Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha lenne Budapesten valaha egy meleg negyed, ti beköltöznétek?
Bocsánat 9-es vagyok újra, na Birta Lászlónak több érdekeltsége is volt a Belgrád Rakparton.
Egyrészt ővé volt a Limó Café ami Belgrád rakpart 9. szám alatt volt, most a felső emeleteire épült helyen működik a limó bár a város felett, de csak alkalom adtán. Újabban ILL Panorama néven is működik.
Szintén övé volt a Capella nevű szórakozóhely is, ami Belgrád rakpart 23. szám alatt volt.
A belgrád rakpart 25. számú épülete is az övé volt, ami az ő építkezései munkálatai miatt megsüllyedt és lakók egyrésze felháborodott.
Emellett ott van a még működő Why not café és bár is a Belgrád rakpart 3-4. szám alatt, és ennek a társüzlete a Why not bisztró is a a Belgrád rakpart 18. szám alatt.
Ja és itt van egy cikk erről, hogy lett volna érdemes kialakítani meleg negyedet.
Egyébként szerintem a probléma ott kezdődik mikor különböző negyedek hoznánk létre vegyük egyik példaként a Városligetbe tervezett múzeumnegyedet, hogy az ember nem azért megy város nézésre, hogy 1 nap alatt letudja egy összehelyre tömörített múzeum negyedében a város történelmének megismerését..
Ugyanúgy a Plázákkal is ez a bajom, hogy bizony Európában egyáltalan nem illik a pláza, az csak olyan helyekre illik, ahol nem volt hagyományosan bevásárló utca. Emiatt zárt be sok üzlet a Rákóczi úton, a Nagykörúton, stb, sokáig tartott mire magukhoz tértek, és most is gagyi üzletek és márkák, büfék és éttermek vannak ott.
Meleg-negyed lehet jól is elsülhetne, bár eddig párszor vállaltam be azt, hogy egyik bárból másikba menjek át, és kétszeres árat fizessek a belépésért, szóval ez nem működött nálam, de ettől függetlenül lehetne ez egy fajta safe-place, ahol biztonságban kézenfogva mehetnénk a párommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!