Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mivel tehetek azért hogy fiatalos maradjon az arcom?
Sok mindent lehet érte tenni, például:
- Védd a bőröd az UV-sugárzástól. Használj napkrémet (még akkor is, ha kevésbé süt a nap).
- Hidratálj. Igyál legalább 2 liter vizet minden nap.
- Hagyd el a cigit és az alkoholt.
- Mozogj rendszeresen.
- Maradj egészséges súlyban és egyél egészségesen.
- Aludj eleget.
Ezekkel lehet a legtöbbet tenni érte, de szerintem magasan az UV-fény elleni védekezés a leghatásosabb.
Haver en 35 vagyok, kenegetem minden szarral megis kinezek 45nek. Haverom 30 eves, de meg szemelyit kernek tole trafokba.
Genetikan mulik
Vannak azért jó kozmetikumok, de nyilván a gének rengeteget számítanak. Viszont az életmód nagyban befolyásolja az öregedést. Tehát aki stresszes életet él, nincs kibékülve magával, magányt érez, stb. Ezek mind stressz helyzetek, amik ugyanúgy roncsolják a fizikai egészséget is. Csomó ROS felszabadul, ami fokozza az öregedést többek között. Ezenkívül ugyanúgy betegségek kockázata is megnő, stb. Szóval érdemes fejben is jól lenni. Megfelelő alvás is nagyon fontos. Táplálkozás, sportolás, stb. Szóval alapvetően az egészséges életmód rengeteget számít, hogy milyen ütemben örgeszik az ember. Ja, hát meg a nap kerülése. :D Az UV olyan szinten károsítja a bőrt, hogy tisztában nincsenek vele az emberek. Leggyakoribb daganat is a bőrrák(90+%-ban az fordul elő). Minden egyes leégéssel megduplázza az ember ennek az esélyét többek között. Szolinak ugyanez a hatása. Mellette meg még szépen öregíti is a bőrt. Szóval nap ellen sem árt védekezni.
Az tényleg igaz, hogy géneken múlik sok minden, de azért ebben az esetben is bizonyított, hogy a életmód azért sokkal többet befolyásol. És ez így van az életkor hosszával is(hajlams betegségektől eltekintve).
Tudtommal vannak UV-védő anyagot tartalmazó arckrémek, én ilyet tervezek majd venni. Én is úgy tudom hogy a ráncosodást nagyban elősegíti az UV miatti károsodása a bőrnek.
Egyébként 1-es szerintem jól leírta, viszont a géneken is biztosan sok múlik. Tudtommal ráncosodás ellen egyébként még a retinol tartalmú dolgok működnek bizonyítottan, de drága mulatságnak tűnik és az UV védelem szerintem fontosabb lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!