Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem hajlandóak sokan elhinni, hogy egy ember gyógyszer szedése mellett ha akarna se tudna megfertőzni másokat hivvel?
Kérdező, te feltettél egy kérdést, az emberek válaszolnak, elmondják a véleményüket, te meg próbálod másra erőltetni a saját véleményedet. Ha nem vagy hajlandó elfogadni, hogy másnak nem feltétlen egyezik a véleménye a tiéddel, akkor fölösleges volt feltenned a kérdést.
Mellesleg egyet tudok érteni az előttem válaszolókkal abból a szempontból, hogy ha tudom valakiről, hogy HIV-es, örülök, hogy szedi a gyógyszert, de ettől függetlenül ugyan olyan fontosnak tartom az elővigyázatosságot és a védekezést. És ezért nem lehet mást hibáztatni.
Szerintem az, hogy HIV-es lettél, neked adna legtöbb okot arra, hogy ezentúl használj gumit. Nem éppen stresszmentes szembesülni a HIV-vel senkinek sem.
18f
Kérdező, most képzeld el:
összejössz valakivel, együtt vagytok.
Mivel nem védekeztek, valami szerencsétlen véletlen során elkapja tőled.
Erre megvan az esély!
Ezek után hogyan nézel a szemébe?
A legnagyobb hiba ott van hogy az emberek nagyon keveset tudnak a HIV - ről, mivel Magyarországon viszonylag kevés a fertőzött. De aki megfertőződött és vállalhatná nyilvánosan mindenki előtt én azt hiszem hogy a megfertőzöttek ezerszer könnyebben vészelnék át a betegséget. De sajnos ez az esetek többségében nem megoldható.
De az is elképzelhető hogy hamarosan lesz egy oltás ami el is tünteti a vírust (állítólag most nagyon biztató hírek vannak a tesztelessel).
Kérdező #15 vagyok: Mivel támasztom alá? A biológia tudományával. Az alátámasztja.
Az már más kérdés, hogy van gyógyszer ami több hetes, vagy hónapos kúra után a vírusszámot nullára tudja vinni. HIV esetén nem tudom van e ilyen, de más vírusokra már létezik. Ha ilyan módon orvosilag bizonyítottan nullázza a vírusszámot akkor értelemszerűen már nem fog fertőzni. De ez megint egy más kérdés. Amíg a vírus jelen van, a fertőzés esélye is ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!