Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi baja van az embereknek a meleg férfiakkal?
elég szomorú, hogy egy ilyen kérdés alatt a válaszok 90%-a homofób....mindig újra meglepődök rajta, hogy milyen rossz a helyzet Magyarországon. Pedig mindenki hangoztatja ugye, hogy milyen elfogadó társadalom vagyunk . Nagy lóf***szt. Itt a példa, hogy nem.
-aki azt mondja, hogy aberrált, vagy nem normális, az nem fogadja el
-aki azt mondja, hogy miért nem öltözködnek úgy mint a heterók, az nem fogadja el
-aki azt mondja, hogy ne fogják meg a melegk egymás kezét az utcán, vagy ne puszilják meg egymást mikor tlaálkoznak, mert "ezt kell látnia a gyerekeknek", az szintén nem elfogadó
-van egy határ a melegfelvonuláson valóban közszeméremsértést elkövető kicsiny hányad, és mindenki más között. nem értem, hogy az emberek nagy része miért mindig ezt hozza fel példának, mintha az összes meleget ez jellemezné a legjobban. Pedig a nagy rész ott is csak csendben, jókedvűen vonul, színes zászlóval, meg színes ruhákban. A melegfelvonulásra szükség van, pont azért, mert ez a szitu. Nem illetik meg őket olyan jogok, mint a heterókat. Ezért van szükség arra is, hogy beszélünk erről a témáról. Marha jó fej magatartás az, hogy "szerintem te aberrált vagy, nem így kéne öltöznöd/beszélned/gesztikulálnod stb. De egyébként nem akarok erről besézlni, csinálj a hálószobádban, amit akarsz. " Vagyis, amíg én heteróként elmondom, hogy engem zavar, hogy egy meleg mit csinál, addig besézljünk róla, de aztán rögtön le is zárom azzal, hogy amúgy engem nem érdekel ez a téma.
-még annyit csak, hogy hála a hsuzonegyedik századnak, bizonyítva van, hogy a melegségre van genetikai hajlam (nyilvná ez nem ilyen egyszerű, mert ezer dolog határozza meg egy embere szexuális identitását, de a hajlam megvan). Innentől kezdve mindenki, aki szerint dönthetnének másképp, láthatja, hogy téved. Ha nekik ez így jó, és így természetes, akkor senkinek semmi köze hozzá.
le kéne már vetkőzni ezt a csőlátású gondolkodást.
Már hogy lenne természetellenes? Gondolkodj már ember. Az ember megjelenése óta jelen van. Rengeteg fajnál is megfigyelhető, mikor túlnépesedés van, akkor megnő a homoszexuális egyedek létszáma, hogy csökkentsék az egyedszámot. Ha egy populációban nincs dinamikus egyensúly, ott gáz lesz. A mi populációnk is gradációban van, amit követ a degradáció. Ez a természet rendje. Persze máskor is degradáltuk már a saját fajunkat(I , II Világháború). Most is lehet ez, de a természet is elvégzi ugyan ezt.
Az már természetellenes, hogy élnek még emberek. Már rég ki kellett volna halnunk, ha természetes dologról akarunk beszélni. Tudod a jövőbeli generációkban az összes férfi meddő lesz. Természetes úton többet nem fog gyerek születni. Akkor mit fogsz mondani? (meg a többi hasonló felfogású ember) Az is természetes úton egyenlő lenne a kihalással.
Csak annyi h ez nem normalis dolog.Ez egy ferde hajlam erre.
Engem nem naon izgat amig nem elottem csinaljak.Amugy meg ha kozvetlen valaki elott "szerelmeskednek" az altalaba zavarja.Ha meg meg melegek is akkor annak nagyobb sugaru hatokore van.
Én elfogadom a melegeket, mert...miért ne?
Ha valakinek szőke a haja, nem fogok undorodni tőle...
És tőlem a szőkék is ugyanúgy megölelhetik egymást az utcán, mint bárki más...
