Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Pride-osok! Miért gyűlöletkeltéssel, arroganciával akarjátok elfogadtatni magatokat?
Én, mint hetero elfogadom, hogy vannak melegek, soha nem is megyek ki "tüntetni" a Pride ellen. De mikor felvonultok, nem egy vagy két emberen látom a provokációt, s azt, hogy nem elfogadtatni akarjátok magatokat (ami a célotok amúgy) hanem ingerlitek a heterokat plakátokkal, és az obszcén megnyilvánulásotokkal.
Tisztelet a kivételnek, látom azt is, hogy vannak "normális" vonulók is, de nyilván a médiának nem ez az érdekes fele, amit felém fognak utána sugározni.
Szóval én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy miért Í G Y kell felvonulni. Nem hiszem el, hogy ezzel elfogadást értek el bármikor, bárhol.
19!
Elhiszem hogy nektek ezt nehéz lehet elfogadni. De azért elég sok heterónak már sikerült, szóval azért nem is lehetetlen. Csak van egyfajta nagyon szélsőségesen elutasító réteg, akik nem a melegek bizonyos megnyilvánulásait utasítják el, hanem az egész embert magát, a puszta létezését is gyűlölik egy meleg embernek. Az ilyennel nem nagyon lehet sajnos mit kezdeni, pedig tuti hogy nekik is van meleg ismerősük csak nem tudnak róla.
Amugy hidd el hogy nekünk is baromi nehéz elfogadni ezt a dolgot. Van aki évekig küzd vele. Én is próbáltam megváltoztatni magam. Menyasszonyom is volt. De nem ment.
És amikor egy meleg végre nagy nehezen elfogadja magát, és nekiállna élni az életét akkor meg jönnek ezek a gyülőlködő dolgok.
Semmilyen extra jogot nem akarunk, sem reklámozni nem akarjuk a melegséget sem népszerűsíteni(egyébként nem is lehet, ez tiszta genetika, mint ahogy én sem tudtam heteróvá változtatni magam úgy ez visszafelé sem menne).
Csak ugyan azokat a jogokat akarjuk mint a heteróknak. Mert most a törvények nem egyenlő jogokat adnak sajnos.
Az a szöveg amit meg mondanak hogy "tartsátok a négy fal között" . Persze ami a négy fal közé való azt mi is ott tartjuk. Ez szexualitástól függetlenül minden embernek nyilvánvaló. De azt hogy örülök a páromnak mert hazajött, és várom a reptéren már nagyon és alig várom hogy megöleljem és megcsókolja mert nagyon hiányzik, ezt nem tehetem meg a többi ember miatt. Kénytelenek vagyunk irulva pirulva szépen hazamenni és csak otthon ölelhetem meg.
Csak próbáld ki te is egyszer, de komolyan. Viselkedj úgy egy két hétig mondjuk mintha titkolni kellene a szexualitásodat. Pároddal nyilvános helyen abszolút nem látszhat a viselkedéseteken hogy szeretitek egymást. Nem mehetsz oda az utcán vagy szórakozóhelyen csak úgy egy lányhoz, hazudsz a munkahelyeden egy képzeletbeli párt nehogy kirúgjanak mert megtudják az igazi párod stb stb.
Ha kipróbálnád rájönnél hogy ezt egy életen át csinálni nagyon kemény dolog. És emberek ezrei kénytelenek így élni mert nektek nem tetszik a melegek látványa. Azért ez elég baromság hogy igy van.
24!
A felvonulás is ezt próbálja elérni amit fentebb leírtam. Hogy ne legyen az ember melegsége egy olyan dolog ami alapján megbélyegzik őt. Amúgy vannak hasonló programok mint amit mondtál. Pl.: Melegség és megismerés. Meleg emberek mennek el középiskolákba ahol elmondják a személyes történetüket válaszolnak kérdésekre stb. Ezek az emberek szakmailag fel vannak előtte alaposan készítve mindenféle szituációra ami előfordulhat.
De például erre a programra is csomóan azt mondják hogy "igen igen a melegpropaganda már a gyerekeket is támadja, mocskos roh*adék buz*ik tönkre akarják tenni a családokat stb." Az a baj hogy akik gyűlölik a melegeket azok kb semmit sem tudnak róluk. Hogy hogy lesz valaki meleg. Meg lehet e változtatni stb. Ezekről a kérdésekről nem tudnak semmit. Számukra a meleg ember egy távoli undorító lény aki ártani akar. Amíg ezek az emberek nem hajlandóak legalább megpróbálni elgondolkozni ezeken a kérdéseken addig nem lesz változás. Egyszerűbb nekik nem gondolkozni egy percet sem, hanem bevágni 6 üveg sört a kocsmában és kimenni mocskosbu*zizni egy jót a felvonulásra.
Szóval én nem látom azt hogy a melegfelvonulás az egészében véve miért lenne provokatív. Mert az ok hogy van egy pár ember aki tényleg kirívó. De észre kéne venni hogy az az ember nem azért kirívó mert meleg. Hanem amúgy is ilyen lenne heteróként is. Nem a melegségtől lesz valaki provokatív.
Szerintem egyébként próbáld ki hogy beszélgetsz élőben meleg emberekkel. Meg fogod látni hogy semmi fura nem lesz bennük. Ugyan olyan emberek mint más.
Ez a "senkit nem érdekel hogy meleg vagy" szöveg ez marha álszent.
Persze... ez a duma, nem érdekel a magánéleted, de ha valakiről "gyanítják" hogy meleg, akkor már megy a kavarás meg a pletyka, hogy ó "ő biztos az" stb.. Szóval ennyit erről a magánéleted senkit nem érdekel dumáról.
