk. Egyfelől értem, hogy szarul érzik magukat, tényleg vannak buta emberek, akik a saját frusztrációikat élik ki bármilyen átlagtól eltérő célponton (mint pl. melegek, kövérek, csúnya emberek, mozgássérültek, afrikaiak, stb.) Sajnos ilyenből sok van, ezeket az ostoba embereket nem lehet megváltoztatni, mert önzőek és olyannyira betegek már szellemileg, elvakultak valami vallástól/ ideológiától, amikkel pusztán csak azért azonosult, hogy valami támaszt találjon semmitmondóan üres életében és valami képzelt értékkel ruházza föl.
Viszont, amire szeretnék kitérni, azok az alapvetően nem ilyen hozzáállású emberek véleményének formálása (mint pl. én). Mint már említettem semmi bajom nem volt soha a melegekkel alapvetően. De komolyan. Viszont ez a folyamatos melegpropaganda (mint pl. pride, meleg plakátkampány, stb.) kezdi az én zsebemben is kinyitni a bicskát. Nem értem ezt a "láthatatlanság" dilemmát sem... Miért baj az, ha az ember nem köti más orrára lépten-nyomon a magánéletét? Ha én meg tudom beszélni a barátaimmal a dolgaimat, akkor a melegeknek miért nem elég ugyanez? Rólam sem tudja egy járókelő megállapítani, hogy hetero vagyok vagy leszbikus, de ez nem is zavar. Az egyetemen se kérdezte meg soha senki. Sehol. Miért kell ebből problémát csinálni? Ha az öltözködéssel kifejezi az ember, akkor értelemszerűen megnézik a járókelők (ha annyira szokatlan, vagy ízléstelen), de ugyanez van pl. kék hajú öregnénikkel, más kultúrájú emberekkel, a punkokkal, emósokkal, gothokkal, death metálosokkal, bárkivel, aki bármivel ki akar tűnni. Tehát pl. egy szivárványruhás meleg (márha erre van gusztusa) bármikor vehet föl ilyen ruhát, mert kb. ugyanannyira lesz majd feltűnő, mint az előzőleg említett pár példa. Egyébként már sokkal durvább dolgok is léteznek, szerintem egy feketére tetovált szemgolyó és bőr alá beültetett szarvak sokkal meghökkentőbbek, mint egy nőiesebben felöltözött meleg férfi. Természetesen egy férfinak nem állnak jól a nőies cuccok bárhonnan is nézzük, ezért érthető szerintem, ha az átlag visszataszítónak találja.
Tulajdonképpen a felvonulással nem tudom mi a cél. Mert kristálytisztán látszik, hogy mióta ez van, még azok az emberek is ellenzően lépnek föl, akik nem utálják a melegeket. De ez a hivalkodás, az a tény, hogy a kormány súlyos pénzeket költ egy ilyen rendezvény biztosítására, csak hogy egyes melegek jobban érezzék magukat, sok embert felhergel. Mert ez egy hülyeség és pénzkidobás.
Pont ellenkező eredményt ér el ez a felvonulás (+plakátkampány), mint amit állítólag szeretne. A gyomrom forog az ízléstelen szívárványszínű, gelly, nyálas hangulatú grafikáktól, a mosolygósan provokáló arcoktól a plakátokon. Hátborzongató. Ha valamit ennyire beletolnak az arcomba, az azonnal, önkéntelenül ellenérzéssel tölt el, bármi is legyen az. Pár ilyen témájú cikk alatti kommentekbe is beleolvastam, konkrétan azt láttam, hogy a meleg aktivisták (vagy szimpatizánsok) provokálják, basztatják az embereket, ráadásul volt, hogy olyat is, aki tök normális hangnemben leírta az enyémhez hasonló véleményét. Ilyenkor nem is tudom mit gondoljak, ki is a kirekesztő és gyűlölködő? Így akarja meggyőzni az embereket, hogy kiforgatja a szavaikat, személyeskedik és sérteget? Én megértem, hogy rosszul eik valamiért a melegeknek, ha azt mondják, hogy tartsa meg magának a szexuális életét, természetellenes a magatartásuk stb. de áh. Én full leszarom tényleg, ki kivel fekszik le, vagy kivel él együtt, ugyanolyan emberek, dolgoznak, tanulnak, buliznak, stb. a nemi élete meg nem rám tartozik. Felőlem fogják meg egymás kezét az utcán, kit izgat? De ne nyalják falják egymást! Természetesen ez a heterókra is vonatkozik. Undorító mások cuppogását hallgatni közvetlen közelről pl. egy buszon. Szóval mindenki tartsa tiszteletben a másikat, tanuljon meg viselkedni az utcán és más nyilvános helyeken, tartsa meg magának a magánéletét, beszélje meg a hozzá közeliekkel és kész.