Akkor a melegek miért ne tehetnék?
Azért, mert szűk látókörű, "önző" emberek vannak?
Csak a heterók lehetnek boldogok?
Azt hiszem, ebbe bele kellene gondolni... a melegség se nem természetellenes, se nem undorító, és ha valaki így gondolja, akkor nem szeretném, hogy leendő gyerekeim lássák, ahogy "undorítóskodik az utcán".
Nem akarok veszekedést szítani, de ezt le kellett írnom...
Szóval:nekem semmi bajom a melegekkel :D
Nekem nincs bajom a meleg férfiakkal!
Elfogadó vagyok,mert hiszen nem tehetnek róla,hogy ilyenek születek!
Ők is emberek!
Nem mindenki megy el közülük sem a melegek felvonulására
nem kellene itélkezni mások felett,de sajnos nagyon sok ember ez teszi!
Szerintem amíg nem bántja a másik embert addig senkinek semmi köze nincsen hozzá!
Amúgy a hálószoba is magán szféra,ez a magán élethez tartozik!
Senkinek semmi köze nincsen hozzá!
Ez egy érdekes felvetés. Miért kéne bárkinek is elfogadnia a melegeket? Miért kéne bárkinek is elfogadni bárkit és bármit? Az a fontos, hogy mindenkit egyenlő jogok illessenek meg és hogy senki ne sértsen törvényt mások kárára. Engem se fogad el sok ember és nem is akarnám, hogy elfogadjanak, csak azért mert én azt szeretném. Joga van bárkinek nem egyetérteni azzal, amit csinálok.
"van egy határ a melegfelvonuláson valóban közszeméremsértést elkövető kicsiny hányad, és mindenki más között. nem értem, hogy az emberek nagy része miért mindig ezt hozza fel példának, mintha az összes meleget ez jellemezné a legjobban."
Egyrészt a tv-ben csak őket mutogatják. Másrészt a többi meleg aki csendben vonul, az nem szól rájuk, vagyis egyetértően közösséget vállal velük.
"Nem illetik meg őket olyan jogok, mint a heterókat."
Milyen jogok? Házasság? Gyerekvállalás? Most akkor én is tüntessek, hogy miért nem mehetek be a női wc-be?
A családi hagyományoknak funkcionális és biológiai alapjai vannak. A nemi szerepek lerombolása társadalmilag kontraproduktív lenne.
miért kéne elfogadni
-mert a melegség nem életfelfogás, nem filozófia, nem értékrend, nem hit, nem gondolkodásmód. Nem olyan, mint vegetáriánusnak lenni, vagy punknak lenni, vagy hippinek lenni. Ahogy írtam fentebb is, ikerkutatásokkal bebizonyították, hogy van genetikai hajlam. Az egypetéjű ikreknél szignifikánsan nagyobb (ha jól emlékeszem, kétszer akkora) az esélye, hogy ha az egyik meleg, akkor a másik is az lesz, mint a kétpetéjűeknél. Az egypetéjű ikrek genetikai állománya megegyezik.
Vagyis, mivel ez egy szexuális irányultság, amire ráadásul van hajlamosító tényező, ezért gondolnám, hogy egy fejlett társadalomban ahol nem középkori gondolkodást követünk, igenis el kéne fogadni. Mivel te sem tehetsz arról, hogy milyennek születtél és elvárod, hogy fogadjanak el olyannak, amin nem tudsz változtatni (vagy csak úgy tudnál, hogy megtagadod azt, ami vagy). Ez kb olyan, most egy buta példát felhozva, mikor egy nő azért szól le egy férfit, mert túl kicsit a férfiassága.
-melegfelvonulás
igen, szerintem sem jó úgy, és abban a formában, ahogy most megy. Nem támogatom a közszeméremsértést, akár heteró, akár meleg részről történik. Én sem megyek tovább a párommal egy szájrapuszinál az utcán és nem szeretem pl amikor a tinik egymás torkában vannak a buszon.
