Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ezzel egyet értetek?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezzel egyet értetek?

Figyelt kérdés
Egyet értetek azzal hogy a homoszexualitás genetikailag kódolt ?

2022. jan. 20. 21:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Mint minden tulajdonságod, így ez is kódolt. Nem csak a fizikai kinézeted kódolt, hanem a viselkedésed, jellemed, személyiséged. Környezetnek is van behatása azért a mentális állapotokra, de genetikailag minden kódolt.
2022. jan. 20. 21:51
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem igen, az alapján amit tudok a témáról és a saját tapasztalatom alapján gondolom ez van a melegség mögött.
2022. jan. 20. 22:06
 3/21 A kérdező kommentje:
Oké ezzel én is egyet értek! Minden a DNS-be kódolt. Viszont e szerint egy genetikai “betegség “ , vagy pedig mutáció ami nem betegség ?
2022. jan. 20. 22:08
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Attól még, hogy valami eltérő nem azt jelenti, hogy rögtön betegségről van szó. A hajszín is a DNsbe van kódolva, mégsem betegség a szőke haj. Ha azt nézed, hogy a gének miatt vagyunk melegek, akkor ez azért alakult, ki hogy ne legyen olyan sok ember, mert van az a tanulmány ami kimutatsa, hogy minél több bátyád van annál valószínűbb, hogy meleg leszel.
2022. jan. 20. 22:22
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
És a anya testében kezdődik minden, onnantól fogva van belénk kódolva ez.
2022. jan. 20. 22:23
 6/21 A kérdező kommentje:
Viszont ezek szerint recessziv jelenség. Mind2 szülő kell hozzá hogy hordozza az adott gén allját mert ha domináns lenne akkor elég lenne egy szülőtől örökölni. Viszont gyakran az F2 nemzedékbe jelenik meg csak , vagy sokáig rejtve marad úgymond
2022. jan. 20. 22:28
 7/21 anonim ***** válasza:
88%

Ez nem ilyen egyszerű dolog. A mutációk ritka dolgok, az meg mégritkább, hogy a legkülönfélébb élőlényeknél jelentkezzenek ugyanolyan mutációk. Illetve a mutációknak tovább kell öröklődniük, hogy fennmaradjanak.

Genetikai betegség sem lehet, mert nem találtak olyan géneket, amik csak és kizárólag meleg embereknél lennének.

A kódoltság egy ennél is komplexebb kérdés. De akkor mi a homoszexualitás.

Nos én csak az egyetemi előadóm álláspontját tudom mondani, amibe van igazság. És szerint evolúciós pszichológiai alapon kell ezt megközelíteni. Méghozzá úgy, hogy alapvetően nem illik bele a homoszexualitás a Darwini elméletbe, de mégis megjelenik a rovaroktól, a madarakon át, az emlősökig, azaz kell lennie valamilyen hasznának.

Ez pedig az lehet, hogy szoros köteléket alakítanak ki a hímek között, felkészítik a valós szexuális helyzetekre egymást, dominancia viszonyokat rendeznek vele illetve indirekt módon növeli a szaporodási sikert mert egynemű partnerrel való együttlét emeli a tesztoszteron szintet.

Ezt márcsak zárojelesen mondta, de lehet hogy ezáltal a homoszexualitás egy hajlam, mintsem egy gén, ami vagy beindul az indivudmban vagy nem.

2022. jan. 20. 22:29
 8/21 A kérdező kommentje:
Szerintem pedig genetikailag kódolt. A viselkedésünk is , a mintázat stb. Nem hiszem hogy úgymond pszichológiai okai vannak. Pl csak azért mert valakit mondjuk meleg szülők neveltek nyilván nem lesz az.. Én személy szerint nem tartom amúgy betegségnek , úgymond a crossover egyik variábilitása , melynek eredménye a melegség. Random nem megfelelő kromoszóma törés /egyesülés. Abból gondolnám hogy receszív mert sok generáción át “lapul” , majd egyszercsak kibukik. Személy szerint én nem ez alapján ítéltek meg valakit , de ha valamire hajlamod van az is genetikai kódolt. Hiszen ha bizonyos gének , mondjuk onkogéneket is hordozza a pete vagy sperma sejt akkor az utód hajlamos lesz a rák valamely formájára. De ha az onkogént nem hordozza a gaméta akkor hiába halt meg szülei rákba , nem lesz nagyonb a rizikó faktor. Ez szerintem a melegeknél is így működik. És akkor fejeződhet ki ha mind2 szülő hordozza.
2022. jan. 20. 22:46
 9/21 anonim ***** válasza:
81%

"Viszont ezek szerint recessziv jelenség. Mind2 szülő kell hozzá hogy hordozza az adott gén allját mert ha domináns lenne akkor elég lenne egy szülőtől örökölni. Viszont gyakran az F2 nemzedékbe jelenik meg csak , vagy sokáig rejtve marad úgymond"

Azért ez nem teljesen így működik. :) Ezt pl szemszínnél lehet használni, meg egyes genetikai betegségre, vércsoportokra, de azért a legtöbb tulajdonságot nem 1 gén határoz meg(2 allél). Hanem egy csomó gén kombinációja. Egyébként meg lényegtelen, hogy minek tekintjük. A világos szem, szőke haj, laktóz tolerancia(intolerancia a normális/természetes), daganat, stb. Szexuális orientációt és identitást azért gének mellet hormonok is befolyásolják, ez is tuti. Illetve környezetnek is lehet hatása, ez is teljesen elképzelhető, de ez csak együtt működik. Környezet és gének együtt hatnak a tulajdonságokra. Így működik az evolúció is. Mutációk nélkül pedig nincs evolúció.

Egyébként frissebb tanulmányok szerint köze lehet az anyai X kromoszómához, de ezek még nincsenek bebizonyítva. Illetve nyilván az sem mindegy, hogy nemi kromoszómához kötött, vagy autoszómális dologról beszélünk.

2022. jan. 20. 23:13
 10/21 anonim ***** válasza:
81%
A világos szem, szőke haj, laktóz tolerancia(intolerancia a normális/természetes), daganat is mutáció. Ezt akartam írni, csak lemaradt a vége.
2022. jan. 20. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!