Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ez velem ?
Sziasztok.
Tehát az lenne a nagy helyzet hogy meleg vagyok vagy is okés egy ideig megy ez hogy elfogadom magam ,de tudom légyszi a nem normálisak kíméljenek mert ezzel elég régóta élek már és nem tudom mi tévő legyek egy pszichés vagy mi van velem.
Na de még mindig mondtam el tehát imádom a gitárzenét a rockzenét és úgy érzem hogy így én nem lehetek meleg.
Pedig tudom hogy nagyon sok meleg zenész van (pl:rob halford,lehet tévhit de a kiss gitárosáról is hallottam ,a gorgorothból gaahl).
SZóval igen...
Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy rob és gaahl például hogyan fogadta be mivel a metál az az egyik leghomofóbb műfaj ha jól tudom (nem biztos).
Szóval a fejemben benne van hogy nem lenne baj mert vannak férfias meleg férfiak és nekem egyébként ők jönnek be na de ez most mellékes tehát a fejemben ott van hogy nem lenne semmi gond ,de mégis gátol ha elkezdek a témában beszélgetni vagy csak simán zenét hallgatok .
Mit tudtok tanácsolni? Mert már nem bírom :(
Köszönöm ha elvolvasod és a válaszokat is.
Gondold azt, hogy az élet egy pizza. A pizzát pedig szeretik a heteroszexuális és a meleg, biszex, leszbikus és bármilyen egyéb szexualitással rendelkező emberek is.
De egyébként igazából aki megüti az intelligencia egy bizonyos lépcsőjét az tisztában van azzal, hogy nem a szexuális orientáció alapján kellene bármit megítélni. Szóval lehetsz teljesen normális ember aki szerethet bármilyen zenét attól, hogy meleg vagy.
Igen igazad van .
lehet hogy nem is erről van szó hanem még szimplán magamat se fogadtam el .
De próbálom és köszönöm a rendes választ.
Pedig a rock és a metál zenében játszottak mindig is legelsőként és legszabadabban a nemi szerepekkel, a férfi és a nő definiálásával, a szexualitással és mindenféle társadalmi tradíciónak az újragondolásával, a különféle előítéleteknek a lebontásával.
Miből gondolod, hogy pont ezek lennének homofóbabbak, mint mondjuk az aktuális hatalmi rendszerhez főállásban dörgölőző pop zenészek, akiknek megmondják, hogy mit mondhatnak egy interjúban, milyen ruhákat vehetnek fel, kikkel barátkozhatnak és randizhatnak, és milyen szavakat használhatnak általánosságban?
Boldogtalan Édesburgonya nagyon jól leírta. :D
Kedves kérdező, akár lehet nem is föltétlenül az a baj, hogy nem fogadtad el magad, hanem, hogy a fejedben még élnek bizonyos sztereotípiák a melegeket illetően. Ez valamelyest normális, mert az agyunk szereti felcímkézni a dolgokat, hogy legyen értelmük, és ahhoz is idő kell, hogy ezeket megszütessük.
Elmultál már 40éves
Keres fel valakit, vagy csak fogadd el hogy egyedül fogsz megöregedni.
Hány éve is tépelődsz?
5éve ugyanitt tartottál mint most.
Az élet meg elszalad melletted.
Attól hogy milyen zenét szeretsz, vagy milyen ruha van rajtad teljesen mindegy, a szexuális orientációd.
De ezt már tényleg olyan sokan leírták neked itt az évek alatt.
Utolsó
Nekem ez a legelső kérdésem ilyen témában gyakorin tehát nem múltam el közelsem 40 :D
3-as vagyok.
Ebben valami rejtett félelemérzet van az elutasítottság miatt. A hetero társadalom úgy érzed, elutasít a melegséged miatt, most pedig attól félsz, hogy a meleg társadalom meg majd elutasít azért, mert nem vagy eléggé - sztereotipikusan - meleges.
Valójában az van, és amíg nem fogadod el a melegségedet magadban, ez tök hihetetlennek tűnik, de az embereket instant nem érdekli, hogy melegek vagyunk, nem kerül elő a beszélgetésekben, sem koncerten, sem zenehallgatás közben, sem egyáltalán.
Addig viszont tényleg az van, amit a #3 hozzászóló írt, hogy amúgy ha minden szerencsétlen rend ellen lázadunk, miért kellene pont a heteronormativ világkép mellett állást foglalnunk? Ez biztosan nem az igazi rockerlét. :D
Szóval én csudaklassz dolgokat tapasztaltam tíz éve a rocker közegekben kiskamasz melegként, világi elfogadó, biztonságot nyújtó, szeretetteljes közeg volt, és valójában asszem a rockerek ilyenek, hogy abból indulnak ki, hogy milyen baromi jófej meg velük lógó ember vagy, a címkék meg ezen túl vannak, zenészeknél is ezt látom, meg a közönségben is, emiatt ne hasonulj meg. A homofóbia tuti kisebbségben van ebben a közegben is, legyenek bármilyen maszkulin állatok is, nekük tök elég, hogy jófej vagy, meg lehet veled beszélni, és szereted a zenéjüket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!