Én is az támogatnám, ha a melegfelvonulás egy nyugodt esemény lenne egy vonulás, transzparensekkel, zászlóval és meleg párokkal. Sajnálom, hogy a provokátor magatartás rontja a köztudatban a megítélést.
Viszont fontosnak tartom, hogy legyen valamilyen formában demonstráció, pont azért, mivel itt is látható (a politikai vezetésünkről most inkább ne is beszéljünk), hogy a társadalom nem túl elfogadó. Egy érdekes gondolat az is, hogy amíg a provokációra a válasz az agresszió, addig szintén nincs minden rendben. Ettől függetlenül nem támogatom a provokatív, magamutogató magatartást. Ugyanakkor senki sem beszél azokról az ellentüntetőkről, akik viszont primitív, intelligens emberhez semmiképpen nem méltó módon dobálnak, üvöltöznek, verekszenek (meg lehet nézni youtube-on a videót). Akik azt skandálják, hogy "mocskos b**ik". Amíg ilyen a társadalom, addig kell a felvonulás, és kell beszélni a kérdésről.
-jogok
vannak olyan jogok, hogy te nem is gondolnád talán, de igen sokat csúnyán néznek rájuk, ha megfogják egymás kezét az utcán. nem is gondolnád hány homoszexuális nyomja el magában az érzéseit, csak azért mert mondjuk tudja, hogy a családja, környezete nem fogadná el. Egy egész életet leélnek úgy, hogy önmaguknak is hazudnak.
-igen, vannak olyan jogok is, hogy házasság és gyerekvállalás. magyarországon a melegek élettársi kapcsolatban élhetnek, ami sokkal kevesebb jogot ad nekik, mint a házasság (volt rá példa, hogy nem engedték be a párt a haldoklóhoz a kórházban, mert nem házastárs, csak élettárs). Ezen kívül van érzelmi oldal is, nagyon sok embernek fontos az esküvő, mivel egy hatalmas élmény. Illetve egy kinyilatkoztatása annak, hogy megtaláltad a párod. Miért fosztanánk meg ettől valakit, csak azért, mert nem olyan a párkapcsolata, mint a tied?
-gyermekvállalás: nézzünk csak meg egy árvaházat. Heteró párok hatalmas része válik meg a nem kívánt gyermekétől. Kutatások bizonyítják, hogy az árvaházban nevelkedett gyerekek IQ-ja szignifikánsan alacsonyabb, mint a családban nevelkedetteké. A gyermek életében, fejlődése szempontjából nagyon fontos a család. Arról nem is besézlve, hogy az örökbefogadás előtt az örökbefogadó pár több vizsgálaton megy keresztül, hogy alkalmasak-e a feladatra, ellentétben a termmészetes gyermekvállalással. Gondolj bele, hány alkalmatlan párból válik szülő.
-hagy ne minősítsem azt a példádat, ami a melegek házasságát a női wc-re járáshoz hasonlítja....
-azt az érv pedig, hogy a házasság hagyománya, meg szentsége, megint csak egy fura dolog. Döbbentes, milyen gyorsan elfelejtjük, hogy attól, mert mi éppen jó korban születtünk, pár száz éve a házasság egy gazdasági intézkedés volt. Az volt a célja legtöbbször, hogy a családi javak (birtok, vagoyk), minél jobb helyre kerüljön, így oldották meg az örökségeket stb. Nem volt ám szabad párválasztás. Mindent az apa (a csaáldfő....ja, ez is megérne egy misét , de hagyjuk is) döntött el. Örüljönk neki, hogy ma már szerelemből házasodhatunk, de miért ne tehetné ezt mindenki? (vannak sajnos olyan országok, ahol ez nem így működik)
-Igen, valóban a reprodukció alapvetően egy hím és egy nőstény között valósul meg, de mint már valaki írta feljebb is, a többi állat körében is van homoszexualitás. Nem tudjuk, hogy adaptív-e. nem tudhatod te sem. Valószínű, hogy ha totálisan kontraprodutív lenne, már rég kipusztult volna a természetes szelekció miatt. Arról nem is beszélve, hogy a Földön éppen túlnépesedés van.
