Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az LMBTQ jogok miképp fognak változni a jövőben? 2030-ban több joga lesz egy melegnek a maihoz képest, kevesebb, vagy nem lesz jelentős változás.
Mint látjuk, a Kormány elégé LMBTQ-ellenes politikát folytat és érdembeli ellenzék nincs. Mindezek ellenére az emberek mégis alapvetően egyre nyitottabbak az LMBTQ kisebbség irányába (pl.:többen támogatják az azonos neműek házasságát, mint 10 éve).
Szerintetek a jövőben miképp fog változni az emberek gondolkodása és a jogalkotás etéren?
Van okunk optimizmusra, vagy aki 30 év alatti, az gondolkodjon Nyugat-Európában?
Kedves 9. válaszoló!
Ha az általad kifogásolt szavakat analógiaként a nőkre vetítjük rá, akkor értelmezésed szerint női jogokról se szabad beszélni?
Magyarországon - elvileg - alkotmányos szinten tiltva van a diszkrimináció, és éppen ezért létezik az úgy nevezett Egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény, amely meghatároz bizonyos "védett tulajdonságokat" (pl.: nem, bőrszín, faji hovatartozás, életkor, szexuális irányultság stb.).
Mikor valaki azt mondja, hogy "női jogok", "kisebbségi jogok", "idősek jogai", "lmbtq jogok" stb., akkor az ezeket a csoportokat specifikusan érintő jogokra gondol, szó sincs semmiféle többletjogról, felsőbbrendűségről, vagy bármi általad belemagyadázott egyéb többletjelentésről.
Bár nem értünk egyet, a tiedhez hasonló stílusú és színvonalú hozzászólások is választ adnak a kérdésre... Valóban süllyed ez a hajó.
"Dug mindenki azzal akivel akar, meg annak vallja magàt, "
Jelenleg ott tartunk, hogy ezt sem lehet.
Ugye itt középtávú dolgokról kérdezel. Etekintetben szerintem két lehetőség áll előttünk. Mivel a népesség ~10%-a valamilyen formában érintett az LMBTQ-jogokat illetően, ezért a demokratikus ellenzék azt hiszem, nem engedheti el a témát. A jelenlegi kormányzópárt sem engedte el ezt a témát mindig, a legszigorúbb diszkrimináció-ellenes törvények mind az Orbán-kormányzat elején születtek (a '98-2002-es és 2010-2014-es ciklusban), kivéve az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvényt. Szóval ez nem lejátszott meccs, mindenkinek lehet még szüksége az LMBTQ-emberek szavazatára, és nem egyszer láttunk már a jelenlegi kormányzópárttól is azt, hogy akár 1-2 nap alatt gyökeresen megfordul a kormánykommunikáció.
Tehát én két lehetőséget látok, ahogy az elején írtam: vagy lassú, de tendeciózus és tartós javulást, vagy a mostani állapot szintén lassú, de tendenciózus és tartós romlását. Nyilván előbbinek jobban örülnék. :D
22/p
“Jelenleg ott tartunk, hogy ezt sem lehet.”
Miért, odaállt mellétek valaki, hogy ne tedd be a pasidnak? Vagy Orbán kéne szurkoljon nektek, hogy ezaz, hajrá fiúk?
A jövő éppen most zajlik és én nem vagyok túl bizakodó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!