A másik 1 napot szerintem mindenki kibír, mikor a melegek felvonulnak, a heteró embereknek az egész életük egy "felvonulás".
Elég volt abból, hogy mi legyünk folyton az áldozatok és az alattvalók. Nem vagyok hajlandó csak azért uniformizálódni, mert így fogadnak el. Itthon akkor élhet jól egy meleg, ha a másik meleget is utálja és elfogadja, hogy a nőiesebb meleg a beteg. Vagy ha heterónak játsza magát, amivel elérik itthon azt, hogy a melegek is széthúzóak egymás közt.
Én leszbikus vagyok, de sosem voltam még Pride-on. Láttam róla képeket, és csak nagyon, nagyon kevesen provokatívak. Viszont én őket is megértem. Ha te is ekkora gyűlölet célpontjaként élnél egy olyan dolog miatt, ami nem is rossz és még csak nem is te tehetsz róla, akkor tudnád, miről beszélek.
Vannak olyan országok, ahol a homoszexualitás büntetendő. Tudok olyan helyekről, ahol egy nőt megerőszakolják az ismerősei, ha kiderül róla, hogy leszbikus, hogy "heteróvá tegyék". Valahol megégették a homoszexuálisokat, és még most is vannak b.u. ziverők.
Engem is szétvet az ideg, amikor olyan graffitit látok, hogy "ro.hadt b.u. zik" vagy "írtsd a m.ocskos b.u. zit".
Kedves kérdező!
A prideon vonulók 99,9%-a semmi obszcén viselkedést nem tanúsít, a maradék meg csak a felvonulás miatt öltözik így ki. Mellesleg azt ugye tudtad, hogy a nőnek öltözött férfiak között rengeteg a heteroszexuális is? A felvonulásnak az a lényege, hogy az emberek igenis felfogják, a melegek is léteznek, és nekik is ugyanannyi jog jár, mint a heteroszexuálisoknak.
Nekem meg képzeld el, a tököm tele van az álszent emberek hisztériájával, nyavalygásával. Jönnek istennek, a Bibliával, az erkölccsel, de mind ez csak és kizárólag a melegekre vonatkozóan. Akik ezeket hozzák elő, 20 éve egy darab misén nem voltak, a Bibliát egyáltalán nem is ismerik, tojnak az egész vallásra, rengeteg parancsolatot megszegtek, és az erkölcs magaslatán sem állnak és nem is álltak soha. Én meg az ilyen barmokat tartom mélységesen provokálónak. Engem ne oktasson ki egy olyan az erkölcsről, aki "mocskos b...zizik" a korlát mögül, meg minden második szava a b..zmeg. Engem ne oktasson ki olyan a Bibliáról, aki 30 éve ki se nyitotta, és sosincs vasárnap misén! Engem ne oktasson ki olyan a "bűnökről, meg Isten általi nem-elfogadásáról", aki kapásból mindennap megszegi Isten 8. parancsolatát (Mások becsületében kárt ne tégy), valamint a felebaráti szeretet nyomát sem látni az illetőben.
Tulajdonképpen nem is értem, hogy mi a franctól lesz homofób valaki. Se a médiában, se sehol nincs szó a melegekről, semmilyen melegekkel kapcsolatos plakátot nem láttam eddig, az általatok annyira híresztelt "meleg propaganda" meg soha az életben nem is létezett. Egy szexuális orientációt hogyan lehet mégis "eltanulni"? Ez nem egy foglalkozás, nem egy hobbi, nem egy divat....ehhez semmi más nem kell, csak józan paraszti ész, hogy valaki ezt felfogja, és megértse, de sokan még erre sem képesek soha. És ez itt a nagy tragédia inkább. Mellesleg a tudósok/pszichológusok is bebizonyították, hogy minél hangosabban és jobban szidja valaki a melegeket, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az illető látens homoszexuális, csak ezt gyűlölettel fojtja el.
Ezt a pszichológiában projekciónak hívják: azaz valamilyen tulajdonságot, érzést nem bírsz magadban elfogadni, ezért ezt másokban ítéled el.
Rengeteg heteroszexuális rendezvény van, ahol nem a 0,5%, hanem 50% a provokáló (részeg turbómagyarok, rendkívül alúlöltözött és buta lányok, mocskosan üvöltöző és a várost szétverő drukkerek, stb...), ezekkel érdekes még sincs gondja senkinek.
Igen, az bezzeg nem gond, ha huligánok verik szét a várost és mocskos pofájuk van. De megy a szövegelés az erkölcsről meg a vallásról, miközben akik leginkább azt hangsúlyozzák azok a legnagyobb szemét emberek.
Eleve nekem vérlázító volt a Coming Out című film, amit én nem tudok humorra venni, érdekes módon az ilyesmi máshol botrányos lenne.
Ez egy film ahol az a szemlélet jön át, hogy lám a bziknak elég egy kis baleset és máris minden visszazöken a "normális" kerékvágásba és heteró lesz, mintha mi valami selejtes, kijavítandó, hibás emberek lennénk.
Nem, ebből elég volt. Elég volt a sok hazugságból, a képmutatásból és más hibaztatásából.
Sajnos emiatt is azon vagyok, hogy külföldre költözzek.
Nemtudom miért de van egy olyan érzésem hogy idén nagyon sokan leszünk a pride-on. Valahogy azt érzem a többi melegnél(főleg a miniszterelnök ostoba beszéde után) hogy most már tényleg elég ebből a másodrendű státuszból.
"20 esztendőnk hatalom!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!