Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Szerintetek mitévő legyek?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mitévő legyek?

Figyelt kérdés
Ma elmondtam anyámnak, hogy úgy érzem fiúként beleszerettem egy srácba, erre kikelt magából és azt mondta, hogy ilyen beteg gyereket nevelt, belehal a szégyenbe és hogy szégyell engem. Apám már meghalt, a bátyám meg elköltözött, nem érdekli mi van velem. Igazi barátaim nincsenek, senkivel se tudom megbeszélni ezeket a dolgokat.

2021. okt. 13. 20:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
94%
És egyáltalán ne szégyelld magadat,az pont nem szégyen,hogy szeretsz valakit!
2021. okt. 13. 21:52
 22/30 anonim ***** válasza:
97%

Szegényem.. kitartást, ilyenkor sajna nem tudsz mit tenni, várnod kell amíg átgondolja magában..

Én nagyon féltem elmondani otthon de nagyon nyomasztott közben mert kérdezősködtek szüleim hogy "naa mutasd meg a barátnődet" stb..

és már gyanús volt nekik hogy nem mondok róla semmit, komolyabb helyzet mikor nem csak meleg de transzlány is vagy.. szóval nagyon nyomasztott, nem bírtam tovább a kérdezősködést és kimondtam. Kimondtam hogy nekem fiúm van és egész életemben lánynak érzem magam. Erre anyukám kiment a konyhába, kijózanodni (gondoltam azért ment el, vagy most mindennek vége).. vissza jött, közben kávét kortyolgatott és megölelt, azt mondta neki mindegy mindenhogy a gyereke vagyok, lehetek bármi fiú vagy lány, az ő szemében egyedül csak "halott" nem lehetek ez miatt, csak legyek boldog úgy ahogy nekem jólesik.

Még aznap elmentünk nekem női farmernadrágot vásárolni, és nekem adta a kedvenc körömlakkját, és pár hónap múlva bemutattam neki a barátomat, és nagyon jól kijöttek egymással. Én is azt hittem mindennek vége mikor anyám szó nélkül otthagyott, de kellemes csalódásként a végére váratlanul jól alakult. Mindig kell egy kis idő, várj vele amíg ő lép, mikor kijózanodik, addig ne hozdd fel neki ezt a témát, persze azért beszélj hozzá éppen ugyanúgy ahogy előtte.. mintha nem mondtad volna el.

Kitartást drága, sok sikert! ❤️

2021. okt. 13. 23:00
 23/30 anonim ***** válasza:
93%

Ja apukámat kihagytam, vele nem volt semmi ő azt mondta lazán hogy: "sejtettem, mert már rég bemutattad volna hogy ki a párod. bárhogy élek legyek boldog."

Szerencsére ugyanúgy gondolta mint anyukám csak nem ennyire lelkisen.

~(22)~es

2021. okt. 13. 23:15
 24/30 anonim ***** válasza:
85%

Remélhetőleg csak egy kis időre van szüksége. Valamennyire érthető is, hogy kiakad, sok negatívummal jár a melegség neked is és neki is. Ezt fel kell dolgozza. Viszont amiket írtál, azok elég durva szavak. Hagyj neki egy kis időt, aztán, ha legközelebb szóbakerül, próbáld meg vele megbeszélni, tisztázd, hogy a sok tévhit, amit a melegekről lehet hallani nem igazak. Addig ne hozd szóba, majd csak akkor, ha ő veszi elő a témát. Csak tartsd észben, hogy te ebben nem vagy hibás, te megbíztál benne és elmondtad neki, innentől már rajta múlik, hogy ezt hogyan kezeli.

Én is meleg vagyok, bár még nem coming-outoltam. Ha van kedved beszélgetni, vagy csak kiírni a gondolataidat, fájdalmaidat, nyugodtan írj. Hidd el, sokat tud segíteni. :D

2021. okt. 14. 14:33
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gáz már, hogy ezek után megkapja a srác hogy "rossz döntés volt"...

Egyrészt, utólag baromi könnyű okosnak lenni azzal kapcsolatban hogy, hogyan lett volna jobb. A döntés pillanatában lehet mérlegelni, de előre nem látja senki az eredményt.

Másrészt, kivel ossza meg a dolgait ha nem az anyjával? Főleg ha nincs más az életében. Bárki másnak azt mondanánk, hogy milyen jól tette hogy valamelyik szülővel beszélt meg valamit, ő meg "rossz döntést hozott", "nem kell reklámozni" csak azért meleg és az anyja mint kiderült szélsőségesen homofób. Nyilván nem az anyja csinál rosszul valamit, hanem ő nem várhatja ugyanazt a szeretetet az anyjától. Persze, hogy is mert erre gondolni. Inkább titkolózni kell, hazudozni, bujkálni, mert a szegény anyának milyen nehéz hogy van egy meleg fia. Tudod mi az egyetlen nehéz dolog ebben egy szülőnek, az hogy ki kéne állni a gyereke mellett a sok köpködő tuskóval szemben. Aki meg ennyire nem képes a gyerekéért azt nem kell sajnálni. Az összes többi nehézség meg nem azért jön mert a gyereke meleg, hanem mert csinálja magának a nehézséget. Ja meg a fiának is. Mert a melegség nem azért jár nehézségekkel mert ez a törvényszerű. Ezt sokan úgy konstatálják, mintha ez lenne a világ magától értetődő rendje. Azért nehéz nekik, mert a szülők így reagálnak rá, mások a környezetében így reagálnak rá. És ezen változtathatott volna az anyja, legalább az első lépést megtehette volna ha nem beletapos a gyerekbe mert az őszinte. Meg mert brühühü nem lesz unoka, és milyen ciki lesz ha kiderül, a szomszéd Julika is megtudja. Óvoda.

