Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennél egy kapcsolatba egy HIV pozitívval?
Ő az a férfi, akire mindig is vártál, szerelmes vagy belé. De hát ott a HIV...
Mit tennél?
Én lennék vele. 4-és 5-ös válaszával értek egyet.
Én nem pontoznék itt le senkit sem, és nem is értem miért teszi ezt bárki is. Ez egyéni döntés, és a kérdésre adható nemleges válasz is.
Azonban azt a részt minden HIV fertőzött személy nevében kikérem magamnak, hogy feltétlenül sokat kell szexelnie gyakorlatilag bárkivel védekezés nélkül. Örülnék ha végre utána nézne a meleg társadalom a betegségeknek mielőtt ítélkezik. Sokáig tünetmentes a dolog, azonban fertőzni már tudsz. 1 személy elegendő ahhoz hogy elkapd. Ez a személy pedig lehet hogy még akkor nem is tudja magáról hogy fertőzött. Vagy az is elég ha megcsal a párod. Az én esetemben az ezekkel 4 évig voltunk együtt. Voltak céges összejövetelek más városban és mint kiderült megcsalt. Állítása szerint mindig használt gumit (ez vagy igaz vagy nem). Ha ő valakitől elkapta volna, akkor én is, pedig én hűséges voltam és csak 1 emberrel feküdtem le, akit szerettem. Szóval nem kell fűvel fával szexelni, elég akár csak 1 hűtlen társ is.
Nem. Tudom, hogy terjed a HIV, tudom, hogy a mai modern anti-retrovirális terápia mellett gyakorlatilag nullára csökkenthető a vírusszám és nem fertőz az egyén, sőt, már HIV pozitív anyának is lehet negatív gyereke, de akkor sem. A 0.00001% esélyét sem szeretném megadni annak, hogy életem végéig ilyen erős gyógyszereket kelljen szednem óramű pontossággal bevéve, rendszeresen vérvételi kontrollra járni (olvassatok utána, nem úgy kell szedni, mint a vérnyomáscsökkentőt, sokkal szigorúbb szabályok vannak).
Ettől függetlenül nem ítélem el, aki HIV pozitív, sokan azért kapják el, mert bár ők hűségesek, de a párjuk lépett félre, vagy 1990 előtt nem ellenőrzött vért kaptak, tehát nem tehetnek róla.
Ha a munkahelyemen HIV vagy HCV pozitív beteg jön, nála is dupla gumikesztyű.
Ahogy a HIV pozitívakat nem szabad stigmatizálni, úgy azokat sem, akik mindent megtesznek a saját egészségük megőrzése érdekében.
Üdv,
Egy meleg orvos
15-ös, akkor kérlek olvasd el amit írtam, mert nagyon nem azt írtam, hogy elítélem azt aki nemet mondd a kérdésre, és mivel orvos vagy, így valószínűleg nem neked szólt a betegség terjedésének része a hozzászólásomnak, hanem az előtted szólóknak, akik kb úgy írnak róla, hogy rád néz egy fertőzött, és már beteg is leszel.
Elfogadom a te álláspontodat is, te nem szeretnéd megadni az esélyét. Leírtam egy tök hétköznapi példát, illetve azt is, hogy sokan a kezdetekben nem tudják, hogy pozitívak. Az ellen szólaltam volna fel, hogy egyre több és több hozzászólás alapján kapásból rossz ribinek lett mindenki aki fertőzött titulálva.
#10 ,,Ugyanis a HIV -et nem a húsvéti nyuszi hozta neki. Vagy drogozással, vagy szexuális úton kapta el."
Elég az ha mondjuk a hosszútávú partnered akiben bíztál megcsalt és összeszedett valakitől HIV-et és te pedig benne bízva elkaptad tőle.
Nem csak felelőtlen szex és drogozás miatt kaphatja el valaki ezt a vírust, sokan felelősség teljes életmód mellett kapták el.
Sokan pont a stigma miatt nem mennek el időben HIV szűrésre és pont ezek az emberek azok akik igazán fertőzni tudnak, nem pedig azok akik bevallják hogy elkapták és gyógyszeres kezelést kapnak. Sokkal nagyobb a veszély egy olyan embernél akiről nem tudod hogy HIV es pont emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!