Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mit tegyek? Munkahelyen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Munkahelyen gyanítják, hogy meleg vagyok.

Figyelt kérdés
Több mint 1 éve dolgozom ennél a cégnél és eddig nem volt ezzel probléma, amikor kérdezték vane barátnőm, akkor mondtam, hogy nincs. Viszont az utóbbi időben eléggé megváltozott pár kollégám viselkedése hozzám, nem tudom miért lehet ez. És nemrég volt pár ember aki kérdezte milyen csajok jönnek be. Amikor erre válaszoltam, akkor lehet pont ez leplezett le mivel nem vagyok valami jó hazudozó. Vagy lehet eddig is kicsit nőiesebb volt a viselkedésem. Vagy őszintén nem tudom elmondani mi miatt lehet ez. Csak azzal van a bajom, hogy teljesen máshogy viselkedik hozzám pár kollégám és attól félek ez miatt lehet az. Alapból nem szégyenlem magam amiatt mert meleg vagyok, de tudom milyenek tudnak lenni az emberek és nem szeretném, hogy valaki amiatt máshogy nézen rám mert nő helyett férfit szeretek, vagy még rosszabb megjegyzéseket tegyen a szexualitásomra.

2022. dec. 12. 01:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
95%

Nekem az az álláspontom ezzel a dologgal, hogy az ember a munkahelyére dolgozni jár és nem azért, hogy ott élje a magánéletét. Nem azt mondom, hogy mindenkivel elutasítónak és távolságtartónak kell lenni, de sajnos sok ember nagyon szereti beleártani magát mások életébe. Ezt kikerülni elég nehéz, hiszen sok minden függvénye lehet ez. Ilyen a személyisége vagy kedvel téged és mindent szeretne rólad tudni. De akár az is előfordulhat, hogy egyszerűen utál téged és találni akar valamit, amire ráfoghatja, hogy miért utál. Ha pedig olyannal vagy olyanokkal dolgozol együtt, akik erre egyébként is vevők, akkor elég egy rossz reakció, mondat és rögtön elkezdenek gyanakodni. S minél jobban próbálod titkolni szerintem annál egyértelmű lesz. Hiszen emiatt görcsös, s stresszes leszel, ami ha elér egy határt, akkor az eléggé látszódni fog a viselkedésen.

Lassan 15 éve vagyok a szakmámban, s vegyes tapasztalataim vannak. Én soha nem titkoltam, de nem is vállaltam fel. Ha kiderült, vagy sejtették, beszéltek róla, rákérdeztek, akkor nem foglalkoztam vele. Viselkedni tudok, s bunkó sem vagyok. Ahol értelmesek vagy értelmesebbek dolgoztak ott ha volt konfliktusok voltak akkor sosem abból ki kivel kavar vagy ki kit vagy mit szeret. De volt "szerencsém" a tipikus "munkás paraszttal" is együtt dolgozni, akinek a legkedveltebb témája a szex és szexualitás volt. Néha elég kellemetlenül éreztem magam a társaságában, amikor arról kezdett beszélni, hogy előző este hogy rakta meg az asszonyt vagy a kollégáját faggatta, hogy reméli falnak döntötte a barátnőjét és elég rendesen beverte neki.

Mostani munkahelyemen is megy a pletyka, de inkább azt vettem észre, hogy szóba kerül és beszélnek erről és ennyiben kimerül. Nem utálnak, s egyesekkel kifejezetten jóban vagyok. Azt elismerem, hogy sokszor a munka kárára megy a viccelődés, s a túl sok duma. Mondjuk az kellemetlen volt, amikor múlt héten a kolléganőm megsértődött, s mire szóra bírtam kiderült, hogy valamit félre halott. S mivel azt ígértem neki, hogy őszinte leszek vele, így beismertem, hogy tényleg volt pár kolléga, aki azzal heccelt engem, hogy ő szerelmes belém. Erre bevallotta, hogy tényleg így van, de nem mondta senkinek, hanem valószínűleg észrevették rajta. Azt mondták neki, hogy ne reménykedjen, mert meleg vagyok, s amikor rákérdezett volt választásom. Én az őszinteséget választottam, s elmondtam ez tényleg igaz. Az viszont nem, hogy kapcsolatban vagyok, s azért vagyok meleg, mert lakótársam van, aki nem nő.

Annyit tudok még írni, hogy valóban vannak rosszindulatú emberek, akik ezt nem tudják elfogadni, s pusztán csak emiatt utálhatnak vagy utálhatnak meg. De van egy dolog az ilyen szituációkban, ami arra sarkalhat bármilyen meleget: ugyan munka szempontjából nem egy paradicsom Magyarország, de munkahelyed lehet másik, de életed nem.

2022. dec. 14. 13:09
 12/13 anonim ***** válasza:
95%
Egyetértek az előző véleménnyel. Nem hogy kellemetlen helyzet, hanem szerintem kifejezett proli dolog olyasmivel hivalkodni, hogy tegnap mi történt náluk..:D Amúgy pedig ez magánügy, privát szféra, nem tartozik a kollégáidra, hogy meleg vagy. Akivel olyan viszonyban vagy, annak úgyis elmondod. Ürügynek jó, hogy rólad beszéljenek. Addig is leplezik a saját baromságaikat.
2022. dec. 19. 08:49
 13/13 Háttér Segítő ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Ha munkahelyeden hátrányos megkülönböztetés érne a szexualitásod miatt, akkor keresd a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatát a jogsegely@hatter.hu e-mail címen. A Szolgálat tájékoztatást nyújt minden olyan ügyben, ahol a szexuális irányultságodnak jelentősége lehet, illetve ha szükséges, ingyenes jogi segítséget is biztosítunk.

2023. jan. 3. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!