Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Homoszexualitás ès mentális állapot?
Sziasztok.
Hallgattam egy pszochiater eloadasat aki azt mondta, hogy a homoszexualitás mentális elakadás. Illetve, hogy szeretne talalkozni mentalisan èpp homoszexualissal.
A kerdest egyaltalan nem szanom provokacionak. Szimplan erdekel, hogy esetleg aki olvassa..ugy erzi hogy teljesen rendben van.
Koszi
Kérdező egy jó pszichológus/pszichiáter nem jelent ki felelőtlenül dolgokat, különösen akkor ha nem tudja konkrét bizonyítékokkal alátámasztani azt.
Szexualitás és mentális egészség közötti korreláció elég alacsony és nagyrészt az is abból fakad hogy a környezet nem elfogadó, pl ha szüleidet szereted és megtudják hogy meleg vagy és elutasítanak annak lesznek mentális következményei.
Csak hogy tisztazzuk. Baggdy emoke genderes, lmbtq-s nezetet vonta ketsegbe a szakma egy resze. Mas meg egyetertet vele.
A tobbseg valoszinuleg nem ertett egyet vele. Neki ez a nezete el kell fogadni. De senki se emiatt fogja megitelni szakmailag. Mert aki pszichoterapeuta es egy csomo terapias modszert ismer es vett reszt kutatasokban az nem kokler.
Amugy szerintem tulgondoljatok. En se mentalis defektnek tartom a homoszexualitast. Csak kivancsi voltam, hogy lehet e valosagalapja.
Hamar kiderult h nincs
Kérdező nem az a gond velük hogy vannak nekik nézeteik, ők elvileg szakemberek, nekik 100x jobban oda kell figyelniük mi jön ki a szájukból amikor komoly pszichológiai dolgokról beszélnek. És nem mondhatnak csak úgy akármit.
Gondolj bele abba, hogy milyen hatással van az emberekre ha közlik az ilyen szakemberek hogy defektes vagy és a szexualitásod egy mentális elakadás. Vagy milyen véleményük lesz másoknak homoszexuális emberekről csak azért mert egy szakembertől ilyet hallottak.
A 21-es megelőzött, gyorsabb volt nálam. Lényegében én is ezt akartam mondani. Azoknak a melegeknek, akiknek mentális problémáik vannak a homoszexualitásukat érintően, nem önmagából a homoszexualitás tényéből fakad a mentális problémájuk eredete, hiszen a melegség önmagában nem fáj, nem árt, nem görcsöl, nem éget, nem kapar, épp ellenkezőleg, szeretni mindenkinek jó érzés, tök mindegy, hogy milyen nemű az illető, akit szeretünk. A mentális probléma a kirekesztettség, az elutasítás, a lenézés, a cinkelés, a folyamatos bas2ogatás, a társadalom és a környezet negatív, elítélő, sokszor lesajnáló vagy megszégyenítő, kirekesztő attitűdje miatt alakul ki sokakban. (És akkor most lehet itt azzal jönni, hogy oké, de ma már tök elfogadó a társadalom az előző 20-30 évhez képest stb, csak nézzük meg, hogy mihez képest. 1960-1980-hoz képest valóban. De ha megnézünk néhány kategóriával arrébb jó pár választ, hogy milyen válaszok jönnek sokszor még mindig a melegséget érintő kérdésekre a napjainkban is, akkor könnyen rájöhetünk, hogy kisgyerekként még mindig nagyon gyakran szembesülnek gyerekek ilyen attitűddel, kamaszként a saját melegségükre rádöbbenve pedig sokaknak ezért nincs még mindig könnyű dolga önmaguk megértésével és elfogadásával. Ebből ered/het a mentális problémájuk.)
Tehát ok-okozati összefüggés: Nem azért lesznek egyes melegeknek (tinédzser korban sokaknak) mentális problémái, mert "elakad a fejlődésben" a gyerek és összezavarodik az esetleges homoszexualitása miatt, hanem mert gyerekkora óta mindenfelől azt hallja, hogy ez gáz, ez rossz, csak nehogy te is 6uzi legyél itt nekem, mert akkor szétcsaplak, és ilyen környezetben felnőni meleg gyerekként/kamaszként sokak számára megterhelő. A környezet (család, társadalom, egyház, vallás, a jelenlegi oktatás stb) az ok, nem maga a homoszexualitás ténye miatt lesz valaki mentálisan terhelt. Ezt a hatalmas nagy terhet kell megtanulni a meleg kamaszoknak "letenni", hogy ne cipeljék magukkal életük végéig és ne legyen belőlük a melegségük miatt szorongó, depressziós felnőtt. Ez pedig egy hosszú és nehéz tanulási folyamat. Nem megy mindenkinek olyan könnyen.
Szóval, ja. Van összefüggés a homoszexualitás és a mentális állapot között. Csak nem úgy, ahogy a kérdésben említett pszichiáter sejtetni véli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!