Az meg, hogy társadalmilag mi kontraproduktív, megint egy más kérdés. Szerintem a gyűlölködés, a kirekesztés, az értelmetlen "hagyományokhoz" ragaszkodás, sokkal inkább kontraproduktív, mint a homoszexualitás (és még egyszer mondom, hogy ez nem egy életfelfogás, hanem genetikai hajlam, így aztán teljesen mindegy, hogy a társadalom normálja mit mondd, mivel az egy ember alkotta dolog)
-csak azért, mert valami régóta van (még ez sem teljesen igaz ugye...), illetve mert sokan mondják, csinálják, még nem lesz igaz.
# 20
Mondhatod rá, hogy genetikai betegség, de nem bújtathatsz minden meleget ez mögé. Ez nagyon kis százalékuknál igaz csak. Ez ugyanaz a séma mint mikor minden kövér embert a genetikai kövérség mögé bújtatunk. Ez egy hibás érvelés és csak arra van felhasználva, hogy egyéni felelősség nélkül lehessen lenyomni valamit mások torkán. Ha meleg vagy akkor vállald, hogy meleg vagy és ne védj ki minden keresztkérdést azzal, hogy "nem tehetek róla, beteg vagyok". Ha neked ez jó, ám legyen. Egyébként a hajlam sem kötelez semmire, csak befolyásol bizonyos százalékban.
A házasság intézménye felett meg rendelkezzenek az egyházak. Ők tartották fent ezt a hagyományt eddig. A melegek meg találjanak ki mást helyette. Nincs megtiltva. Én a vallást is hülyeségnek tartom meg a házasságot is.
"Valószínű, hogy ha totálisan kontraprodutív lenne, már rég kipusztult volna a természetes szelekció miatt."
Tulajdonképpen a természetes szelekció pont a meleg gének ellen dolgozik, mivel az szaporodik tovább, aki az ellenkező neműre gerjed. Ugyanígy minden genetikai betegség ami hátráltatja a faj túlélését az kiszelektálódik. A nyugati társadalmak esetében viszont igenis kontraproduktív jelenség, mert szépen lassan elfogyunk.
A gyerekvállalás kérdésköre megint csak nem jó érv. Én elfogadom azt, hogy egy gyereknek jobb egy meleg családnál, mint árvaházban, de ez önmagában nem lehet érv, mivel két egymástól független problémakörről van szó. És mint ahogy a melegség csak kis százalékban hajlam kérdése, úgy igenis befolyásolhat egy gyermeket egy adott mintakészlet a személyes döntéseiben szexuális téren. A döntéseink 90%-a tanult mintákra épül. Meg kell győzni a közvéleményt arról, hogy ez jó nekik. Legalábbis amíg demokrácia van.
Engem nem zavar, ha valaki azonos neműre indul be, vagy kézenfogva jár az utcán, vagy gyereket vállal melegként, vagy házasságot köthet ... stb. nekem a felelősséghárító érveléseddel van a problémám. És nem kell ide tüntetés, meg mozgalom. Ha bántanak a melegséged miatt nyugottan tehetsz feljelentést. Engem kiskoromban megvertek olyan dolgokért, hogy másik városból jöttem egy bulira, vagy azért mert rocker vagyok, vagy azért mert kisebb vagyok ... stb. Sosem akarnék ezek miatt tüntetést szervezni. A paraszt emberek nem csak a melegekkel szemben parasztok. A tolerancia és a szociális biztonság nem meleg probléma, hanem emberi probléma. Röhejesnek tartok minden eltévedt embert, aki azért tüntet, hogy a bőrszínét, nemiszervét, vallását, identitását, frizuráját ... stb. fogadják el. Az ilyenek nagyon le vannak maradva a valóságról, ez tiszta szubjektivizmus és egoizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!