Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Velem van a baj, hogy számomra a nyitott kapcsolat teljességgel elképzelhetetlen?
Nagyjából 3 éve élek együtt a párommal, ő az aktív, én a passzív fél.
A 3 év alatt már többször előkerült az ő részéről, hogy szeretné megnyitni a kapcsolatunkat, mert hogy ez sokkal jobban összeegyeztethető az emberi természettel, ezáltal például elkerülhetőek az ember háta mögötti megcsalások.
Azt mondja, hogy van egy olyan énje, amit velem nem tud megélni, mert arra vágyna, hogy egy nagydarab, határozott aktív férfi dominálja (én nem vagyok ilyen).
Nagyon sokat jár az agyam ezen a kérdéskörön, de egyszerűen képtelen vagyok nyitott lenni, számomra a nyitott kapcsolat teljességgel elképzelhetetlen. Nem azért, mert (ahogyan ő állítja) az egyház évszázadok alatt belénknevelt egy erkölcsi normát, szimplán érzem, hogy mérhetetlen fájdalmat éreznék, ha tudnám, hogy ő éppen egy másik férfivel bújik ágyba. Hiszen nekem is vannak olyan dolgok, amiket vele nem tudok megélni (egyszer-kétszer én is lennék aktív, de ő ettől elzárkózik), viszont én ezt a másik szerepet csak és kizárólag a párommal tudnám elképzelni, nem pedig egy harmadik féllel.
Sokat olvastam a témáról, szexuálpszichológussal is beszéltem, és ezek alapján az az érzésem, hogy a meleg kapcsolatok túlnyomó többsége nyitottan működik. Nálam ment akkor félre valami? Vagy csak szimplán naív vagyok? Hiszen véleményem szerint egy párkapcsolat alapvetően egy jól működő barátság, amelyhez a szexualitás egyfajta intimitást is kölcsönöz. De ha a szexualitást is kiárusítjuk, miben különbözik az egész egy barátság extrákkal típusú kapcsolattól? Arról nem is beszélve, hogy számmomra a szex az mindenképpen érzelmekkel van összekötve. Ő viszont váltig állítja, hogy ezek a dom-szub játékok egy harmadik féllel teljesen érzelemmentesek lennének, csak a szexuális vágy csillapítására szolgálnának.
Ez egy nagyon érdekes kérdés.
Én (szub meleg férfiként) "szolgáltam" egy olyan meleg pár egyik tagját, akik már nagyon régóta együtt élnek. (Természetesen a pár tudtával, beleegyezésével, sőt részben részvételével.) Először nekem is furcsa volt, volt egy pici kétely is bennem, hogy helyes-e ez, de összességében azt mondhatom, nem éreztem, hogy bármilyen mértékben zavartam volna vagy rossz irányba vittem volna a kapcsolatukat. Egyértelműek voltak a szerepek. Soha egy pillanatig eszembe sem jutott, hogy közéjük állhatnék.
Szóval a dolog bizonyítottan működhet, de természetesen ehhez muszáj mindegyik résztvevő beleegyezése.
Egyébként (anális) szex nem volt, csak szopatás és különféle BDSM-játékok. De nem érzem, hogy ez a lényeg. Az a lényeg, hogy egész másféle érzelmek ezek, mint amik a szerelemnél vannak jelen. Már-már nem is nevezném feltétlenül szexnek. (Mert valamennyire egyetértek veled, a szex szerintem is egy intim, érzelmes dolog.)
Hát lehet, hogy túl fiatal és naiv vagyok ehhez, de én is teljesen egyet értek a kérdezővel.
Azt nem vonom kétségbe, hogy sok meleg párnál egészségesen működhet a nyitott kapcsolat, de szerintem olyan is előfordulhat, hogy ez akár szakításhoz vezet...
Én személy szerint nem tudnám azt elképzelni, hogy az az ember, akit szeretek, mással csinálna bármit szexuálisan. Nekem abból az jönne le, hogy valamiért nem vagyok elég neki, és emiatt nagyon a föld alá süllyedne az önértékelésem...
Egyébkent szerintem ennek nincs köze az egyházi normákhoz, mert ennyi erővel akkor a melegségedet, se élhetnéd meg emiatt. Ez szimplán csak valakinek belefér és élvezi, valaki pedig nem.
És sajnos ha ő erre vágyik, de te nem szeretnéd, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi legyen, mert ez így patt helyzet...
Nincs veled semmi baj
Nálunk én vagyok az aktív
Passzív felem nem bírt magával meg volt őrülve a hármasért, de nagyon már nem volt más gondolata se.
Én úgy gondolkodtam mint te,
Sokat tépelődtem a dolgon és belevágtam mert már úgy éreztem így úgyse fog tovább működni
De engem izgatott a hármas gondolata, először az én örömömre volt a hármas utána az övére,
És utána ki is fújt a dolag mert csak addig volt izgalmas míg meg nem kaptuk.
Most vígan ketten vagyunk, évek óta.
A szex a hármas nál tényleg csak szex volt,érzelmek nélkül az az mi ketten nagyon egymásra figyeltünk hogy ne sérüljünk.
Jó élmény volt.
Kétségtelen, hogy hülye helyzetben vagy. :-(
Miért nem lehet ezt vele megbeszélni ? 3 év együttélés után nem tudsz öszintén beszélgetni vele ? Máskor sem beszélitek meg, amikor kettesben vagytok, hogy akkor éppen ki mit kíván csinálni ?
Középkorúként írom Neked, hogy a nyitott kapcsolat - mindegy,miért nyílt ki -, olyan, mint amikor egy pulóverben egy szál kifeslik.Aztán szépen lassan, kezd felfejtődni és egy idő múlva használhatatlanná válik.
Le kell fejteni az egész fonalat,és jobb esetben újrakötni.
Nyugodtan lehet rám mondani,hogy konzervatív vagyok,de ha nekem így állt volna párom ehhez, akkor nem csak a kapcsolat nyílt volna meg, hanem részére az ajtó is, kifelé. És kizárólag egy irányba, nem érdekelt volna, hány év közös életem van vele.
Két ilyen nyitást láttam az ismerőseim között, egyik meleg pár, másik hetero pár volt. Fél év alatt lett vége mindkét kapcsolatnak, sőt, a felek azóta is ide -oda ismerkednek, képtelenek megállapodni.
Az én hozzáállásom:
Az én világomban a nyitás nem ellenkezik a hűséggel, mert ezt a dolgot úgy képzelem, hogy a kalandozást a pár közös élménye kell legyen.
Profánul párhuzanmot vonnva, mint amikor együtt elmennek moziba, vacsizni, vagy páros szinkron masszázsra...
Tudom, hogy a nyitás az több ennél, s az érzelmek nagyon bezavarhatnak, de nálam a lényeg a közös élményen lenne, de sajnos nem tudom megélni a feleségemmel :)
Én egy ilyen összejövetelben talán azt szeretném a leginkább, amikor majd hazamegyünk a párommal, és akkor összebújva megbeszéljük az élményeineket :)
"Azt mondja, hogy van egy olyan énje, amit velem nem tud megélni, mert arra vágyna, hogy egy nagydarab, határozott aktív férfi dominálja (én nem vagyok ilyen)..."
"Hiszen nekem is vannak olyan dolgok, amiket vele nem tudok megélni (egyszer-kétszer én is lennék aktív, de ő ettől elzárkózik)..."
Ha nem is vagy nagy darab, attól még tudod dominálni, ha néha egyébként is aktívkodnál nem?
Mi lett a megoldás végül? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!