A pride szervezők meg próbálják meg azt, hogy leállnak ezzel az egésszel, nem csinálnak több kampányt, és mikor lecseng ez az egész, az emberek nem fogják azt érezni, hogy a csapból is a meleg téma folyik, akkor minden bizonnyal nyugodtabbá válik majd a helyzet, akkor mutatkozik majd meg mennyire természetessé vált ez az egész jelenség, hiszen már jó sok ideig szem előtt volt. De elég volt már az önsajnálatból, a kisebbségi komplexusból és a provokációból. Felvonulhatnának ennyi erővel a csúnya emberek is, vagy bárki aki kitalálja, hogy nem érzi jól magát a bőrében. Kb. ennyit akartam mondani a témával kapcsolatban.
Előző vagyok. Végigolvastam a többi kommentet, és valahol megértem, hogy a melegek szeretnének ugyanúgy viselkedni a párjukkal nyilvánosan, mint a heterók. Nehéz lehet így tényleg. Viszont lehet, hogy ki kéne próbálni mi történik, lehetséges, hogy pár megrökönyödött pillantáson kívül nem történne semmi. Nyilván skinheadek vagy focidrukkerek jelenlétében nem ajánlatos, de valljuk be, ezek jelenlétében semmiféle extrém másság nem ajánlatos. Belekötnek mindenkibe, aki furcsán öltözködik, más a bőrszíne, a gothokba, rockerekbe, zsidókba, stb. Nem igazán értem ezeknek a tuskóagyúaknak az észjárását, de nem is akarom. Belőlük biztosan agressziót váltana ki egy nyilvánosan elcuppanó búcsúcsók, vagy kézfogás, de azt gondolom, a többi ember nem járna el ilyen módon. Szokatlan, ennyi.
Egyébként nagy tévedés, hogy a focihuligánokat ne ítélné el egy jóérzésű ember. Elfogadhatatlan és félelmetes, amit csinálnak. Én komolyan parázok, ha véletlenül egy ilyen csorda közelébe kerülök, pedig se nem vagyok meleg, és az öltözködésem se kimondottan extrém. Egyszerűen kiszámíthatatlannak tartom őket, olyanok, mint a veszett kutyák. Borítékolom, hogy ezek az emberek nem fogják elfogadni a melegeket, kár minden igyekezet. Észre kéne venni, hogy sokkal könnyebben megszokják az emberek, elfogadják, ha nincs ennyire túllihegve. Szóval remélem összejön.
A melegházasság és gyerekvállalás már egy bonyolultabb téma, sok szociológiai tanulmányt kéne hozzá olvasnom, szakértőnek kéne lennem, úgyhogy inkább nem foglalnék állást a kérdésben. Fogalmam sincs, hogy a gyerek szempontjából ez mennyire káros, vagy sem.
33-34!
Tudod milyen jó érzés egy ilyen kommentet elolvasni melegként? :) Nagyon jó. Mert ugyan nem értesz egyet a felvonulással, nem látod be hogy miért van szükség rá, de a megközelítésed nyitott. Hajlandó vagy elgondolkozni a dolgon, nem csak egy szempontból megnézni. És tulajdonképpen ez a célja a pridenak. Hogy gondolkodásra késztessen. Ha láthatatlanok lennénk teljesen akkor vajon te szenteltél volna fél órát, vagy nem tudom mennyit, ezeknek a dolgoknak a végig gondolására? Nem biztos. Ha egy téma nincs szem előtt, ha nincs napirenden, akkor egy idő után nem foglalkoznak vele, elfelejtik. Márpedig amíg van gyűlölködés, meg félni kell ha megfogjuk egymás kezét, addig nem lehet hagyni hogy elfelejtődjön a téma. Lehet hogy egyszer eljön majd az idő amikor nem lesz szükség a pridera. Amikor a törvény előtt és az emberek szemében is egyenlőek leszünk. De addig nem szabad felhagyni az érdekképviselettel.
