Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mennyire működhet valakivel a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire működhet valakivel a kapcsolat, ha nagyon eltérő a családi háttér, illetve más az értékrend, világnézet?

Figyelt kérdés
Pl te fővárosi vagy, fontos szamodra a Pride, meg extrovertráltabb vagy szemben a pároddal, aki kisvárosi, kevésbé világlátott, nem szereti a Pride-ot. Mi egy ilyen kapcsolatban vagyunk.

2024. aug. 10. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Ha benne vagy a kapcsolatban, akkor neked kell ezt tudni. Ne mástól várd, hogy kimondja, szakítsatok, vagy éppen azt, hogy maradjatok együtt.
2024. aug. 10. 23:26
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Ha más az értékrend és a világnézet, az szerintem nem hogy hosszútávon, de rövid távon sem igazán tartható fent. Persze egy darabig tűrhető, ha nem beszéltek mindenről, de egy idő után kellemetlenné válik kerülni témákat emiatt. A helyzet, hogy nagyon nehéz a tőled közelállóktól nem megértést kapni ilyen mérvadó dolgokban. Ez a különbség nem csak a Pride-ra terjed ki, de nagyon sok dologgal összefügghet, például a politikával, azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakuljon a kapcsolati dinamikátok, a közös jövőtök, milyen szórakozásra, kikapcsolódásra, baráti társaságokra vágytok, szóval gyakorlatilag az egész életetekre hat. Gondolj csak bele, ha mondjuk a progresszívabb szemléletű baráti körödben mondjuk nem felvállalható az értékrendje, vagy a családja nem fog elfogadni téged bizonyos életvitelbeli döntések miatt, például vidéken, a fővárosban vagy külföldön szeretnétek élni, stb.

Nekem egyszer egy nagyon közeli barátommal volt ilyen, akivel az évek során nagyon eltávolodtunk világnézetben és emiatt egy lassú leépülése lett a kapcsolatunknak. Bár látom, hogy nem volt más lehetőségünk, egyszerűen más irányba mentünk, de nagyon fájdalmas volt az a két szenvedős év és a mai napig nehéz szívvel gondolok rá.

2024. aug. 10. 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
56%

Ha amiatt szakítani akarnál vele, mert nem ért egyet a Pride-dal, akkor nem sok tartotta egyben eddig sem a kapcsolatotokat.

Tedd meg minél előbb, hogy találhasson maga mellé valakit, aki az embert látja és szereti benne, nem pedig egy idétlen rendezvénnyel van elfoglalva.

Egyébként ez nem világlátottság, vagy nagyváros-vidék kérdése. Aki józanul gondolkodik, az látja, hogy a Pride többet árt, mint használ nekünk, kontraproduktív a többi LMBTQ-s szarsággal együtt.

aug. 11. 01:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül probléma, ha másképp láttok dolgokat. Amennyiben el tudjátok fogadni, és toleráljátok egymás különbözőségét. Gondolok itt arra, ha ő otthonülő tipus, de te mondjuk elmennél kicsit iszogatni hétvégén haverjaiddal, baráti társasággal és ezt ő el tudja fogadni, és nem veszekszik emiatt, vagy pl kimennél a pridera, de ő nem és ezt el tudja fogadni, hogy nélküle is csinálsz programokat, akkor működhet. Meg ezzel az is leszűrhető, mennyire bízik benned :)
aug. 11. 07:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk működik. A párom Pesti én vidéki. Ő ateista habár megvan keresztelve, én római katolikus. Ő támogatja a prideot én kinem állhatom, tehát gondolhatod hogy a politikában is eltér a véleményünk. Ő modern dolgok közt érzi jól magát én meg antik/barokk tárgyak között, révén szüleim háza is azzal volt tele és ott nőttem fel. Én hazafi vagyok, ő meg szerintem inkább fehér zászlót fogna mint puskát :D De eme nézet eltérések ellenére mégis szeretjük egymást és remekül élünk egymás mellett!
aug. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!