Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegeknél mennyire gyakori az eljegyzés? Szimbolikusan természetesen :)
Figyelt kérdés
2023. aug. 25. 21:51
2/11 anonim válasza:
Egy eljegyzés milyen lehet még, ha nem szimbolikus?
3/11 DominikX válasza:
Én nem nagyon hallottam még meleg eljegyzésről. Az idősebb párban lévő melegek is inkább nyitott kapcsolatban vannak.
Ettol fuggetlenul biztos vannak, többségük nyilvan nem a társkeresőkön lóg, így nem lehet róluk hallani.
4/11 anonim válasza:
#3 én ismerek egy párt, akik eljegyezték egymást. Teljesen átlagosan, monogám kapcsolatban, szerelemben élnek. Jó ilyet látni néha.
5/11 Nicholas Nelson válasza:
Ott van például a magyarországi meleg jogok "nagykövete" vagy influencere a Pál Marci
Két örökbefogadott gyerekük van a férjével
6/11 anonim válasza:
Mi 13 éve együtt vagyunk eljegyzés nélkül, de ismerek 2 párt, ahol volt eljegyzés. Nekünk nincs rá igényünk, pedig ahol élünk házasság is lehetséges.
7/11 anonim válasza:
Mivel a jog nem ismeri az eljegyzés intézményét, ezért mindenféle eljegyzés csak szimbolikus tud lenni :)
8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon okos az utolsó válaszoló.. de szerintem egyértelmű, hogy hetero párok esetében az eljegyzést házassag követi. Azért használtam a meleg eljegyzés esetén a szimbolikus jelzőt, mert ennek nincs tovabbi végkifejlete a házassagig. De köszönöm az értékes hozzaszólast, ami helyett konsteuktív választ is képes lehetett volna qdni a kedves valaszoló
2023. aug. 31. 17:03
9/11 anonim válasza:
"egyértelmű, hogy hetero párok esetében az eljegyzést házassag követi"
Több példát is fel tudok sorolni, amikor ez nem így történt.
Amit írtam, az viszont igaz, sőt, nagyon sokan nem tartanak eljegyzést sem.
"Azért használtam a meleg eljegyzés esetén a szimbolikus jelzőt, mert ennek nincs tovabbi végkifejlete a házassagig"
A mondat második felének nincs értelme.
10/11 anonim válasza:
#9 ez már csak szőrszálhasogatás. Ha heteroként meg akarsz házasodni, meg tudsz ebben az országban. Melegként nem, pont. Erre értette a kérdező, hogy a melegeknél az eljegytés csak szimbolikus, ha a fejed tetejére állsz, akkor se fogsz megházasodni. Ehhez utaznod kell pár kilométert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!