Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Feministának gondoljátok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feministának gondoljátok magatokat?

Figyelt kérdés

Valamint szerintetek van értelme? Mennyit segít a férfiakon meg az lmbtq közösségen?

Hallottam egy olyan vélemény, hogy aki nem feminista, az antifeminista, mivel akkor nem ért egyet az egyenlőség elvével. Ezzel egyet tudok érteni valamelyest. Szerintetek?

2021. nov. 27. 22:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
80%

Én olyan értelemben "feminista" vagyok, hogy természetesen támogatom azt, hogy férfiak és nők egyaránt kibontakoztathassák a képességeiket.

Azt viszont hangsúlyosan nem gondolom, hogy ezek a képességek hasonlók lennének. Férfiak és nők agya, testfelépítése, hormonháztartása jelentősen különbözik, és ez természetes módon kihat a vágyakra, célokra, cselekedetekre is. Ezt sohasem szabad figyelmen kívül hagyni.

2021. nov. 28. 09:01
 12/33 anonim ***** válasza:
71%
#11 ez egyszerűen nem igaz. Sajnálom, de ez nem vélemény kérdése. A lányok és fiúk alap esetben ugyanúgy teljesítenek matekból, EQ-ban sincs lényeges különbség a két nem között. Biológiailag igazából nem nagyon különbözik a két nem képesség alapján.
2021. nov. 28. 14:43
 13/33 anonim ***** válasza:
66%

12-nek

Azért nem mondanám, hogy nem nagyon különböznek. A férjem majd' kétszer annyi kg, mint én, és úgy általában egy normál testalkatú férfi, és nő között is legalább 20 kg van. Az izomzatuk is teljesen más. Ezért a pályaválasztáskor sokkal nagyobb eséllyel lesz egy férfi fizikai munkás pl. Óvóbácsi is kevés van.

11-es jól mondta, a hormonháztartás is totál ellentétes. A viselkedést pedig nagyon befolyásolja, gondolj csak a sok tesztoszteronra, vagy a nőkre, akik terhesség alatt mindentől képesek elsírni magukat.

Méghogy alig különbözünk! Persze, ha mondjuk egy teljesen más élőlényt veszünk alapul, akkor a férfi és nő nagyon hasonló, hiszen emberek vagyunk, de ennyi.

2021. nov. 28. 15:04
 14/33 anonim ***** válasza:
60%
Én értem hogy logikusnak hangzik amit mondasz, régen én is ezt hittem. De pedig tényleg nem különbözünk annyira kutatások szerint. A férfiak is sokkal empatikusabbak és sokkal alkalmasabbak a gyereknevelésre, mint hisszük. A különböző pályaválasztásnak sokkal valószínűbbb, hogy társadalmi és nem biológiai okai vannak. Ahogy ugye az sem biológia, hogy a lányok rózsaszínt hordanak meg szoknyát.
2021. nov. 28. 15:26
 15/33 anonim ***** válasza:
70%
A fizikai különbségek tény, hogy ott vannak, viszont az sem annyira durva. Háború alatt például mindig a nők csinálták a férfi munkákat is és mégis ment tovább az élet.
2021. nov. 28. 15:27
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Azért megnézném én azokat a nőket, ahogy a betont talicskázzák, vagy családanyaként kamionoznak, amíg apuci van gyeden...
2021. nov. 28. 15:37
 17/33 anonim ***** válasza:
83%
#16 vannak kamionos nők, nem tudom miért olyan elképzelhetetlen ez, nincs a kamionozásban semmi amit nő ne tudna megcsinálni. De ha már itt tartunk: tudod, hogy a kamionozás miért nem "nőknek való"? Mert éjszaka a parkolóban kell aludni egyedül ahol ki van téve a többi kamionos perverz férfinak. Egyik barátnőm nagyapja kamionozott és ő mondta, hogy az egyik kolleginánál egy másik kamionos az ablaka előtt kirántotta a farkát és nem akart elmenni. Végül a barátnőm nagyapjának kellett vele veszekedni egy sort, hogy elmenjen.
2021. nov. 28. 15:45
 18/33 A kérdező kommentje:

Nyilván vannak olyan munkakörök, amiket az egyik nem jobban be tud tölteni, mint a másik. Viszont ez nem csak nem kérdése, mert személyenként is változik.

Amúgy mint mondtam az egyenlőség és az egyformaság között óriási különbség van. A feminizmusnak nem is az a lényege, hogy egyformák vagyunk, hanem, hogy egyenlőek. (lásd a korábbi matekos példám: 4+5 =2+7)

2021. nov. 28. 15:48
 19/33 A kérdező kommentje:
Amúgy azt kicsit furcsállom, hogy bizonyos munkaköröket, amíg a házról van szó a nőknek ítélnek, viszont a házon kívül már férfiaknak. Például, otthon a nő dolga, hogy főzzön, viszont milyen gyakran látsz egy étteremben nőt, mint séfet?
2021. nov. 28. 15:51
 20/33 anonim ***** válasza:
84%

16-os vagyok

Egy szóval sem mondtam, hogy nő ne tudna kamionozni, szövegértelmezés.

Pont ezt mondom én is, amit a kérdező is, hogy nem vagyunk egyformák. Az egyenlőség és az egyformaság nem ugyanaz, és nem összekeverendő. Pont azért vannak a munkakörökben is jól látható különbségek, mert mások vagyunk, de ettől még lehetünk egyenlők. Értem ez alatt, hogy ha pl ugyanazt a munkát végzi egy nő és egy férfi, akkor viszont legyen már a bérezés is egyforma. Ettől viszont még távol állunk.

Tehát én így, ilyen formában feminista vagyok, hogy egyenlőként kéne bánni a férfiakkal és nőkkel, de nem azt feltételezve, hogy egyformák is.

Ez azért nem atomfizika. Ha valaki nem érti, az nem is akarja megérteni.

2021. nov. 28. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!