Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Költözött már valaki Budapestr...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Költözött már valaki Budapestre vidékről melegsége (ismerkedési lehetőségek) miatt? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Én vidéken, egy kis faluban egy kisebb megyei város mellett élek. Sajnos itt a környéken elég kevés a lehetőség ismerkedni, a társkeresőkön is kb. ugyanazok az arcok vannak évek óta, és úgy érzem, nem bírom itt tovább, új fejezetet kell kezdenem az életemben.

Gondoltam Budapestre költözök, hogy több esélyt adjak magamnak az élethez. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Tanácsok, aki már ezt átélte, és felköltözött?

Szerintem: Budapesten több a lehetőség akár szórakozni, akár ismerkedni akar egy meleg (LMBTQ) ember. Nem azt mondom, hogy ott majd 2 nap alatt megtalálom az igazit, de mégis eleve több az ember, nagyobb az esélyünk igazából bármire, amit szeretnénk. Én alapvetően komoly párkapcsolatot szeretnék, de ez most mindegy is.

Eleve vannak melegbárok/melegbarát kávézók, programok, események, közösségek. Általánosságban is több a lehetőség eltölteni a szabadidőnket, randi helyszínt választani mondjuk: számos múzeum, kiállítás, parkok, koncertek, fürdők, üzletek, mozik, színházak.

És a tömegközlekedés is nagyon jó, hiába kell Budapesten belül is akár 1 órát utazni egyik városrészből a másikba, mert van metró, busz, troli, villamos, HÉV. Könnyen elérhetőek, sűrűn járnak. Itt vidéken, ha nincs kocsid, kb. esélytelen. Ritkán, nem ám 5-10 percenként mennek a buszok, és ha nem főút mellett laksz, át kell szállni, várni kell a csatlakozásra, akár órát is. Hétvégéken kevesebb busz közlekedik. Szóval nagyon körülményes, és mivel kisebb a népsűrűség, sajnos a távolság sokszor gondot okoz ismerkedéskor. És érvényesülni se nagyon lehet vidéken. Budapesten azért az emberek bátrabban felvállalják önmagukat, nem csak a melegek, de bármilyen csoport tagja, öltözködési stílus, stb.

2023. jan. 5. 11:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
#20: Az ügyesebbek vidéken is tudnak érvényesülni.
2023. jan. 8. 12:40
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Kar illuziokba ringatni ezt a szerencsetlen kerdezot, nyilvan meg fogalma sincs az emberi leny mukodeserol, hat nem meg a meleg-emberi leny mukodeserol. Az igazsagot leginkabb az elso valaszolo irja. A meleg ember Pesten legalabb annyira telhetetlen, ha nem telhetetlenebb, mint videken. Velemenyem abszolut relevans, hiszen hozzad hasonloan, remenyekkel teli vagtam bele a pesti eletbe, raadasul ki tudja, a leirasod alapjan tobbszor is megfordult a fejemben, hogy ugyanarrol a videkrol probaltunk menekulni. Ha csak kalandot keresel akkor persze sikered lehet, hiszen itt masrol nem szol a fama, mint a testisegrol es szexualitasrol. Viszont amint komolyabb vizekre szeretnel evezni, komolyabb akadalyokba fogsz utkozni. Mivel olvastam a fenti hozzaszolasokat es egy random idegennel mar most randira hivatnad magad Pesten, ugy, hogy meg fel sem koltoztel es azt sem tudod, hogy mikor fogsz egyaltalan felkoltozni, igy gondolom te melyik reteget fogod kepviselni, amiben nekem nem tisztem allast foglalni. Reszben hasonlo okok miatt “menekultem” fel, mint Te is, tehat egy ismerkedos/szocializacios celzattal, masfelol tanulmanyi es munkahelyi kotelezettsegek miatt is. Naiv voltam, azt gondoltam, hogy boseges a merites, en pedig eleg jol kommunikalok es baratsagosnak is tartom magam, igy biztos nem lesz gond. Mivel senkit nem ismertem, igy egyetlen ember sem kocogtatta meg a vallam es rantott vissza a valosagba, hogy “amugy sajnos ez nem lesz am ilyen egyszeru”. Ahogy telt az ido, oszladozni kezdett a rozsaszin kod. Mindenki csak lepedoakrobatikara hajt, erdemi kommunikacio nincs, ahogy eszrevettem sajnos nincs is ra szukseg, itt ugyanis a tettek vezerlik az embereket. Nincs igeny arra, hogy megismerjek a masikat, ehelyett mint a futoszalagon, vagy a huspiacon egyik utan johet a kovetkezo. Ezt pedig nem a grindr vagy a romeo teszi, elmesz egy meleg szorakozohelyre, azt veszed eszre, hogy megvannak a klikkek, akik osszeszoktak es ismerik egymast, teged egybol kineznek, beszallasi, csatlakozasi lehetoseg szinte nincs is. A valosagban ugy viselkednek, mint akik jartak a holdon, vagy minimum megtalaltak a rak ellenszeret, kozben ugy tekerik, mint a biciklit, pedig nemelyik eleg rusnya tud lenni hidd el. Neked ez lehet mind csabito most, vagy izgalmas, konnyen beszippanthat a meleg ejszaka de kesobb konnyen megrag es kikop, legalabbis eleg lelombozo tud lenni, ha valakivel ket fos szot nem tudsz valtani, ugy affektal es razza magat, hogy attol felsz barmelyik pillanatban elhagyhatja barmelyik testreszet. Roviden mi a problema: komunikacio nincs, lehetosegek beszukulnek es az alkalmi egyuttletekre korlatozodnak. Baratkozni, komolyabb hangvetelben ismerkedni szinte lehetetlen. Pest fiatalkent meg buli. Sokaknak izgi, hogy holnap vajon hol es ki mellett ebredhet, de szerintem inkabb egy eleg szegeny erkolcsi bizonyitvanyrol tanuskodik. Mielott tamadas erne, nem, nem vagyok egy kiegett venember. 27 eves vagyok. Nem, csunyanak sem tartom magam, bar ez abszolut szubjektiv, mielott kapom az ivet, hogy biztos hiszti amiert nem kellek senkinek, bar szo szot kovet, mindenki azt gondol amit szeretne, a tenyek attol meg tenyek maradnak: pesten komolyabb kapcsolatra, vagy akar baratsagra szert tenni LEHETETLEN kuldetes lesz lassan.
2023. jan. 8. 14:39
 23/23 anonim ***** válasza:
89%
19-es vagyok. Vidékről csak azért érdemesebb Pestre jönni mert egy nagyvárosban nem ismer mindenki mindenkit és nem tartják számon hogy a magánéletedben mit csinálsz. De teny hogy szinte csak alkalmira van lehetőség. Arrol nem is beszélve hogy van pár primitív ember is a melegek között. Az a másik hogy 20 percet nem képes tomegkozlekedni. A másik kedvencem a hatalmas elvárások és a flegmázás, főleg mikor olyanok csinálják ezt akik nagyon rondák.
2023. jan. 8. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!