Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Meddig lehet titokban tartani...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig lehet titokban tartani ,hogy meleg valaki?

Figyelt kérdés

Én a kezdetektől fogva felvállaltam,hogy meleg vagyok amit egy percig sem bántam meg!

Nem értem azokat akik titkolják és inkább hazudoznak a külvilágnak ahelyett, hogy vállalnák önmagukat!

2024. ápr. 6. 05:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

9. Végül is te is azt mondod, ha jól értem, hogy minőségileg jobb dolog a comingout, csak nem mindenki teheti meg.

Mi a véleményed egy "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" jellegű outról?

(Pl. közösségi oldalon.)

2024. ápr. 6. 11:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 40 éve titkolom, de szerintem sokan sejtik, csak nem kérdeznek rá. Érdekes, hogy a legkevésbé a családomon és a barátaimon látom úgy, hogy gyanítanák. Az ismeretlenek, távolabbi ismerősök sokszor azonnal levágják, mi a helyzet, főleg akiknek nem vagyok szimpatikus. Mindig volt, aki leb*zizott, ismeretlenül is.

Mondjuk, én sose adtam el magam nagy heterónak, sose kezdtem nővel, mert azt nem bírtam volna lelkileg, meg a nővel szemben is minimum nem túl rendes dolognak tartom. Már csak ezért sem értem, miért nem jön rá a környezetem az igazságra. Még mindig kérdezik, mikor nősülök, stb.

És hogy miért nem vállalom fel? Mert akkor jó eséllyel el kéne hagynom a falut, ahol minden más szempontból nagyon szeretek élni, és félő, hogy a szüleimet is kikezdené a jónép. Apám jól menő vállalkozást vezet, vannak irigyei, sokan szívesen belerúgnának, és nem szeretném én adni hozzá a muníciót.

2024. ápr. 6. 12:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

# 11

Alapvetően azt gondolom, hogy igen, szerintem a melegek többségének (és itt a többségen van a hangsúly) tényleg jobb lenne mentális egészség stb. szempontjából, de nem mindenkinek. Akinek nincs igénye rá (pl. a családjával nincs kapcsolata, külföldön él, nem tartják a kapcsolatot egymással vagy csak formális, felszínes a kapcsolat, köszönnek egymásnak és megkérdezik egymástól mizu, de a válasz már nem érdekli őket valójában), annak nem biztos, hogy minőségileg előny a coming-out. Lehet, hogy teljesen kerek, egész életet él enélkül is, mert a szülőket nem érdekli mi van a gyerekkel. Viszont a valóban jól működő, jól funkcionáló családokban szerintem a legjobb opció a coming-out. Minden családtag szemszögéből nézve. De azt nem tudom, hogy hány százalékban működnek így a családok, hogy tényleg bármikor bármiben számíthatnak egymásra, nem hagyják magára a bajban lévő családtagot. Nem biztos, hogy túl magas ez az arány. De az optimális és kívánatos az ez lenne. Ha nyíltan és őszintén lehetne beszélgetni dolgokról. Nem csak erről. Bármiről. Bármely családtagnak, arról, ami éppen a lelkét nyomja.

A "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" out pedig a szükséges jó. (Hány éves vagy, hogy ezt a kifejezést ismered? :) Ez egy korábbi generáció kifejezése.) Biztos vagyok benne, hogy már életeket mentett meg az ilyen jellegű out. Olyan életeket, akik nincsenek mondjuk olyan szerencsés helyzetben, mint én vagy hozzám hasonlóan mások. Egyfajta "szelep" ez a típusú out. Segít kiengedni a gőzt ott, azoknál a melegeknél, akik diszfunkcionális családban, homofób környezetben élnek, akik nem tudnák elviselni egyedül a terhet és belerokkannának, ha nem lenne kinek elmondani, kitől segítséget, tanácsot kérni. Segít könnyíteni a lelken. Nem a legjobb, nem a legoptimálisabb megoldás (a legjobb megoldás egy jól működő család és szociális környezet lenne), de a semminél sokkal-sokkal jobb. És amíg vannak olyan melegek, akik csak ezen az úton könnyíthetnek a lelkükön, addig mindenképpen szükséges ezeknek az útvonalaknak a megléte. Olyanok ezek, mint a telefonos lelkisegély vonalak. Életeket mentenek.

Szerinted?

Ja, szerintem a gyakori is ilyen. A maga rengeteg hibájával, a trollkodó válaszokkal, lepontozásokkal, homofób kommentelőkkel mindent együttvéve biztosan vannak olyanok, akik ha nem lenne ez az oldal, akkor nem lenne kivel megbeszélniük a dolgaikat a kis eldugott faluvégen. Vagy éppen a nagyváros közepén, mindegy is.

2024. ápr. 6. 14:02
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érzem minden szavad súlyát. Írhatok neked privátban?

2024. ápr. 6. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

13. Karinthynak nem vagyok kortársa, a dallal viszont közel egyidős :)

Te szükséges jónak írod, én ennél talán picit pozitívabban, hasznos jónak nevezném.

A GYK viszont számomra ehhez túl anonim. Persze van, akinek ez a szelepkieresztés is tökéletesen elég.

2024. ápr. 6. 14:41
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
14, írj, ha gondolod.
2024. ápr. 6. 14:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mikori a dal. Azt hiszem '94 körül volt egy posztumusz kiadása, de hogy mikor íródott... ? Passz.

Én sem tudtam eldönteni, hogy melyiket írjam. A szükséges jót vagy a hasznos jót, mert mindkettő egyben.

2024. ápr. 6. 15:03
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
A férfiak 95 százalékának úgyis látszik hogy az, szóval a többség úgy sem tudja titkolni
2024. ápr. 6. 17:21
 19/23 anonim ***** válasza:
80%

18

Hány férfi ismerősöd van a közösségi oldalakon összesen?

2024. ápr. 6. 17:39
 20/23 Nemtomfantom ***** válasza:
100%
Módfelett üdítő ilyen tartalmas, kulturált kommenteket olvasni végre, abszolút megérte végigolvasni az összeset.🙂 Hogy én is adjak valamit a tartalmához: rólam is kevesen tudják hivatalosan, de általános iskolás korom óta piszkálnak, mert kifinomultabb mozdulataim vannak, illetve introvertált típus is vagyok. Munkahelyen egy kolléganőm tudja, de vele nagyon jó barátságban vagyok, a többieknek meg nem kell tudnia róla, elég toxikusak lennének, így is mindenkinek a másik magánélete a téma, nem szeretnék én sem táptalajt biztosítani. Mérlegelek, kinek, mikor és hol mondom el, de tényleg az lenne az ideális, ha nem kéne ezen görcsölni.
2024. ápr. 6. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!