Azért kerül a magyar államnak pénzébe a biztosítás, mert sokan atrocitásokat hajtanának végre, ha nem tartanák vissza őket a rendőrök. Egyébként meg állami feladat a rend fenntartása a közterületeken. Azt meg előre tudják hogy a felvonuláson elég komoly biztosításra van szükség, minden évben. Egyébként egy bármikor megtartott gárdafelvonuláson is mindig ezrével voltak a rendőrök. Az is pénz volt. De ezen nem kell fennakadni, ez a rendőrség feladata, hogy a közrendet biztosítsa minden körülmények között.
Engem nem a pride késztetett gondolkodásra a témáról, persze a kommentem ebből a témából kifolyólag íródott, de nem ez a felvonulás volt az, ami megmutatta nekem, hogy léteznek melegek. Gyerekkoromban is tudtam, hogy vannak melegek, néhány ifjúsági magazinban is sokszor volt erről szó, személyes történetekkel, stb. Ezen kívül, akkor is elgondolkodtam a témán, mikor ilyen embert ismertem meg és a barátom lett. Mióta megtudtam, hogy van melegfelvonulás vagy pride, maximum azon gondolkoztam el, hogy mennyire szánalmas ez az egész magamutogatás. Engem nem érdekelnek alapvetően nagy tömegben az emberek, irtózom tőlük. Ha viszont úgy hozza az élet, hogy új emberekkel ismerkedek meg, akkor nyitott tudok lenni.
Ha a melegek felvonulnak, még ha nagy %-ban kulturáltan is (hozzáteszem nézegettem fotókat, amiken azért eléggé gusztustalan és provokatív dolgok is megjelennek, talán szólni kéne ezeknek a melegeknek, hogy ne vegyenek részt a rendezvényen - ha már tényleg muszáj megrendezni) a sötét bunkók odamennek majd hőzöngeni, mert az egész felvonulás egy nem természetes jelenség, nem csak úgy sétálnak, hogy épp kedvük szottyant, hanem meg van rendezve, szivárvány zászlókkal, transzparensekkel, rendőrökkel, kordonokkal körbevéve (és ugye a sok-sok pénz, forgalmi dugó, lárma, stb.) jó ürügy nekik a balhéra. Nekik a focimeccs is ürügy a balhéra. Bármi. Sima ember nem hiszem, hogy odaállna a kordon mellé mocskosb***zni, maximum csúnyán nézne és a fejét csóválná értetlenül. Az öreg papi sem fogja már másképp gondolni, a skinhead se, de sok ember ahogy látom inkább le**rja a témát, lehet, hogy viccesnek, vagy undorítónak találnák két férfi nyilvános csókolózását (amit egyébként heteróként sem illik nyilvánosan művelni, én a párommal a nyílt utcán, vagy társaságban max apró puszit váltunk, fogjuk egymás kezét - egyszerűen nem tartozik másra), de szerintem a meleg lét már annyira nyilvánvalóvá vált, él a köztudatban, hogy szerintem egy átlag embert nem érne meglepetésként ez a dolog. Nemrég láttam egy videót, ahol direkt tesztelték (asszem Budapesten), hogy mi történik, ha két pasi kézen fogva sétál, rögzítették a reakciókat rejtett kamerával - hát ha hinni lehet a videónak, rohadtul semmi atrocitás nem történt, le se fosták őket, sőt a kiscsajok cukinak nevezték őket, a legdurvább beszólás pedig a b*zi v a köcsög volt, amit valami műmájer rokker társaság egymás között konstatált (nem nekik mondták). Szóval lehet, hogy a helyzet már régesrég megváltozott, de mindig lesznek olyanok, akiknek a melegekkel kapcsolatos attitűdje, a vallásuk, neveltetésük, életkoruk, stb miatt már nem valószínű, hogy gyökeresen megváltoztatható. A többi embert meg felesleges idegesíteni felvonulásokkal (amúgy ugyanúgy idegesít a többi felvonulás is, a meleg főként azért, mert ott extrémitás is megjelenik az öltözetekben, viselkedésben).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!