Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Vannak olyan melegek, akiknek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak olyan melegek, akiknek a melegségről alkotott véleményük nem egyezik meg a meleg egyesületek által képviselt világnézettel?

Figyelt kérdés

2015. máj. 23. 10:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mármint MELYIK egyesületével/szószólóval? nagyon sokféle egyesület van, sokféle világnézettel, politikai kötődéssel, öndefinícióval.

Én személy szerint igyekszem nem beállni senki zászlója alá, mert megállok a saját lábamon, és jobb szeretem ha nem rágják meg helyettem a falatot.

Akikkel nem értek egyet, de nincs velük bajom:

-vallásos melegszervezetek, mert ateista vagyok

-egyéb politikai nézetek köré csoportosuló melegszervezetek, mert úgy általában nem szeretem a politikát

Akiktől megfelfordul a gyomrom, és igazán befoghatnák már:

-a Dan Savage féle elkényeztetett bifób vándorcirkusz

-Lena Dunham féle antiszemita fröcsögés

-a cisszexista TERF leszbikusok

-öngyűlölő vallásos melegek

-arofób/acefób nagyhangúak

-azok a celebek, akik ezt az egészet populista marketingfogásnak tekintik, és azt a lebutított, kifacsart valamit szajkózzák, amit a plebsz hallani akar.

"Pride alapötlete jó(büszkén kiállni a saját szexuális irányultságod mellett), a kivitelezés viszont rossz"

A Pride alapötlete az volt, Stonewallnál a melegek gyakorlatilag megverték a rendőröket, mert elegük lett az álladó razziákból, zaklatásból. Ez egy forradalom emlékünnepe, amit főként a klubban dolgozó transzneműek és dragqueenek vezettek. Tekintve, hogy őket érte a legtöbb bántalmazás, ők tudtak legkevésbé vegyülni a társadalommal, nem nagyon volt más választásuk. Akinek az a baja a melegfelvonulással, hogy túl "magamutogató" az nem érti, hogy ez miről szól.

"Főleg, hogy nem a szexualitásra kéne büszke lenni, hanem arra, hogy azok vagyunk, akik vagyunk."

Jó, és akkor én mint aromantikus leszbikus ne legyek büszke a szexualitásomra? Most akkor ez nem része annak aki vagyok? A partneremmel meg csak dominózni járunk össze csak eddig nem vettük még észre? Vagy ezt most, hogy érted?

Persze, szerintem is káros a queer identitások szexualizálása, meg nem csak erről szól a dolog, de azért a ló túlsó oldalára se kéne átesni.

25 LL

2015. máj. 25. 19:16
 12/15 A kérdező kommentje:

Sok egyesület van, de a lényegben egyeznek. Mindegyik úgy állítja be a homoszexualitást, mintha az a világ legjobb, legnormálisabb, legtermészetesebb és legkövetendőbb dolga lenne. Minden egyesület egyenrangúnak és egyenszerepűnek tartja a meleg házasságot a heteróéval. És minden meleg egyesület alapállításai közé tartozik, hogy az egyháznak, illetve az egyházaknak ebben a kérdésben még csak véletlenül sem lehet igazuk még csak részben sem.

Az én véleményem ettől teljesen eltér, és nem csak az enyém. De az n véleményem sehol nem tud megjelenni ebben a kérdésben.

2015. máj. 26. 09:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert a homoszexualitás a világ legjobb, legnormálisabb és legtermészetesebb dolga - nekünk. :) Sajnos ezt sokan nem így élik meg (nem heterokra gondolok, nekik nyilván nem is kell) és ez viszont probléma, akárki akármit mond. Egyszerű marketingfogás miatt több emberhez jut el a melegjogi aktivisták többsége által képviselt radikális, polgárpukkasztó szemléletmód, mint a szolid, diszkrét, a melegek többségét képviselő, általad említett.
2015. máj. 26. 10:38
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kedves kérdező, te nem ástál elég mélyre. Ami idehaza van melegszervezet, azt kb. egy kezemen meg tudom számolni, és elég belterjes.

Most eleve világviszonylatban ez egy pic.sányi kis ország, az a korosztály, aki ezeket csinálja nem nagyon tud nyelveket, nincs tisztában azzal hogy mi van a nagyvilágban, illetve nem is nagyon szeretne változtatni mert már elmúlt 35-40 éves, és megvan neki a kis világnézete.

Az új generáció is úton van, de a mostani huszon-tizenévesek még vagy nagyon fiatalok ahhoz, hogy kiálljanak és mondják, vagy úgy vannak vele, hogy kívül tágasabb, vagy csak leugatják őket a régi arcok.

De azért ezen a kacsaúsztatón túl is van világ, vannak vélemények, szervezetek. Egy darab google kereséssel találsz olyan megmondóembert amilyet te szeretnél.

Ez meg a saját véleményem, de amit te képviselsz, azért magyarországon nem egy kuriózum. Az más kérdés, hogy a homoszexualitás természetes mivoltja bizonyított biológiai tény, az "egyházak" meg elég tág fogalom, mert ebben benne van a muszlim, a katolikus, zsidó, a református, az anglikán, a buddhista, a shintó, a etc. vallás vezetőeinek véleménye, ami nem épen egyezik.

Mivel a törvény mindenkire vonatkozik, a vallás viszont nem, így nyilván az egyházak a saját híveiknek mutassanak utat, minjt szellemi vezetők, az anyagi világ prakalitásaiba ne szóljanak bele, mert nem az ő területük.

2015. máj. 26. 11:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"arofób/acefób"

na az meg mi?

2015. máj. 26. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!