Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Itteni melegek! Ti ezeket nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Itteni melegek! Ti ezeket nem érzitek baromira gáznak?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a legaktívabb tagja ennek a communitynek, nem is akarok az lenni, pláne, hogy mostanság ha olvasgattam a kérdéseket három dolog baromira szemet szúrt. Nevezetesen:

1) Döbbenetes, hogy milyen gyorsan kategorizálnak egyes itteni emberek. Olyan svunggal akasztják rá a másikra a "meleg" vagy "biszex" jelzőket, hogy csak lesek. Mondok egy példát: kiírja egy kiskamasz, hogy néha napján megnéz férfiakat is, erre azonnal megjelenik pár nagyokos, aki rögtön lebiszexezi, holott kamaszként ez kb. semmit se jelent, abszolút belefér abba, hogy kiváncsi. Sőt, ha konkrétan ki is próbálja a saját nemével, az sem jelenti azt, hogy később meleg, vagy biszex lesz. Arról nem is beszélve, hogy a szexualitás egyáltalán nem egy ilyen kőbe vésett dolog, hanem egy eléggé fluid valami (vö. Kinsey-skála). Ez a mások görcsös kategorizálása annyira szűklátókörű, és annyira káros másokra nézve. Értitek, kiír tényleg valaki egy kérdést, és ahelyett, hogy azt mondaná valaki neki, hogy tök normális ha kiváncsi , rögtön rásütik a meleg, vagy biszex jelzőt. Lehet a válaszolóknak nem tűnik fel, de ezzel rohadtul meg lehet valakit ijeszteni, pláne minél fiatalabb. És pont nem az lenne a cél, ezeknél a kérdéseknél lehet kicsit nyitottabbnak kellene lenni, és nem rögtön ennek, vagy annak titulálni a másikat.

2) A biszexekkel való sztereotípiák és előítéletek legalább olyan durvák, mint ha valami homofób csürhe kommentjeit olvasnám. Mi az, hogy a biszexuális emberek nem megbízhatóak, csak a szexre hajtanak és mindenkit átvágnak? Ezt kikérem magamnak, rengeteg biszex van, aki hosszútávú monogám kapcsolatban él és abszolút megbízható. Nem egyet ismerek is. Ez a beszűkült, előítéletes mentalitás legalább olyan durva, mint amit a homofóbok csinálnak, és azt hinné az ember, hogy melegként szolidárisabbak vagyunk másokkal, mert ránk is durva előítéletekkel tekintenek mások. Ezzel szemben majdnem minden biszexekről szóló kérdés alatt megjelenik pár ember, akik kötelező jelleggel odaböffentik, hogy minden biszex alávaló szemét, aki úgyis csak megcsal mindenkit. Rohadt szánalmas, pláne, amikor aztán ezek az emberek kérik ki maguknak, hogy másoknak előítéleteik vannak a melegekkel szemben.

3) Rengeteg kérdés alatt van pár önsajnáltató rinyagép, aki benyögi, hogy ő nem néz ki jól, és ezért a jó édes anyukáját mindenkinek, akinek minimálisan is fontos a külső, és ez mennyire szörnyű dolog. "HÖRR, SZEMETEK VAGYTOK, MERT JÓL NÉZTEK KI ÉS NEM AKARTOK EGY BARLANGLAKÓ TROGLODITÁVAL JÁRNI!" Van egy rossz hírem: mindegy mi vagy, hetero, bi, meleg, fiú, lány stb. a külső igenis fontos. Már az antikvitás óta. Nem vagy egy Adonisz? Rendben, de attól még lehetsz igényes - ne legyen olyan képed, mint a hat hetes pizza, és heti pár alkalommal kelj már fel és mozogj valamit, vagy menj el egy normális fodrászhoz, vagy vegyél pár ruhát (mindegy milyen márka), ami tényleg néz is ki valahogy. Már megtöbbszörözted az esélyeidet. Persze, aztán van egy gonosz kérdésem: abba még nem gondoltatok bele, hogy nem is első sorban a külsőtökkel van a baj, csak nem feltétlenül akar valaki egy önbizalomhiányos, irigykedő rinyagéppel járni?

Tudom, hogy most jönni fog az össztűz rám, hogy mekkora szemét vagyok, de komolyan, egyes emberek igazán elgondolkodhatnának már azon, hogy is viselkednek, akár anonim az oldal, akár nem.

okt. 28. 22:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

1-2.pontra annyit tudok mondani hogy az itteni biszex-fóbia még semmi, ha igazi gyűlöletet akarsz látni akkor nézd meg a biszex/hetero kategóriát. Nők rendszeresen írják ott hogy aki biszex az már nem férfi, undorító ha két férfi egymással szexel, soha nem jönnének ilyen f@rtúrókkal össze mert kitudja milyen betegségük van. A homo kategóriában az egy-két "biszexek megbízhatatlanok" elszólások ehhez képest semmik.

A 3.mas ponttal egyetértek. Mindig írják hogy minden társkereső full kamu, meg hogy mindenki eltűnik. Persze, ha nem néz ki jól valaki akkor nem lesz nagy sikere egy online társkeresős felületen. Az ilyeneknek vissza se írok, de sose esik le nekik hogy miért nem :D

okt. 29. 07:33
 12/16 anonim ***** válasza:
40%
Kikapom bekapod es viszlát 🤣🤣
okt. 29. 07:37
 13/16 anonim ***** válasza:
54%

#11: “ Persze, ha nem néz ki jól valaki akkor nem lesz nagy sikere egy online társkeresős felületen. Az ilyeneknek vissza se írok, de sose esik le nekik hogy miért nem :D”

Jólvan, értjük, el vagy szállva magadtól, bár így látatlanba könnyű lenézned bárkit is 😉

Ja és azt ne hidd, hogy te szabadalmaztattad a vissza nem írás művészetét, a nagy többség érti a célzást…

Tudod, én voltam már számtalanszor mindkét oldalon (nem írtak vissza vagy én nem írtam vissza), de egyik után se volt bennem se önsajnálat se lenézés, neked se ártana megtanulni ezt, pontosabban a másodikat. Alázatosság, csupán ennyi.

okt. 29. 09:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

ha más panaszkodik = rinya

ha te panaszkodsz = nem rinya

okt. 29. 11:08
 15/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem olvasom végig a picsogásod kérdező. Viszont az nem hetero, az én szememben biztosan nem, aki heterokent azt mondja "néha férfiakra is gerjed". Ezt úgy hívják biszexuális és felőlem itt nyavalyoghatsz hogy biszexnek nevezek egy.ilyet. Én csak nevén nevezem a dolgokat.
okt. 30. 20:57
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Rövid leszek:

1. Aki pasi létére lefekszik egy pasival minden, csak heteró nem, minimum biszex, ha magától fel is állt rá.

2. A sztereotípiáknak van valóságalapja.

3. Hiába vagyok ápolt, igényes, ha az arcberendezésem egy hegyi troll pofájára emlékeztet. Magyarán valóban ronda vagyok és ezen nem segít egy parfüm, hajzselé, Gucci kabát.

okt. 31. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!