Kérdező, várd ki a végét anyád hogy kezeli az új helyzetet. Nem tudom milyen a helyzeted, államis vagy, vagy önköltséges stb. de ahogy tudsz próbálj meg függetlenedni. Koli, szakkoli, ösztöndíjak, ha belefér legalább nyáron valami munka. Ha nagyon mérgező lenne a környezet, még egy kolesszal is tényleg jobban járhatsz. A szakkolégiumok meg általában egész kulturáltak, ingyen lakhatás, tanulásban és a leendő karriered szempontjából is egy nagy plusz. Persze cserébe produkálni is kell valamit, és eléggé megválogatják az embereket de ha van rá ambíciód és lehetőség is Debrecenben, én csak ajánlom.

2021. okt. 14. 16:46
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ne félj segítséget kérni. Valaki linkelte különböző lmbtq lelkisegély szolgálatok elérhetőségét, velük is vedd fel bátran a kapcsolatot ha szükséged van rá.
2021. okt. 14. 16:51
 27/30 anonim ***** válasza:
75%

Mitévő legyél? Hát most egy darabig ne hozd fel a dolgot magadtól. Anyád meg szerintem majd megbékél. Nyilván érthető, hogy kihozta a sodrából a váratlan hír.

(Nem szorosan ide tartozik, de a szociológia szerint az "Apám már meghalt, a bátyám meg elköltözött, nem érdekli mi van velem." tipikusan homoszexualitásra hajlamosító tényező.)

Hogy nincsenek barátaid, az viszont probléma, az orientációdtól függetlenül is. Ez esetben viszont lehet hogy lányokkal (is) kellene barátkoznod? Annak idején én is így voltam, igaz a csoporttársaim főleg lányok voltak.

És földim, hát te is a DE-re jársz! Amúgy véletlenül nem pont te sétáltál búsan-lassan a kérdés kiírásának napján (szerdán) fél négy körül a Nagyerdő felől az Egyetem felé, majd a villamosmegálló után a sugárút felé? Már majdnem megkérdeztem az illetőtől, hogy minden rendben?...

Sosem tudtam ott lenni (időben, térben és lélekben) ahol erre szükség van, de kívánok minden jót. Nehéz döntést hoztál és nagy lépést tettél. Ne hivalkodj azzal hogy mi vagy, de találd meg a boldogságod.

2021. okt. 14. 20:52
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

27-es, nem tudni, hogy ez a helyzet hajlamosító tényező-e, vagy sem. Még kutatják a témát. Az, amit írtál csak elmélet.

Én egy ilyen szituáció teljes ellentétében nőttem fel, mégis meleg vagyok. Nyilvánvalóan ez egy eset, ahogy a kérdező meg egy másik. Nincs elég minta ahhoz, hogy meglehessen határozni a befolyását az ilyen tényezőknek. Az én véleményem az az, hogy a homoszexualitás genetikailag meghatározott, így nem igazán befolyásolják külső hatások. Természetesen majd a tudósok válasza lesz döntő, ami még eltarthat egy darabig.

2021. okt. 15. 14:38
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne etessük mítoszokkal a kérdezőt. Nem a szociológia, hanem különböző nagyrészt régebbi pszichológiai kutatások jutottak arra a következtetésre amit említesz, analitikusoktól örökölt prekoncepciókkal dolgozva, egyébként módszertanilag hibás kutatások során. Módszertanilag hibás alatt pl. azt kell érteni, hogy az adott időszakban egyébként nagyrészt rejtőzködő életmódre kényszerülő szexuális kisebbségeket gyakran úgy tudták beazonosítani és begyűjteni a kutatásokhoz hogy olyan emberekből álló csoport volt a minta akik már valamilyen pszichés probléma, vagy bűnelkövetés miatt különböző intézmények, szervek látásterébe kerültek. És igen nyilván ha egy átlagos kontrollcsoporttal hasonlítunk össze egy ilyen mintát akkor jelentős eltéréseket fogunk találni több tekintetben is. Csak ezzel nem lehet bizonyítani hogy például a homoszexuálisok hajlamosabbak a bűnelkövetésre, vagy hogy a zavaros háttér hajlamosít a homoszexualitásra.

Erre már sok kutató rájött akkoriban is, csak idő volt mire kinőtték a kutatások ezeket az ítélkező prekoncepciókat. A modern kutatások elsöprő többsége nem talált jelentős kapcsolatot a "hiányzó apa" és a szexuális orientáció között. Persze még mindig van egy kisebbség, aki ezt nyomatja, főleg a reperatív terápia hívei akik mai napig meg vannak győződve róla hogy a homoszexualitás egy betegség.

2021. okt. 15. 14:50
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha gondolod írj nekem. Velem beszélgethetsz ilyenekről
2021. okt. 15. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!